Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hasznos ha valakinek két...

Hasznos ha valakinek két keresztneve van?

Figyelt kérdés
Úgy értem hogy ha valakinek 2 van , akkor hol az első keresztnevén , más társaságban pedig a második keresztnevén mutatnkozik be. Az az mindkettőt használja. Szerintem jó móka lehet , de most azok válaszoljanak akiknek 2 van.

2014. ápr. 1. 16:26
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
56%

Hasznos, mert a kettőből egyik talán csak tetszik neki és akkor azt használja.

Nekem is kettő van, én az elsőt használtam, de van olyan hely, ahol mindkettőt, és amikor kicsi voltam ragaszkodtam hozzá, hogy mindkét névnapot megtartsuk. :-)

2014. ápr. 1. 16:33
 2/14 anonim ***** válasza:
73%

férjemnek kettő van, az elsőt soha nem szerette, mikor akkora lett, hogy már maga döntötte el, hogyan mutatkozik be, akkor kezdte a másodikat használni. Olyannyira, hogy volt ismerős, aki az esküvőnkön tátotta a száját, mikor meghallotta a teljes nevét.

Ugyanezért kapott a lányunk is két keresztnevet, ha nem tetszik neki, választhassa a kisebb rosszat :)

2014. ápr. 1. 16:35
 3/14 A kérdező kommentje:
Tegyük fel hogy Tóth Roland Márk vagy , és az iskolában mindenki Márk-nak hív és így muatatkozol be az iskolában , akiket még nem ismersz. A családod meg Rolandnak hív. Ilyet nem szoktál csinálni?
2014. ápr. 1. 16:37
 4/14 anonim ***** válasza:
58%

Barátnőm nevében írok:

neki kettő van! Egyáltalán nem érezte soha hasznosnak, sőt feleslegesnek tartja, utálja, és csak baja van vele. Őt a második keresztnevén szólították otthon mások is gyerekkorában, azt szokta meg. Az első keresztnevét csak kénytelen mindenhova odaírni. Tetszik neki az első keresztenve is, de sose használta. Viszont hivatalos helyeken, meg tanárok iskolában mindig az első nevén szólították, és úgy kellett magyarázkodnia.

Ami pedig leginkább idegesítette, hogy sokan, akik még nem ismerték, előszeretettel rövidítették le a nevét, és persze mindig a második keresztnevét felejtették le.

Szegényke egyáltalán nem tartja jó mókának.

2014. ápr. 1. 16:38
 5/14 anonim ***** válasza:
40%
Külföldön élünk férjemmel és kislányunkkal, akinek két keresztneve van. Mielőtt kiköltöztünk volna már eldöntöttük, hogy két keresztneve lesz a gyerekeinknek és az egyik keresztnevük már akkor megvolt. A lányomnak olyan keresztnevet választottunk, ami elég problémás idekinn, viszont a nevet nem akartuk feladni. Így kapott egy olyan nevet mellé, amivel boldogul itt is. Először csak úgy elvoltam a másik nevével, tetszett, de nem tudtam azon a néven szólítani. Aztán óvodás lett és ott a másik nevét használja. Teljesen el van mind a két névvel és mára már én is sokszor hívom azon a néven: ha kinn vagyunk utcán, vagy bárhol, nem magyar környezetben. És meg is szerettem a másik nevét is:D Szóval nálunk van olyan, hogy itthon van egy neve, meg otthonon kívűl is van egy neve:D Majd ha nagyobb lesz, akkor majd mondja, ha nem tetszik neki, ha ezen a néven szólítjuk...mondjuk remélem, hogy ilyen nem lesz:D
2014. ápr. 1. 16:47
 6/14 A kérdező kommentje:
négyes: szerintem egyátalán nem rossz , ha valakit mind a két nevén szólítják. Voltak olyan alkalmak amikor egy másik emberrel összekevertek a suliban és nem a nevemen szólítottak akkor és wgyátalán nem sértődtem meg , meg olyan is volt hogy valaki nem jegyezte meg a nevem és Csabának hívott , csak mosolyogtam , ennyi. És ráadásul az a saját neve , én az ő helyében mókásnak tartanám , hogy máshogy szólít a tanárnő.
2014. ápr. 1. 16:57
 7/14 anonim ***** válasza:
67%

A férjemnek is két neve van. Richard Dénes.

Én mint Ricsi ismertem meg, és így is hívom. Ahogy a családom összes tagja. A férjem családja, nagynénik-nagybácsik- unokatesók meg Dénesezik. Emlékszem kapcsolatunk elején egyszer az ő családjánál voltunk egy partin, és meséltem egy sztorit ami velünk történt, de ugye én úgy meséltem, hogy Ricsi így Ricsi úgy.. A nővére hallgatta, majd megkérdezte tőlem.

Végül is ki az a Ricsi??

Én csak lestem.. Hát az öcséd..

De hiszen ő Dénes! Nem Ricsi. Az ő családjánál teljesen feledésbe merült, hogy az első neve nem Dénes hanem Richárd. Ma is így van. Ők Dénest mondanak, én Ricsit..

De, hogy hasznos lenne-e a két név?? Nem hiszem.

Nővéremnek is kettő van, sosem használja mindkét nevét, semmi haszna nincs belőle. Nekem is kettő van, de én csakis a nagyon kötelező hivatalos papírokra írom le. Igazából már rég feledésbe merült.. Hasznom nincs belőle.

2014. ápr. 1. 17:07
 8/14 anonim ***** válasza:
55%

2 nevem van, és idegesítő. Mindig az első nevemet használtam amióta élek. Csak bosszant a két név mert eleve a két keresztnév is hosszú, meg a vezeték név is, és elég bosszantó ha 2 centis rovatba be kell írni a nevedet.

Így sokszor nem is írom el a második nevet.

2014. ápr. 1. 17:11
 9/14 anonim ***** válasza:
55%

"én az ő helyében mókásnak tartanám , hogy máshogy szólít a tanárnő."

A legtöbb tanár nem is a keresztneveden szólít, hanem a vezeték neveden. Így már feleslegessé is válik a két keresztnév.

Nálunk a suliba többször hallani a tanárok szájából, hogy

- Kovács! te felelsz.

- Böszörményi te jössz... etc

2014. ápr. 1. 17:13
 10/14 anonim ***** válasza:
40%

Nekem kettő van: Tímea Melinda.

A második igazából csak arra volt jó, hogy amikor általánosban kiderült, piszkáltak vele... Nem tetszik a Melinda (bár lehet ha nem szekáltak volna miatta, nem zavarna ennyire), a Tímeát (Timit) szeretem, megszoktam, mindenki így hív. :)

Van egy ismerősöm, ő meg: Bettina Regina, de mindenki Regiként ismeri, én nagyon sokáig nem is tudtam, hogy a Bettina ott van előtte... Szerintem maximum arra jó, hogy ha az egyik nem tetszik lehessen 'választani' de egyébként felesleges, én se használom sehova, maximum hivatalos jelentkezési papírokra stb. Az ismerőseim kb. felének van második neve, de senki nem használja, kivéve az az egy lány akit itt írtam

2014. ápr. 1. 17:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!