Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Rossz anyós? Vagy "jogos" a düh?

Rossz anyós? Vagy "jogos" a düh?

Figyelt kérdés

Lassan egy éve elhunyt a fiam, tragikus hirtelenséggel.

Mindvégig azt hittem hogy a menyem imádja, le sem szakadtak egymásról.

Van egy 6 éves és egy 4 éves unokám. Sajnos mindkettő tartós beteg.Sajnos pelenkázni, etetni kell őket.

A lényeg az hogy a menyem már a temetés után elkezdett bulizgatni, mikor élt a fiam akkor sem csinált ilyet, most meg úgy gondolom egyedül lett két beteg gyermekkel, nem kellene.

Lehet én vagyok túl elfogult, de nekem ez nem tetszik.

Mondhatom azt hogy a menyem apja nem is szereti az unokáit, mivel beszélni nem tudnak, ezt a menyem anyja mondta.

De a kis menyem eljár szórakozni, otthon hagyva az anyjáékkal a gyereket. Szeretnék vele erről beszélni, de tudom támadásnak venné ezért hallgatok! Mit tanácsoltok ebben az esetben?? Úgye más anyának is rosszul esne ez?

2014. márc. 19. 12:35
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%
Szerencsétlen nő. Szerinted mégis mennyire lehet boldog két ennyire beteg gyerekkel, egyedül? Arról beszélj vele inkább, hogy hogyan tudnál segíteni a gyerekek körül, mert úgy tűnik mintha abban nem nagyon törnéd magad. A magánéletéhez pedig semmi közöd nincsen, ezt fogadd el. Neked csak az unokákhoz van közöd.
2014. márc. 19. 13:43
 22/30 anonim ***** válasza:
0%

Próbálj vele beszélni.

Neked is nehéz, hiszen meg halt a fiad, neki is nehéz, hiszen meg halt a férje. Ezt mond meg neki, és próbáljátok rgymást segíteni. Mond neki, hogy azzal, hogy szókazik, semmi baj, de van neki 2 gyereke, akiknek szükségük va a törődésre.

Őszinte részvétem!

2014. márc. 19. 13:44
 23/30 anonim ***** válasza:
100%

"Mintha pasit akarna felszedni"

Szerinted örökre egyedül akar maradni?

Miért baj a bulizás? SZerinted örök életére egyedül kell szomorkodnia 2 beteg kisgyerek mellett? Neki nem jár egy kis öröm, boldogság a sok rossz után?

2014. márc. 19. 13:53
 24/30 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem valahol neked rosszul esik, hogy ő él, a fiad pedig már nem, ő boldog, keresi az új kapcsolatot. Tudom mit írok, mert egy éven belül négy családtagomat vesztettem el, én sem tudom hogy maradtam még épeszű ennyi veszteség után. Egy szülőnek borzasztó elveszíteni a gyermekét. Nekem már az is fájt, ha más boldog volt, miközben akit szerettem meg már halott... Ez természetes ilyenkor, a Te érzésed is. Gondolj arra, hogy ez a szerencsétlen nő, valószínűleg ő is szerette a fiadat, de neki is túl kell lépnie rajta. Ő így próbálja meg feldolgozni. És ne felejtsd el, Te ismerted és szeretted/szereted a gyermekedet mióta megszülted, ő pedig kb 8-10 éve, jobb esetben. Lehet hogy próbál új párt keresni, aki segít neki majd a két gyerek nevelésében, hogy ne maradjon egyedül. Valahol őt is meglehet érteni, hisz ő még élni akarja az életét. Engedd, hagy tegye. Te csak látogasd és segítsd a két unokádat, ne foglalkozz vele. Neked ők maradtak a fiadból...
2014. márc. 19. 13:54
 25/30 anonim ***** válasza:
87%

Rosszul eshet persze, de szegény meny is érthető :(

Ha nekem váratlanul meghalna a férjem, akivel sülve-főve együtt vagyunk, mióta megismerkedtünk, biz isten bekattannék, hát még ha két beteg gyerek is lenne :(

Azt mondjuk nem tetszett leírni, milyen gyakran jár el, és rendszeresen iszik-e, mert ez nem mindegy.

