Én viszem túlzásba ezt a dolgot vagy igazam van?
Túlzóak az elvárásaid. A 14 éves még egy gyerek. (Akkor is, ha már nem szűz.) A gyerekek hazudnak. Ennyi.
Meg lehet neki mondani, hogy ez bánt téged, de nagy változást ne várj.
A gyerekek félnek, hogy ha megmondják igazat, ami nyilvánvalóan nem fog tetszeni a felnőtteknek, akkor nem fogják szeretni őket. "Egyszerűbb" nem mondani igazat, mert van esély, hogy megússzák. Nem kell túlreagálni. Mondani nem elég, hogy megbízhat benned. Akkor fog megbízni, ha látja rajtad, hogy bármit tesz, ugyanúgy szereted. (Megdicsérni persze nem kell a hazugságért.)
Tedd a szívedre a kezed, te egyszer sem hazudtál anyukádnak?
Vagy soha nem dicsérted meg a kolléganőd ruháját/frizuráját, holott borzalmasan nézett ki?
Soha nem mondtad a férjednek, hogy jó volt, miközben nem?
Soha nem mondtad egy vendéglátónak, hogy finom volt a vacsora, mikor túl sós vagy sótlan volt?
Ha nem, akkor te egy szent vagy! :)
"Végképp nem szabad züllöttségről beszélni, a lányban bűntudatot kelteni a szexualitással kapcsolatban, mert az negatívan hathat a későbbi kapcsolataira. Egyszerűen arról kell beszélni, milyen felelősséggel jár ez."
Ez a válasz szerintem 100%-ban hasznos. Csak sajnos sok ember annyira álszent, hogy az már fáj.
Szerintem sem 14 év az optimális életkor a szüzesség elvesztésére, de ha már így alakult, akkor a fentiek a 14 évesre ugyanúgy vonatkoznak, mint a 18-ra és 22-re.
A szüzesség elvesztése pont az a téma, amit a legjobb viszonyban lévők sem szívesen tárgyalnak ki.
Kissé túlzásba estél, igen.
A legjobb amit tehetsz, hogy ugyanúgy foglalkozol vele, mint eddig. A legrosszabb pedig hogy ezt állandóan felhánytorgatod neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!