Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyereket szeretne, de elvenni...

Gyereket szeretne, de elvenni nem akar. Vajon miért?

Figyelt kérdés

Több, mint 2 éve vagyunk együtt, másfél éve élünk együtt. Én 28N ő 29F.

Már a kapcsolatunk elején megbeszéltük, hogy mindketten 30 éves korunk körül szeretnénk gyereket. Én még akkor elmondtam, hogy mindenképpen házasságba szeretnék szülni. Ő elmondta, hogy nem akart soha nősülni, nem házasságpárti (a szülei 32 éve vannak együtt,nem házasok). Én elmondtam, hogy ebből nem engedek, ez nálam elvi kérdés. Tervezett gyerek előtt házasság. Ha ezt nem szeretné, sajnos különbözőek a céljaink, s el kell váljanak útjaink. Szerintem ha egy kapcsolat érett a gyermekvállalásra, akkor a házasságra is. Azt mondta, ebben igazam van, legyen, tud engedni... ( Természetesen azt is elmondtam, ha véletlen terhességtől lenne szó, akkor nem akarnék esküvőt. Csak a gyerek miatt nem kell és nem is akarom.)

Néhány hónapja nem nagyon tud másról beszélni, minthogy most már gyereket szeretne, de nem kért meg. Elmondtam újra, előbb esküvő. Azt is, hogy nem kell, hogy most elvegyen, nem sürgős, fiatalok vagyunk, viszont akkor várunk a bébivel is.

Ő ezt zsarolásként éli meg, holott én soha egyszer sem nyaggattam még csak az eljegyzéssel sem. Azt mondja, el akar venni, majd... De gyereket most szeretne. Szerintem pedig ez csak kifogás, és azt fog találni mindig. Én azt gondolom, korrekt voltam, nyílt lapokkal játszottam, és kicsit átverve érzem magam. Ha a kapcsolatunkban nem bízik, akkor miért is kellene szülnöm? Nem tudom, mi más oka lehet...

Természetesen tudom,hogy ez nem mindenkinek fontos, elfogadom és megértem azokat, akik nem házasodnak. De nekem igenis ez fontos.

Elnézést, amiért hosszú lett...

2014. márc. 31. 15:07
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/86 anonim ***** válasza:
15%

meg mindig ezen kattogsz te alompár xD

csokonyos, vagy 0 megertes, csak ami benn a fejedben azt fujod itt.

neked baratod se sok lehet, ha ennyire csak a csomot keresed...

na pá...

2014. ápr. 4. 19:08
 72/86 A kérdező kommentje:

Azért látom olyan is van,aki megért, ez mindenképpen jó hír... :)

Ugyanakkor elég elkeserítő,hogy a válaszadók többségét a párja meg tudta győzni arról, hogy a hazugság normális, sőt a saját hibájuk, hiszen kiprovokálták a hazugságot... Amit a pasi megmond, azt ugye megmondta, felesleges tovább ragozni. Ez szánalmas hozzáállás, persze így könnyebb megtartani a férfiakat, csak szerintem nem érdemes.

Kedves utolsó, kérlek tölts ki egy IQ tesztet... Ez a hozzászólás volt gondolom a napod fénypontja, így még haragudni sem tudok, ennyi neked is jár... :)

2014. ápr. 4. 22:15
 73/86 anonim ***** válasza:
16%

hehe, lehet tobbet tudok, mint te ;)

foleg ha ott is beakadna a lemez nalad, mint itt, de majd lessz, h visszasirnad ezt az allapotot :)

csak emlekezz erre!

2014. ápr. 5. 00:16
 74/86 anonim ***** válasza:
77%

Mivel ő azt a mintát látta a szüleitől, ezért azt tartja ideálisnak.

Téged viszont nem értelek. Valahol írtad a válaszok közt, hogy külön kasszán vagytok. Akkor tulajdonképpen a szexen kívül milyen értelemben tartoztok össze? Facebookon kint van, hogy jártok, meg a szex, és ennyi...?

