Gyereket szeretne, de elvenni nem akar. Vajon miért?
Több, mint 2 éve vagyunk együtt, másfél éve élünk együtt. Én 28N ő 29F.
Már a kapcsolatunk elején megbeszéltük, hogy mindketten 30 éves korunk körül szeretnénk gyereket. Én még akkor elmondtam, hogy mindenképpen házasságba szeretnék szülni. Ő elmondta, hogy nem akart soha nősülni, nem házasságpárti (a szülei 32 éve vannak együtt,nem házasok). Én elmondtam, hogy ebből nem engedek, ez nálam elvi kérdés. Tervezett gyerek előtt házasság. Ha ezt nem szeretné, sajnos különbözőek a céljaink, s el kell váljanak útjaink. Szerintem ha egy kapcsolat érett a gyermekvállalásra, akkor a házasságra is. Azt mondta, ebben igazam van, legyen, tud engedni... ( Természetesen azt is elmondtam, ha véletlen terhességtől lenne szó, akkor nem akarnék esküvőt. Csak a gyerek miatt nem kell és nem is akarom.)
Néhány hónapja nem nagyon tud másról beszélni, minthogy most már gyereket szeretne, de nem kért meg. Elmondtam újra, előbb esküvő. Azt is, hogy nem kell, hogy most elvegyen, nem sürgős, fiatalok vagyunk, viszont akkor várunk a bébivel is.
Ő ezt zsarolásként éli meg, holott én soha egyszer sem nyaggattam még csak az eljegyzéssel sem. Azt mondja, el akar venni, majd... De gyereket most szeretne. Szerintem pedig ez csak kifogás, és azt fog találni mindig. Én azt gondolom, korrekt voltam, nyílt lapokkal játszottam, és kicsit átverve érzem magam. Ha a kapcsolatunkban nem bízik, akkor miért is kellene szülnöm? Nem tudom, mi más oka lehet...
Természetesen tudom,hogy ez nem mindenkinek fontos, elfogadom és megértem azokat, akik nem házasodnak. De nekem igenis ez fontos.
Elnézést, amiért hosszú lett...
Házassági levél nélkül is lehet szoros a kapcsolat.
De amúgy látom, hogy akik ellened kommentelnek, azokat lepontozzák, akik neked adnak igazat, azokat meg fel.
A srác egyértelműen megmondta már az elején, hogy nem akar házasodni, de te rákényszerítetted arra, hogy hazudjon. Ezt ő úgy próbálja kijátszani, hogy halogatja az esküvőt, hiszen tudja, hogy most szeretnétek gyereket. Valószínűleg utána sem fog elvenni. Szóval vagy dobod, és keresel valami idiótát, vagy engedsz ebből a régimódi elvből.
"Viszont azt nem látom a kérdező mondataiból, hogy szeretné azt az embert, akivel együtt van"
Nem hiszem, hogy releváns lenne a kérdés szempontjából, ezért nem írtam litániát a kapcsolatunk mélységéröl, feleslegesnek éreztem. Ahogy ezt a hozzászólást is csak felesleges kötekedésként tudom értelmezni, de legyen:
Az, amit mi együtt végigcsináltunk ebben a két évben, de föleg az elsöben, a bizonyíték arra, hogy mennyire szeretjük egymást. Komoly harcokat vívtunk mindketten a barátokkal,családdal, a környezetünkkel, hogy együtt lehessünk. Ez a pasi szembe ment értem a fél világgal, a saját anyjával, aki nem engem képzelt a fia mellé. Olyan kompromisszumokat kötöttünk mindketten a másikért, amelyekröl sosem hittük, hogy egyáltalán képesek vagyunk rá. Sokszor könnyebb lett volna feladni, de a szerelem erösebb volt. Mindketten túl vagyunk komoly kapcsolatokon, de egymás mellett nöttünk fel igazán, egymástól tanultuk meg, mit jelent egy felnött kapcsolat (holott mindketten éveket èltünk együtt mással is). Olyan kapocs van közöttünk, amiröl korábban egyikünk Sem hitte, hogy létezik, és olyan érzelmeink vannak a másik iránt, ami már-már ijesztö. Rengeteget beszélgetünk ezekröl, egy hullámhosszon vagyunk, és nálunk elmondható, hogy megtaláltuk a másik felünket. Ha egy kapcsolat "megérdemli", hogy házassággal pecsételjék meg, akkor az a miénk. ( a vicc, hogy ebben egyet értünk.)
"Házassági levél nélkül is lehet szoros a kapcsolat."
Lehet, és ennél szorosabb nem is lehetne. De miért elégednék meg ezzel, ha számomra létezik egy magasabb lépcsöfok is?
"A srác egyértelműen megmondta már az elején, hogy nem akar házasodni, de te rákényszerítetted arra, hogy hazudjon."
Nem az a típus, aki hazudik valamit, hogy idöt nyerjen. Egyébként mi az, hogy rákényszerítettem? Na nehogy már az én hibám legyen! érdekes, nekem nem jutott eszembe azt hazudni, hogy megleszek házasság nélkül is,aztán meg pár év múlva pattogni, hogy azt hittem majd meggondolja magát. Miért is? Mert öszinte vagyok.
"Szóval vagy dobod, és keresel valami idiótát"
Jelentem, találtam már korábban olyan idiótát, aki elvett volna. Kérték már meg a kezem, és nemet is mondtam, mert nem éreztem úgy, hogy le tudnám élni az életem azzal az emberrel. Ez most megvan. De külön köszönöm a minösítést. Tehát házasodni csak idióták akarnak...
