Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Meg tud változni valaki...

Meg tud változni valaki ennyire? Bízhatok még benne valaha?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Elég tanácstalan vagyok, ezért kérném a véleményeteket!

33 évesek vagyunk a feleségemmel, és nemrég mesélte el, hogy 6-8 éve rendszeresen megcsalt, összesen 5 férfival, 4-el le is feküdt. Annyit kell rólunk tudni, hogy soha nem voltunk egyszerű pár, mindig veszekedéssel tarkított volt az életünk, igazából az ágyban értettük csak meg egymást. Ebben az időszakban költöztünk külön a szüleinktől, a gyerek akkor ment óvodába. Rengeteget nyírtuk egymást, én is sokat csavarogtam. Azóta született még egy pici, ő most 2 éves. A feleségem azt mondja, ő lezárta az életének azt a szakaszát, ezért is szeretett volna egy 2. gyereket, de csak most merte elmesélni mit tett,mert mostanra rendbejött a kapcsolatunk is. 16 éves korunk óta együtt vagyunk, igazi kapcsolata egyikőnknek sem volt előtte. Amiket csinált, azok futó kalandok voltak, 1-2 találkozás, aztán vége is lett. Azt mondja, ezzel pótolta be az életéből kimaradt bulizásokat, pasizásokat. Ennyi neki elég volt, meg is bánta, soha többet nem tenné meg.

Szerintetek meg tud változni valaki ennyire, bízhatok még benne valaha?

2009. dec. 16. 01:48
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Nos, azt hiszem nem arról van szó, ahogy írod, hogy "ezzel pótolta be az életéből kimaradt bulizásokat, pasizásokat" Ha így lenne, akkor én nem maradnék mellette, mert pasizni mindig jó dolog :)

Valószínűbb, hogy ezekben az időkben úgy érezte, hogy nem vagy az ő társa, nem értitek meg egymást, ezek a férfiak meg akkor kedvesek voltak hozzá, na meg udvaroltak, ezért elcsábult. Úgyhogy te is tehetsz arról, hogy ide jutott a dolog. Ahogy írod, te is megcsaltad, a szám mindegy (nem 20-30 alkalomról beszélünk) Úgyhogy kvittek vagytok.

Nos, azon múlik, hogy a régi dolgok, mármint ami miatt általában veszekedtetek maradéktalanul eltűntek-e. Vagyis mindenki helyre tette, hogy miben hibázott, és hogy bocsánatot kértetek-e egymástól, és a másik megbocsátott-e teljesen. Ha igen, akkor szerintem túl kell lépni a régi dolgokon.

Viszont egy valamit tudni kell. Most jó a kapcsolatotok. Remélem nem jön közbe semmi félreértés, és a bizalom megmarad. De adódhatnak problémák, mint mindig. Én sosem feküdtem le mással mikor volt komoly kapcsolatom. Annyi volt, hogy már kihűltek az érzelmeim, és így megismerkedtem egy új pasival, de mielőtt történt volna valami, szakítottam a régivel. Most úgy képzelem, hogy nem tudnám megcsalni a társamat, ameddig él az összetartozás érzés bennem. Ha meg már nem él ez az érzés, akkor muszájból biztos nem maradnék valakivel. Szóval ez tényleg jellem kérdése, vagyis inkább a kitartásé. Mennyire vagy kitartó a problémák ellenére. Van aki addig megy, hogy ideges, és elmegy ismerkedni egy szórakozóhelyre, flörtölget egy idegennel, és ezzel letudta a "bosszút". Van aki ennél lényegesen tovább megy. A feleséged tovább ment. Te is. nem igazán látom a visszatartó erőt, hogy ha megint konfliktus lesz, mi akadályoz meg abban, hogy ne másnál keress ideiglenes boldogságot. Hacsak nem a lehetőség hiánya miatt nem kerül rá sor. De az is igaz, hogy ezen kár filozofálni. A lényeg hogy most jól megvagytok, aztán lesz ami lesz. :)

Sok sikert! :)

31/N

2009. dec. 20. 19:20
 12/15 Srapnel ***** válasza:
Szerintem ez iszonyat... Szakítsatok és keressen mindkettő egy másikat. Ez nem párkapcsolat, amit ti éltek, hanem magánéleti háború. De komolyan. Ezt még évtizedekig csinálhatjátok és (képletesen) megölitek egymást.
2009. dec. 21. 09:05
 13/15 anonim ***** válasza:
Ez a viszony ambivalens. Ebből kisülhet-e valami jó, az elég kérdéses...
2009. dec. 21. 09:11
 14/15 anonim ***** válasza:

A bizalom az esetedben egyfajta elvárás arra, hogy olyan legyen, amilyennek szeretnéd. Dobd ezt félre és nézd úgy: van egy ember, akiben rossz is akad (szerinted rossz).. Benned talán nem? Ezen rosszak ellenére még mindig te vagy a favorit, bár van több viszonyítási alapja is.

Ez nem elég? Az önkéntes kitartásnak egy kapcsolatban nagyobb az értéke szerintem, mint annak, ami csak azért van, mert nem ismert még jobbat. Ha meg jól is 'nyomjátok', akkor nem kell aggódni, nem ez a leglényegesebb, de nagyon fontos ez is.

Ha nincs elvárás, nincs csalódás.

2009. dec. 21. 10:22
 15/15 A kérdező kommentje:

Sziasztok!Hátigen,nem egyszerű a kapcsolatunk,azt tudni kell rólunk hogy mi bár miről el tudunk beszélgetni,és mindent meg tudunk beszélni.Nagyon szeretem a párom és ezért nem tudnék mással élni,de ha úgy hozza a sors ,akkor biztos kénytelen lennék mással élni.Ami történt 6-8 évvel ez előtt annak volt előzménye,a párom nem adta meg azt amit én szerettem volna,fiatal voltam és sokszor a vitatkozás végett meg ki voltam borulva,nem 1-2 napos vitatkozás után mentem el szórakozni!Megbántam amit csináltam nagyon,bocsánatot kértem a páromtól, nagyon sokszor,azóta sem volt senkim,és nem is lesz amíg együtt vagyunk.Úgy érzem azóta már meg komolyodtam.Tudom hogy akkor kellet volna el mondani,sajnos akkor nem tudtam valamitől,vagy nem akartam,nem tudom.Annak örülök hogy már tud mindent,féltem az egésztől hogy mit fog rá reagálni.Nem volt egyszerű az egész,éjjeleket beszélgettünk róla,de volt eredménye,remélem.Nagyon szeretjük a gyerekünket

,és szeretném ha együtt nevelnénk őket!Remélem tud bízni a párom bennem,én őszinte voltam hozzá,nem akartam azt ami történ akkor,de sajnos így hozta a sors.Nagyon megbántam amit tettem!

2009. dec. 21. 19:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!