Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? A jelenlegi...

Mit tegyek? A jelenlegi férjem és a fiam nem jönnek ki egymással. úgy érzem kettészakadok.

Figyelt kérdés
én és mostani férjem 8 éve vagyunk együtt a fiam akkor 14 éves volt.jó pár éve hogy megromlott a viszonyuk amikor én elnéztem a fiam kamaszos dolgait ő viszont szóvá tette volna lopásait,hazugságait,hagyásagáit,nem törödöm viselkedését.mára annyira elmérgesült a viszonyuk h egy kanál vízbe megtudnák fojtani egymást.van egy 5 éves közös gyerekünk is,én 22 éves fiam velünk lakik még.amúy jó a házasságunk békés,kedves,jó ember a férjem,jobbat se kívánnék.de fáj hogy utálják egymást.nincsenek napi veszekedések,ritkán kapnak össze,de ha igen akkor repkednek a szép szavak,és mindig a fiam miatt van.nem fog igy menni sokáig.imádom a férjem és ő is engem,de szeretem a fiam is,akire bizony rá fér regulázás,az apja szerint is akit már jó pár éve szintén semmibe vesz.mit tehetnék nem tudom.összebékíteni őket nem nagyon lehet.igy együtt meg felörlik az életem,de ott van a pici aki miatt élnem kell még jó pár évet.
2014. márc. 29. 20:06
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
67%
A gyerek a legfontosabb, de ez a gyerek 22 éves, vagyis nemsokára elköltözik, megtalálja élete párját, elkezdi élni a saját életét... anyuka dobja ki a férjét, és maradjon egyedül, csak mert a kisfia ezt parancsolja?
2014. márc. 30. 01:22
 42/53 A kérdező kommentje:
amikor megismerkedtünk még jol kijöttek egymással,vagyis a párom nagyon igyekezett,de aztán a fiam épített egy falat,gondolom megviselte a válás bár akkor 8 éves volt.kezdete a páromat elutasítani pedig akkor még sose mondott neki semmit semmiért én szoltam neki én terelgettem.sokat változott a fiam,igen dolgozik és hazaad.önző,akaratos fiu lett akinek ne mondjon senki semmit.egyik fülén be a másikon ki.évegig türte a párom,és közben se parancsolgatott,nem basáskodott rakta viszont szépen lassan elidegenedtek egymástól,olyanok mint a tűz és a víz.a fiam 2 kézzel költi a pénzét a párom sporolos,a fiam nem szorgalmas,a párom az,a fiam nem érdeklődik senki iránt,nem érdekli hogy van súlyos beteg apja,a nagyszülei sem,és én sem különösen.sokszor próbáltam kibékíteni őket,vagy csak hogy ne gyűlöljék már ennyire egymást,de nem megy,ebben mindkét fél kitartó.ez a párom egyetlen hibálya.és igen sajnos nem fekete fehér ez a kérdés,mert nem zár le az ember egy jol működő kapcsolatot egy baj miatt,és a fiam se dobom ki mert a párom nem jön ki vele.kidobom a férjem,a fiam meg pár év múlva itthagy rám se néz majd az biztos én meg maradok egy kicsi gyerekkel.és nem hagytam mindent rá a fimarA se mint ahogy ezt itt gondolják sokan.
2014. márc. 30. 07:36
 43/53 anonim ***** válasza:
2%
Szegény gyerek önző és akaratos lett, mert gyerekkora óta harcol a a jelenlegi férjeddel, aki elvettet tőle az anyját. Most már beleszar mindenbe, de gondolom tudna mesélni.
2014. márc. 30. 10:48
 44/53 anonim ***** válasza:
96%

Pedig tenyleg az a megoldas, hogy a vita forrasa megszunjon. Ez jelenleg az, hogy a ferjed es a fiad egymas mellett el, es osszekapnak.

Te elkovetted a tipikus hibat, amikor nem nevelted a fiad, az uj ferjed viszont legalabb megprobalta.

Ezt a helyzetet kettejuk kozott jobbitani nem lehet, hanem a minimalisra kell csokkenteni a talalkozasukat.

