Rossz anyós? Vagy "jogos" a düh?
Lassan egy éve elhunyt a fiam, tragikus hirtelenséggel.
Mindvégig azt hittem hogy a menyem imádja, le sem szakadtak egymásról.
Van egy 6 éves és egy 4 éves unokám. Sajnos mindkettő tartós beteg.Sajnos pelenkázni, etetni kell őket.
A lényeg az hogy a menyem már a temetés után elkezdett bulizgatni, mikor élt a fiam akkor sem csinált ilyet, most meg úgy gondolom egyedül lett két beteg gyermekkel, nem kellene.
Lehet én vagyok túl elfogult, de nekem ez nem tetszik.
Mondhatom azt hogy a menyem apja nem is szereti az unokáit, mivel beszélni nem tudnak, ezt a menyem anyja mondta.
De a kis menyem eljár szórakozni, otthon hagyva az anyjáékkal a gyereket. Szeretnék vele erről beszélni, de tudom támadásnak venné ezért hallgatok! Mit tanácsoltok ebben az esetben?? Úgye más anyának is rosszul esne ez?
Próbálj vele beszélni.
Neked is nehéz, hiszen meg halt a fiad, neki is nehéz, hiszen meg halt a férje. Ezt mond meg neki, és próbáljátok rgymást segíteni. Mond neki, hogy azzal, hogy szókazik, semmi baj, de van neki 2 gyereke, akiknek szükségük va a törődésre.
Őszinte részvétem!
"Mintha pasit akarna felszedni"
Szerinted örökre egyedül akar maradni?
Miért baj a bulizás? SZerinted örök életére egyedül kell szomorkodnia 2 beteg kisgyerek mellett? Neki nem jár egy kis öröm, boldogság a sok rossz után?
Rosszul eshet persze, de szegény meny is érthető :(
Ha nekem váratlanul meghalna a férjem, akivel sülve-főve együtt vagyunk, mióta megismerkedtünk, biz isten bekattannék, hát még ha két beteg gyerek is lenne :(
Azt mondjuk nem tetszett leírni, milyen gyakran jár el, és rendszeresen iszik-e, mert ez nem mindegy.
Nem vagy rossz Anyós és nem jogos a düh. Azért nem vagy rossz Anyós, mert reményeim szerint még nem kérted számon a menyedet és nem kürtölted tele a világot a véleményeddel. Borzasztó dolog lehet elveszíteni a fiadat, de ugyanolyan borzasztó elveszíteni az imádott férjet is. Nem nagyobb a Te veszteséged, mint az Övé. Neked van időd, lehetőséged belemélyülni a fájdalmas gyászba még egy év után is. Nincs késztetésed a változásra, sőt nem is kényszerít semmi, hogy kilábalj belőle, megértelek Téged is. De ott van az a fiatal nő, akit a fiad választott magának, aki szívből szerette a fiadat, aki két gyereket szült neki, nektek pedig unokákat. Nem kívánhatod, hogy önként másszon bele Ő is a gödörbe és legyen egy depressziós, megsavanyodott, irigy és dühös nő és anyuka. Fontos, hogy legalább valamennyire felejtsen és fontos, hogy a gyerekek jövőjét biztosítsa. Ez nem biztos, hogy egyedül menne sem lelkileg, sem anyagilag, még egészséges gyerekek meglétekor sem, nemhogy két beteg kisgyereknél, akiket etetni és pelenkázni kell. Meddig is? 10-20-30-40-50 évig?
Itt semmi más dolgod nincs, mint segíteni Neki. Lelkileg, fizikailag és anyagilag. Azok a beteg kisgyerekek ugyanúgy a Te unokáid is, mint a másik nagyszülőké. Neked is ki kell venni a részed az ápolásukból az örömeikből a bánatukból. Nem összeszorított fogakkal és szúrós szemekkel szemlélni, hogy vajon mi lesz? Kell egy rendes, dolgos pár a menyednek, aki elfogadja a gyerekeket is így, ahogy vannak. Nem lesz könnyű, de egyáltalán nem lehetetlen. Most bulizik, aztán majd lehiggad. Te legyél ugyanolyan szerető háttér, mint az Ő szülei és akkor nem lesz semmi baj. Két dolog ütött szöget a fejembe: van-e összefüggés a fiad halála /ha betegség miatt halt meg/ és a gyerekek betegsége között? Az biztos, hogy öröklődő betegségben szenved a két kicsi, hisz ilyen véletlenek nincsenek. Egyébként is kötelességed segíteni Őket, de ha a menyednek a fiad miatt született két beteg gyermeke, akkor a saját lelkiismereted miatt is és a fiad iránti tiszteletből és szeretetből is segítened kell. Ők ugyanúgy a Te véred is. A másik kérdésem: ha egészségesek lennének a gyerekek, akkor mehetne?
Úgy kell beszélgetni a dologról, hogy ne vehesse támadásnak. Kérdezd meg, hogy miben segíthetsz? Mondd meg, hogy megérted, hogy ki kell magából engedni a feszültséget, mert biztos vagy abban, hogy előbb-utóbb úgyis megnyugszik és talál magának egy párt, akivel fel tudja nevelni a gyerekeket. Mondd meg Neki, hogy szeretnéd, ha találna magának egy rendes férfit, mert az egész család számára ez hona megnyugvást. Persze, hogy minden Anyának egy kis ideig rosszul esne, ha a menye igyekszik túlélni és túllépni ezen a tragédián, de aki megértő és jólelkű, az mindenki érdekében a békességet választja, hisz az élet megy tovább. Gondolj arra, Te mit tettél volna az Ő helyében ilyen fiatalon, két beteg gyerekkel? Őszintén! Még mindig a férjedet gyászolnád?
nekem még egészséges gyerekek és élő férj mellett is szükségem van arra, hogy időnként kitomboljam magam, kiszakadjak a mókuskerékből. Így tudok itthon végtelenül türelmes lenni.
Inkább a buliban tomboljon mint a gumiszobában a pszichiátrián!
Részvétem a fiad miatt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!