Ha a közös kasszáig nem jutottatok el, miért várod tőle, hogy egyszer majd "törvényesítse" is a közös kasszát, aztán elvegyen? Együtt laktok egyáltalán?

Vagy szerintetek (mindkettőtök szerint), hogy lehet külön kasszára gyereket vállalni? A gyerek kér egy játékot, te közlöd, hogy nincs rá pénzed, apuci közli, hogy neki van, de most inkább magának vesz valamit? Vagy te csinálod meg ugyanezt? Vagy vezetitek egy füzetbe, hogy ki mennyit költött a gyerekre, és a hónap végén aki tartozik a másiknak az 50%-os költési arányhoz képest, az visszaadja a másiknak???

Szerintem ti mindketten el vagytok kicsit tévedve a gyerek és házasság témakörben, és ezt nem bántási szándékkal írom. Nyilván benne vagy a kapcsolatban, így nehezebb rálátni, de szerintem érdemes ezt a külön kasszás dolgot is sorra venni, mielőtt gyereken meg házasságon gondolkoztok. Sok fiatal pár él együtt, és vannak közös kasszán úgy, hogy még gyereket és házasságot nem holnap terveznek, de ezt már kipróbálták, és ezáltal tesztelték a másik viselkedését/esetleges önzőségét egy ilyen helyzetben...

2014. jún. 13. 18:37
 75/86 anonim ***** válasza:
83%

Nem olvastam el a válaszokat csak a te hozzászólásaidat.

Szerintem nem kell túlbonyolítani ezt a dolgot szimplán nem egymásnak teremtettek titeket.

Nézőpont kérdése, hogy ki kinek ad igazad, én a párodnak.

Te magad írtad le, hogy mennyi mindent megtett érted, szembeszállt a saját anyjával és mennyi mindenen keresztül mentetek együtt.

Természetesen egy kapcsolatban nem elfogadható a hazugság, de megértem szegényt. Veled tervezte a hátralévő életét, veled tervezte a családot de te már az elején közölted vele, hogy ha nem vesz el téged akkor ezek soha nem valósulnak meg... Fél elveszíteni...

Én is "hazudtam" volna a helyében.

Egyébként simán lehet, hogy akkor komolyan gondolta és úgy volt vele, hogy majd szoktatja magát a gondolathoz, de nem megy neki a mai napig sem.

A válaszadók 90%-a ebben a kategóriában lezárja annyival a dolgokat, hogy "hagyd el, lépj le, válj el" amit soha nem értettem, de a te esetedben én is csak ezt tudom tanácsolni.

Mások az elképzeléseitek amiből úgy látszik egyikőtök sem fog engedni vagy ha mégis akkor azt nem tiszta szívvel teszi, úgy pedig értelme nem sok van.

2014. jún. 13. 18:48
 76/86 anonim ***** válasza:
83%

a házasság nem csak egy papír, hanem egy új, önálló családjogi állapot. nem, ez nem azt jelenti, hogy a nő elviszi mindennek a felét ha lelép. ide tényleg csak debilek járnak?

kérdező, ne hagyd magad. majd ha bizonyít, hogy te kellesz neki és nem vár a jobbra, akkor szülj. addig döntse el ő, hogy felnőtt-e a családalapításhoz, vagy marad hisztiző óriáscsecsemő.

2014. jún. 13. 18:52
 77/86 anonim ***** válasza:
100%

Számodra érték a házasság, neki nem.

Igazából, ha ennyire vonakodik, lehet, hogy nem ő a megfelelő pár neked. Nem akarásnak nyögés a vége.

2014. jún. 14. 19:36
 78/86 anonim ***** válasza:
68%

szerintem a 74-es válaszoló egy igazi felnőtt szöveget írt. ennek ellenére 0%-on van.

ennyit a hozzászólókról-

2014. júl. 4. 18:08
 79/86 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Mi lett Veletek azóta?
2021. dec. 6. 07:51
 80/86 anonim válasza:
100%
Szia Kérdező. Mi a helyzet Veletek ? :)
2022. jan. 3. 23:49
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!