2014. márc. 19. 13:54
 26/30 anonim ***** válasza:
100%
Rettenetes érzés ennyi pofont kapni majd egyedül maradni, én is csodàlom, hogy nem omlott teljesen össze!
2014. márc. 19. 16:13
 27/30 anonim ***** válasza:
81%

Nem vagy rossz Anyós és nem jogos a düh. Azért nem vagy rossz Anyós, mert reményeim szerint még nem kérted számon a menyedet és nem kürtölted tele a világot a véleményeddel. Borzasztó dolog lehet elveszíteni a fiadat, de ugyanolyan borzasztó elveszíteni az imádott férjet is. Nem nagyobb a Te veszteséged, mint az Övé. Neked van időd, lehetőséged belemélyülni a fájdalmas gyászba még egy év után is. Nincs késztetésed a változásra, sőt nem is kényszerít semmi, hogy kilábalj belőle, megértelek Téged is. De ott van az a fiatal nő, akit a fiad választott magának, aki szívből szerette a fiadat, aki két gyereket szült neki, nektek pedig unokákat. Nem kívánhatod, hogy önként másszon bele Ő is a gödörbe és legyen egy depressziós, megsavanyodott, irigy és dühös nő és anyuka. Fontos, hogy legalább valamennyire felejtsen és fontos, hogy a gyerekek jövőjét biztosítsa. Ez nem biztos, hogy egyedül menne sem lelkileg, sem anyagilag, még egészséges gyerekek meglétekor sem, nemhogy két beteg kisgyereknél, akiket etetni és pelenkázni kell. Meddig is? 10-20-30-40-50 évig?

Itt semmi más dolgod nincs, mint segíteni Neki. Lelkileg, fizikailag és anyagilag. Azok a beteg kisgyerekek ugyanúgy a Te unokáid is, mint a másik nagyszülőké. Neked is ki kell venni a részed az ápolásukból az örömeikből a bánatukból. Nem összeszorított fogakkal és szúrós szemekkel szemlélni, hogy vajon mi lesz? Kell egy rendes, dolgos pár a menyednek, aki elfogadja a gyerekeket is így, ahogy vannak. Nem lesz könnyű, de egyáltalán nem lehetetlen. Most bulizik, aztán majd lehiggad. Te legyél ugyanolyan szerető háttér, mint az Ő szülei és akkor nem lesz semmi baj. Két dolog ütött szöget a fejembe: van-e összefüggés a fiad halála /ha betegség miatt halt meg/ és a gyerekek betegsége között? Az biztos, hogy öröklődő betegségben szenved a két kicsi, hisz ilyen véletlenek nincsenek. Egyébként is kötelességed segíteni Őket, de ha a menyednek a fiad miatt született két beteg gyermeke, akkor a saját lelkiismereted miatt is és a fiad iránti tiszteletből és szeretetből is segítened kell. Ők ugyanúgy a Te véred is. A másik kérdésem: ha egészségesek lennének a gyerekek, akkor mehetne?

Úgy kell beszélgetni a dologról, hogy ne vehesse támadásnak. Kérdezd meg, hogy miben segíthetsz? Mondd meg, hogy megérted, hogy ki kell magából engedni a feszültséget, mert biztos vagy abban, hogy előbb-utóbb úgyis megnyugszik és talál magának egy párt, akivel fel tudja nevelni a gyerekeket. Mondd meg Neki, hogy szeretnéd, ha találna magának egy rendes férfit, mert az egész család számára ez hona megnyugvást. Persze, hogy minden Anyának egy kis ideig rosszul esne, ha a menye igyekszik túlélni és túllépni ezen a tragédián, de aki megértő és jólelkű, az mindenki érdekében a békességet választja, hisz az élet megy tovább. Gondolj arra, Te mit tettél volna az Ő helyében ilyen fiatalon, két beteg gyerekkel? Őszintén! Még mindig a férjedet gyászolnád?

2014. márc. 19. 21:17
 28/30 anonim ***** válasza:
94%
Előző vagyok, még egy kérdés. Ha fordítva történt volna és a menyed hal meg, a fiadnak mit tanácsoltál volna, hogyan viselje el a tragédiát és azt, hogy egyedül maradt két magatehetetlen gyerekkel? Azt hiszem ebben rejlik minden kérdésedre a válasz. Minden jót Neked és bízom benne, hogy jól döntesz!
2014. márc. 19. 21:21
 29/30 anonim ***** válasza:
62%
De szívtelen dög vagy te...
2014. márc. 20. 00:03
 30/30 anonim ***** válasza:

nekem még egészséges gyerekek és élő férj mellett is szükségem van arra, hogy időnként kitomboljam magam, kiszakadjak a mókuskerékből. Így tudok itthon végtelenül türelmes lenni.

Inkább a buliban tomboljon mint a gumiszobában a pszichiátrián!

Részvétem a fiad miatt!

2014. márc. 20. 10:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!