A fiad felnott ferfi, ideje, hogy elkezdje a sajat eletet. A ferjedrol irod, hogy jobbat nem kivanhatnal, igy nincs okod arra, hogy elvalj tole.

A 16-os osanyanak uzenem, hogy nem azert szulunk gyereket, hogy osszenojjunk vele. Egy ido utan a gyerek elmegy, es a szulok ismet csak ketten maradnak. Ha valasztani kell ebben a szituban, egyertelmu, hogy a fiunak kell mennie. Nem a ferjnek, akivel boldogan el egyutt az anyuka.

2014. márc. 30. 10:49
 45/53 anonim ***** válasza:
94%

Kedves 62%-os.

Elvette az anyját... nem, nem vette el, max úgy érzi a gyerek. Az anya mindig is kívül állt a helyzeten. Sosem állt mellette igazán. ha így lett volna, nevelte volna. Az is a szeretet jele ám, nem csak a mindet megbocsátás és elnézés.

Arról van szó, ha egy gyereket nevelni kell, fegyelmezni, stb. Ha ez elmarad és nem szokik hozzá, akkor halálos sértésnek és személyes háborúnak értelmezi azt, ha valaki elkezdi. Ezt a gyereket sose nevelték úgy, ahogy kellett volna, erős kézzel.

Apuka megpróbálta, de anyuka, aki egész gyerekkorában hagyta a gyereket arra nőni, amerre akar, nem állt mellé, kívülálló maradt. A szülők megosztott erőt képviselnek a fiú szemében, anya a jó, aki mindig is békénhagyta, apa a rossz, aki próbálja kiegyenesíteni.

Nem mondom, hogy jó a módszer, meg van értelme most egyenesítgetni, és tuti, a gyerkőc is tudna mit mondani. De felesleges szegény nevelőapából közellenséget csinálni. Nem az. Sőt, a legnagyobb hibákat az anya követte el.

2014. márc. 30. 10:56
 46/53 anonim ***** válasza:
0%
Igen ideje elkezdeni az életét. A SAJÁT LAKÁSÁBAN AMI AZ ÖVÉ. Szóval kedves kérdező ha valami nem tetszik, takarodjatok onnan a férjeddel. Hajrá.
2014. márc. 30. 11:27
 47/53 A kérdező kommentje:

hát a lakás az enyém is.és ez lenne a könnyebb megoldás h minden húzzon ahová akar.de egyébként ez is megfordult a fejembe,de a fiam nem tudná egyedül fenntartani a lakást+rengeteg pénzt öltünk bele a mostani férjemmel,és sajnos azt tönkretenné,ebbe biztos vagyok.

egyébként nem hagytam magára hogy tegyen amit akar,a magam módján mindig fegyelmeztem,de úgy látszik neki ez nem elég.más fegyelmezés kell,sokkal de sokkal határozottabb.és nem vett el tőle a mostani párom mert nem zártuk ki az életünkből együtt csináltunk mindent.évegik,csak egy idő után amikor 18 lett döntött úgy hogy kizár mindenkit az életéből.oltári hülye szokásokat vett fel,elég érdekes barátai lettek,és én még akkor is most is itt vagyok vele,és neki,ezt ő is tudja.ezért is fáj,h igy nem fog menni ez a család tovább.és igazából mindegy ki az okozója.bárkit okolhatunk attól nem lesz jobb.

2014. márc. 30. 12:13
 48/53 anonim ***** válasza:
49%
Nem lesz jobb, de attól még a te hibád. Csak azt nem tudom az ilyen minek szül gyereket, ha nevelni meg nem képes.
2014. márc. 30. 12:18
 49/53 anonim ***** válasza:
Aha, szóval ha a szülő teszi fel a kérdést, ő a hibás, ha a gyerek, akkor meg ő, mert már felnőtt, és van saját akarata, döntése.
2014. márc. 30. 12:34
 50/53 A kérdező kommentje:
mindenki követ el és fog is elkövetni hibát.még te is.akkor majd jussanak eszedbe kemény szavaid.
2014. márc. 30. 12:41
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!