Én viszem túlzásba ezt a dolgot vagy igazam van?
Ne haragudj kérdező, de szerintem is túlreagáltad egy kicsit(attól függetlenül, hogy megértelek). A kislány kamasz, és a kamaszoknak vannak titkaik, és igen, ha nagyon faggatják őket akkor hazudnak. Amit tehesz:
-Ne faggasd, ne "kérdezz rá sokszor", de éreztesd vele mindig, hogy ha beszélgetni akar te meghallgatod, bármit elmondhat, (és ha megosztotta veled egy titkát, ne üvöltözz vele). Persze te is kezdeményezhetsz beszélgetést, de ne sértődj meg, ha nem vevő rá abban a pillanatban.
- Ne prédikálj vagy tarts kiselőadást, az sosem hatékony, de természetesen ki lehet, és ki is kell fejezned a véleményedet, akkor is ha nem értesz egyet. (Ebben a konkrét esetben lehet róla beszélgetni, miért nem jó érzelem nélkül csinálni, mesélhetsz saját példákat a kamaszkorodból, a saját nehézségeidről, stb)
- Most jön a kamasz-kor, kinél durvábban, kinél kevésbé, de biztos, hogy ilyenkor minden gyerek eltávolodik a szüleitől és biztos, hogy még lesznek titkai, és lesznek hazugságok is, ez törvényszerű. Ez nem azért van, mert nem a saját gyereked és nem szeret téged! (Jól tetted, hogy elmondtad neki, hogy bánt a hazugsága, de próbálj most már megbocsátani neki).
- Jó, hogy ilyen szeretetteljes és bizalmas a viszonyod vele, ez fogja őt a kamaszkor vad évei alatt megmenteni a sodródástól és az elzülléstől, és visszaterelni őt hozzátok majd a kamaszkor elmultával, még akkor is, ha látszólag eltávolodik, és esetleg úgy tűnik majd, hogy utál titeket, és rádcsapja majd az ajtót, és kipróbál majd egy csomó dolgot, ami nem tetszik nektek, és tele lesz titkokkal, amiről hazudni fog, ha faggatod.
- Türelem, humorérzék, és nem megsértődni!:-)
ha nem mondta el neked, valószínűleg nem bízik benned eléggé.
Igen, eltúlzod. Mert én az ilyen dolgaimat SENKI orrára sem kötném!
tulzasba viszed, ˝arra nevelted h ezt ne˝
mivel nem merte elmondani ezert hazudott
˝ha tiltassal nevelsz, hazudni tanitasz˝
ne legy merges ra, ne eroltesd ra a nezeteid.
en pl kaptam azert mert a csajt elvittem haza, kocsival anno, h mar megint a k.....kat furikazod˝
szted utana hanyszor hazudtam h havernal vagyok?
rem ertesz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!