Rengetegen írják, hogy falhoz állítom, meg kényszerítem. Ti hol olvastatok ilyesmit? Ha falhoz állítanám, ezerszer is elvenne inkább, mint hogy elhagyjon. Ebben biztos vagyok. Nem fogok ilyet tenni. Várok, talán meggondolja magát, talán ez csak egy "kötelezö" pánikreakció az elkötelezödés elött, láttunk már ilyet férfiaknál. Nem fogom eröltetni, de ha nem lép, akkor elöbb-utóbb én fogok. Viszont akkor már késö lesz. Mert én úgy senki felesége nem Leszek, hogy a fejemhez vághassa x év múlva, hogy csak azért vett el, mert nem Volt választása. Van választása, ahogy nekem is...
sajnálom.
mert amit leírsz, az nagyon ritka dolog.
kár ezért eldobni mindkettőtöknek.
Mind a ketten hibásak vagytok, ha nem tudtok kompromisszumot találni.
egy ilyen értéket eldobni ilyen hülyeségek miatt, borzasztó dolog.
Ha nekem lenne részem őszinte szerelemben, mindent megtennék, hogy megmaradjon.
sajnálom, hogy akinek megvan, az kész eldobni, mert nem kap MÉG többet.
ebből is látszik, más azért imádkozik, ami nekünk megvan, mi meg nem becsüljük eléggé.
"Szóval vagy dobod, és keresel valami idiótát"
mert aki házasodik, az csak idióta lehet. Gratulálok, ülj le fiam, 1es...
a zsarolas se jobb, az h nem akarok hazasodni = 0% hat legyen, nem kell mindenkinek teccenie.
ha babat akar az tobbet er minden papir formanal sztem.
na pa jo8...
Elléggé meg vagyok lepődve a válaszokon. A legtöbb házasságellenes fröcsög teljesen figyelmen kívül hagyva a tényt, hogy a fickó hazudott. Vagy a csajt vádolják, hogy ő kényszerítette bele. Az eszem megáll, lássanak már tovább az orruknál ezek ez emberek. Az egyik őszinte volt, a másik nem, átverte most meg húzza-vonja a dolgot. A pasi az aki nem játszott tiszta lapokkal abbana szituban ahol a csaj ugyanígy megtehette volna, hogy hazudik mégse tette. Vagyis a csávónak nem volt semmi komolyabb indoka mint a nőnek.
A másik meg, ha valakinek fontos vagy nem fontos a házasság miért nem lehet elfogadni? Nem kell ráeröltetni a saját nézetünket senkire.
Függetlenül attól, hogy házasságpári vagyok-e vagy sem ebben az esetben szerintem a pasi a hunyó.
Nem értem ha neki ez nem olyan fontos a párjának meg igen akkor miért nem tud engeni. (Ugyanúgy ha a nőnek lenne tök mindegy a pasi meg nagyon ellenezné akkor a nőnek kellene engedni).
Neked van igazad kérdező!
Van egy pár ismerősőm akiknek a párja halogatja az esküvőt.Se esküvő se gyerek,és már 30 -on is túl vannak.
Egy másik ismerősöm kész tények elé állította a párját,eddig tud várni ha addig nincs esküvő,szakít vele.Ma boldog házasok és már van egy gyönyörű kislányuk is.Pedig az elején mindenki a csajt piszkálta,hogy lehet ilyen szemét amiért kész tények elé állítja a párját.
Az elején elmondta hogy nem akar nősülni. Komolyan elhitted hogy csak miattad belemenne ímmel ámmal? Ugyan már...
Minek maradtál vele így? Most már kár keseregni. Egyébként pedig egy gyerek semmivel sem visszatartóbb erő mint a házasság. Talán a válás macerája még kicsit jobban is gondolkodásra készteti az embert. Ha egy pasi megbolondul és jön egy új nő akiért leszáll az agya a lábai közé, akkor semmi nem fogja megakadályozni abban, hogy otthagyjon. A különbség annyi, hogy ha elvesz akkor el kell válni. Ez azért körülményesebb mint egy gyerek. Ha viszont gyereket szülsz, akkor ottmaradsz a babával egyedül, és küszködhetsz a gyerektartásért. Mert a nője mellett azt is "elfelejti" majd fizetni.
Egy pasinak rohadt könnyű azt mondani hogy el nem veszlek de szülj gyereket, légy kiszolgáltatottabb helyzetben mint ha legalább házasok lennénk....
Arról nem is beszélve, hogy elég megalázó az ilyen apasági nyilatkozat....bizonygatni hogy az az apja a gyereknek akit én mondok...elismertetni...elég gáz.
Ne is haragudj de itt te hibáztál amiért vele maradtál. Most már ne zsarold ki a házasságot.
Megint más egy olyan helyzet, ha pl a párod nem lett volna házasságellenes. Tehát pl neki mindegy hogy házasságban vagy anélkül éltek együtt. Mi a férjemmel pont így voltunk, én házasságban akartam élni hosszútávon, de sose piszkáltam emiatt. Ő hozta fel a témát, hogy mit szeretnék. Mit gondolok a házasság gyerek témáról. Gyereket mindketten akartunk, én akartam a házasságot, neki mindegy volt addig amíg meg nem ismert. Szerelmesek voltunk, és nagyon hamar megkérte a kezem, mert engem el akart venni. De csak azért, mert eleve nem kardoskodott a házasság ellen. Csak úgy gondolta ha én nem akarok esküvőt, neki úgyis jó. Ennyi. Remélem érted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!