Szerintetek jogosan várom el a páromtól, hogy gyalog járjon dolgozni?
2 megállónyira van a munkahelye. A bérlet 6 e ft, reggelente 10-15 percet vár a buszra, délután 30at.
Tízemeletesben lakunk, az ablakból pont látni a buszmegállót ami a munkahelyétől 10 méterre van.
Én a másik irányba dolgozom, párszáz méterre a lakástól.
Minden itt van a közelben ami kell, nincs szükségünk bérletre.
Szerintem csak kidobott pénz az a 6 ezer ft. Mindketten minimálbért keresünk és albérletben vagyunk.
A felvetésed jogos, az elvárás az, ami nem. Buddha szerint az elvárások a csalódások forrásai. Szerintem üdvösebb volna elvárás helyett megbeszélni vele, hogy mi a helyzet.
Nyílván neki is van józan esze. Ha ennyire betart neked, akkor ez már nem arról szól, hogy 10 m-re van-e a melőhely vagy két megállónyira, inkább arra, hogy túl sok az elvárásod vele szemben - azaz szűk pórázon akarod tartani, és folyton kontrollálod.
"Mert egy kiß@$zott idióta vagy fiam! :DDD"
Köszönöm, és hasonló jókat. Kedves anyádnak részvétem.
A tökéletes megoldás a bringa volna számára.
Azzal gyorsabb is, független is. ;-)
Azért 3 havonta, az évente 4 alkalom, nem vagytok túlságosan magatokba fordulók? Így kened-vágod, hogy 3 havonta? Ennek nagyon kamu szaga van. Egy évre levetítve 72 ezer forint a bérletköltsége, miközben (leszámítva a munkahelyi buszozást) 4 ezer forintból kijönne az egész évi. Összességében a párodat állatkertben kéne mutogatni ha ez igaz lenne, de te is érdekes vagy, ha ilyennel jöttél össze. Kamu.
"Akkor veszünk 4 jegyet"
Tehát van bérlete, de azért még jegyet is vesztek. Gratulálok. Vagy azért, mert tényleg így van, vagy mert a sok mellébeszélésben már kilóg a lóláb.
Ha egyszer itt van minden a közelben: bolt, orvos, munkahely stb, akkor miért kellene elmennünk a város másik végébe vagy bárhová?
Amire szükségünk van az gyalog megközelíthető.
Elírtam, arra gondoltam, ha valahová busszal mennénk, ahhoz elég lenne a 4 jegy, szerintem fölösleges a bérlet.
Ne haragudj, és előre elnézést kérek a budapesti emberektől. DE. Nálunk falun mindenki kigyalogol a buszmegállóig és úgy megy a szomszédos városba tanulni/dolgozni/akármi.
Minden nap, mégsem teher.
Meg amúgy is szívesen gyaloglunk meg mozgunk.
Sajnos a városi emberekre nem ez jellemző.
És nem szerettem volna megsérteni senkit, ez tény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!