Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Rossz anyós? Vagy "jogos" a düh?

Rossz anyós? Vagy "jogos" a düh?

Figyelt kérdés

Lassan egy éve elhunyt a fiam, tragikus hirtelenséggel.

Mindvégig azt hittem hogy a menyem imádja, le sem szakadtak egymásról.

Van egy 6 éves és egy 4 éves unokám. Sajnos mindkettő tartós beteg.Sajnos pelenkázni, etetni kell őket.

A lényeg az hogy a menyem már a temetés után elkezdett bulizgatni, mikor élt a fiam akkor sem csinált ilyet, most meg úgy gondolom egyedül lett két beteg gyermekkel, nem kellene.

Lehet én vagyok túl elfogult, de nekem ez nem tetszik.

Mondhatom azt hogy a menyem apja nem is szereti az unokáit, mivel beszélni nem tudnak, ezt a menyem anyja mondta.

De a kis menyem eljár szórakozni, otthon hagyva az anyjáékkal a gyereket. Szeretnék vele erről beszélni, de tudom támadásnak venné ezért hallgatok! Mit tanácsoltok ebben az esetben?? Úgye más anyának is rosszul esne ez?

2014. márc. 19. 12:35
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%

Igen, én is azt csodálom, hogy még nem roppant össze. Kevés rosszabb dolog van, mint ha beteg a gyerek, és nem lehet rajta segíteni. Ráadásul mindkettő és ezentúl egyedül kell ezzel megküzdenie, mert a társát is elveszítette.

Attól, hogy próbálja valahogy levezetni a feszültséget, még valószínűleg imádta a fiadat, amíg élt.

Szülőként biztos nagyon nehéz lehet ez, de gondolj bele:még fiatal, és egyszer majd biztosan szeretne továbblépni. Az ő esetében viszont két beteg kisgyerekkel ez nem biztos, hogy megvalósítható. Szerinted mekkora lelki teher ez neki?

2014. márc. 19. 12:53
 12/30 anonim ***** válasza:
100%

"és kicsit úgy érzem, mint ha ő boldog lenne"

Ezért vagy rossz anyós. Rosszindulatú, sajnálod tőle a boldogságot. Egyébként nem hiszem hogy túlzottan az lenne, mikor ekkora terhet mért rá a sors. A fiadnak jó felesége volt, imádta, le se szakadtak egymásról. Ezen nem változtat az, hogy ő most megpróbál talpra állni, új kapcsolatba kezdeni. A fiad meg, ha szerette, akkor azt kívánná, hogy találja meg a boldogságot. Ez lenne a normális.

2014. márc. 19. 12:54
 13/30 anonim ***** válasza:
100%

Nem kívánhatod a menyedtől, hogy örök gyászban legyen. Biztos, hogy ha kívánhatná ő is azt kívánná, hogy éljen még a fiad, és egészségesek legyenek a gyerekek. Rettentő nehéz lehet most neki. Megértelek téged is. De én is idővel megpróbálnék egy új lelki támaszt keresni egy férfi személyében. Ezért nem haragudhatsz rá.

Részvétem a fiad miatt

2014. márc. 19. 12:55
 14/30 anonim ***** válasza:
65%
Szerintem is próbál valahogy túllenni a tragédián,ezért bulizik.Akkor van gond ha túlzásba viszi,vagy alkoholhoz nyúl.Valószínűleg pszichológus segítségére volna szüksége,mert a bulizás ideig-óráig jó,de a problémák nem oldódnak meg tőle.Anyagilag sem jó,és néha pihennie is kellene neki.Amit tehetsz az az,hogy beszélsz vele,és próbálj segíteni neki.Nagy teher van rajta,biztos jól esne neki egy pár jó szó.Imádta a fiadat és már csak ezért is megérdemli.Az, hogy most bulizik az csak egy pótcselekvés,Ha lelkileg erős lesz már,biztosan nem hajkurássza a partikat.
2014. márc. 19. 12:57
 15/30 anonim ***** válasza:
50%
Lány unokatesómnak anyja halt meg ők is ugy dolgozták fel a gyászt h buliztak minden hétvégén
2014. márc. 19. 12:58
 16/30 anonim ***** válasza:
95%

Rosszindulatú, önző anyós vagy.

Kibeszéled másokkal és még itt is, idegenek előtt azt a nőt, aki szerette a fiad, ápolja az unokáidat. Fiatal nő létére, boldog mer lenni néha, sőt eljár szórakozni, sőt akár még férfiakkal is ismerkedne... borzasztó... ahelyett, hogy özvegyi fátylában temetné el elevenen önmagát.

Inkább magadról írhatnál, Te mit teszel meg az unokáidért? Vagy ők se legyenek boldogok? A fiad ezt akarná? Szomorú, besavanyodott, magányos özvegyet? Ha szerették egymást, akkor nagyon nem hinném. Nézz magadba.

2014. márc. 19. 13:13
 17/30 anonim ***** válasza:
100%

És miért baj, ha ezek után még próbál boldog lenni és esetleg szeretne még párkapcsolatot? Maradjon örökre egyedül?

Egyébként te írtad a kérdésben opciónak a rossz anyóst.

Azt írtad, hogy nagyon szerették egymást a fiaddal, ezen már semmi sem változtat, nem fogja kevésbé szeretni, ha esetleg lesz majd idővel valakije.

Hidd el a menyed örülne a legjobban, ha még élne a fiad, ha lenne még férje, gyerekeinek apja.

2014. márc. 19. 13:17
 18/30 anonim ***** válasza:
100%

A gyász feldolgozása mindenkinél másmilyen, mindenkinél más az az idő, ami alatt "kikerül" a mélypontról.

Nem hiszem, hogy a menyed alig várta, hogy végre özvegy lehessen és egyedül maradhasson két beteg gyerekkel, mert az jelenti az igazi szabadságot.

Az sem valószínű, hogy "elfelejtette" a férjét, vagy már nem gyászolja.

Próbálj meg arra gondolni, hogy korábban ketten voltak, nagyon szerették egymást, és a menyed most ezt a támaszt veszítette el. Tehát kell neki valami, amibe kapaszkodhat, ami feltölti, ami miatt tovább tudja csinálni ezeket a napokat.

2014. márc. 19. 13:18
 19/30 anonim ***** válasza:
100%
16-ossal egyetértek. Elbújhatnál valahová kérdező, az a szegény nő élete hátralévő részében két gyermekét fogja gondozni, hiába lesznek 20-30 évesek még mindig pelenkázhatja őket, nyugdíjasként is. Szégyelld magad hogy sajnálod ettől a nőtől még a boldogság szikráját is.
2014. márc. 19. 13:31
 20/30 anonim ***** válasza:
100%

Azt áruld el nekem, miért ne lehetne boldog? Legyen boldogtalan immáron egész életére?

Boldogtalan anya gondozza a beteg gyerekeket?

Vagy mit akarsz tulajdonképpen?

Azt, hogy innentől kizárólag búslakodjon a férje elvesztésétől és örök életében egyedül legyen? Ezt akarnád? Vagy mit? Mert a szavaidból ez jön le.

2014. márc. 19. 13:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!