Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Segítettem egy ismerősömnek,...

Segítettem egy ismerősömnek, mert anyagilag padlóra került. Emiatt kiakadt a párom. Szerintetek jogosan?

Figyelt kérdés

Tegnap a város másik végén volt dolgom, és az egyik parkolóban kéregetett az ismerősöm. Kérdeztem mi történt vele, nagy vonalakban elmesélte. A lényeg, hogy épp a rezsit ki tudja fizetni a pénzéből, és általában 2-3 naponta koldul pár száz forintot, hogy tudjon enni.

Hazahoztam, és leültettem az asztalhoz, hogy ebédeljen. Párom ekkor ért haza. Az ismerősöm előtt nem mutatta de kiakadt. Ebéd után elküldtem fürdeni, párom adott neki 2 nadrágot és néhány pólót, meg pulcsit és kabátot.

Hazavittük, és a párommal vettünk neki néhány alap élelmiszert (kenyér, felvágott, tej, néhány konzerv) és felvittük neki hogy tudjon mit enni.

Mikor hazaértünk, a párom elmondta mennyire mérges, mert arra kell hazajönnie, hogy egy vadidegen férfi ül az asztalnál, és eszik.

Kb 2000-2200 ft-t költöttünk az ismerősre, a ruhákat meg amúgy is elajándékoztuk volna.

Egyértelmű, hogy nem fogom ideköltöztetni, de ha megtehetem, hogy adok neki 1 tál ételt, meg ruhát, miért ne tenném?

2014. márc. 12. 11:26
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

Igazából lehet jogos is a kiakadása, és nem is :)

Attól függ, mi a "divat" nálatok.

Én nyitott ember vagyok, szeretek vendégeket fogadni és az ismerőseimmel lébecolni.

Nálunk gyakori, hogy arra jön haza férjem, hogy vendégünk van, lehet az éppen a húgom, vagy valamelyik férfi ismerősöm. Bandában játszom, a zenekar tagjai például gyakran megfordulnak nálunk.

Teljesen random szoktam eljárni, volt már, hogy az éjszaka közepén hívtak buliba, szóltam a férjemnek, hogy ne várjon, és mentem is (ő nem szeret jönni).

Ismer engem, ismeri őket, megbízunk egymásban, így ő akkor sem akadna ki, ha egy egész focicsapat fogadná a nappaliban.

Nyilván ha nálatok sosem törtétn még olyan, hogy váratlan vendéged érkezett volnaa a jelenléte nélkül, gyanús lehetett a férfiember a lakásban.

Tetézte, hogy nem szóltál neki, nem készítetted fel a "látványra".

Akármennyire értette meg később a helyzetet, a kezdeti sokk nyomot hagyhatott benne.

2016. jún. 1. 00:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!