Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nektek hogy sikerül elvégezni...

Nektek hogy sikerül elvégezni a háztartást kicsi baba mellett?

Figyelt kérdés
2014. márc. 8. 10:44
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
81%

Kicsi baba mellett könnyű, beteszed a kiságyba, esetleg magadhoz közel, takarítás közben beszélhetsz is hozzá, ha épp nem alszik. Vásárolni meg viheted magaddal, gondolom nem minden nap szól a nagybevásárlásról.

Ha nagyobb lesz, és mindig ott mászkál, ahol épp láb alatt van, esetleg segíteni akar, de több kárt csinál, mint hasznot, akkor sokkal nehezebb lesz.

2014. márc. 8. 11:32
 12/29 anonim ***** válasza:
77%
3 gyerek van egy kicsi két kisiskolás. A nagyobbakak elviszem iskolába, utána a kicsi leül játszani, vagy "segit"nekem (mindjárt két éves). Simán elvan fèl óráig hogy ki be pakolgat a mosogèpve, addig én elmosogatok, elpakolok. Ágyat rendberakom, akkor általában a párnákon ugrál addig. Felporszivozok, felmosok amikor alszik. Főzni is simán lehet mellete, addig ő eljátszik egy lábassal, pár darav répa, egy fakanál. Légy kicsit talpraesettebb kérlek. ..
2014. márc. 8. 11:47
 13/29 anonim ***** válasza:
93%
Se boltba menni, se főzni nem kell minden nap :)
2014. márc. 8. 12:08
 14/29 anonim ***** válasza:
88%

Nem kell se boltba járni, se főzni mindennap.

Amikor a gyerek alszik, minden házimunkát el lehet végezni. Nem kell széthagyni semmit napközben, és máris rend van.

Vagy kell egy járóka a gyereknek, abba beletenni, hadd játsszon, te pedig takarítasz addig.

2014. márc. 8. 12:17
 15/29 anonim ***** válasza:
100%

Az első pár hónap nálam borzalmas volt. Nem volt semmi rendszerünk, csak sodródtunk az árral, állva eltudtam volna néha aludni, pedig akkor még anyukám és az anyósom is sokat segített. Váltásban voltak egy-egy hetet nálunk "vendégségben", hogy segítsenek, amíg én kicsit helyrerázom magam (császárral szültem).

Amellett, hogy borzasztóan éreztem magamat, ha napközben kicsit elbóbiskoltam és anyukám csinálta meg helyettem a dolgokat, akkor lelkileg is rosszul éreztem magamat, hogy ugyan segíteni van ott, de azért nem kellene kihasználnom, visszaélnem vele.

A lényeg, hogy szépen lassan kialakult egy rendszerünk. Hétvégén nagy bevásárlás, előre gondolkozás, lista írás, tervezés, hogy következő héten miket főzök. Pl. nem főztem csak estére (és nem mindennap). A párom 5-ig dolgozik, addig én elvoltam hideg kaján. Ha valami még hiányzott, ő hazafelé beugrott a boltba érte, avagy napközben mi séta közben beugrottunk a kis boltba a lányommal.

A párom sosem várta el, hogy mire hazaér kész legyen a kaja, de mindig úgy időzítettem, hogy 6 körül enni tudjunk, így az utolsó simításokban már ő is tudott segíteni. Ha más nem, babázott amíg én főztem.

Eleinte úgyéreztem házimunkát nem lehet a baba mellett csinálni, mert rögtön felébred, ma már csak becsukom az ajtót és nyugodtan körbetolom a porszívót a lakás többi részén, meg se nyekken rá, olyan jól alszik szerencsére.

Nem mondom, hogy sosem futott a háztartás, de az élhető szint mindig megvolt.

Mostmár totyogós a kislányom, tényleg nehezebb egy kicsit, hogy mindig láb alatt van, de ezt tökéletesen megoldotta az, hogy mindenből van neki is sajátja. A kislányom imád főzőcskézni, így amíg én a konyhában tevékenykedek, addig ő a sajátjában mellettem, ahogy mondta más is, kap pár szem tésztát, vagy néhány darab krumplit, répát, amit kevergethet a saját kis fazekában. Ha tésztát gyúrok, kap belőle egy kis gombócot, amit kedvére tapicskolhat ő is. Mire megunja majdnem kész vagyok én is.

Van saját pici játék porszívója is, ha én porszívózok, vesszük elő az övét is és "segít". Igyekszek mindig lekötni valamivel, amíg dolgom van. Ez most sokkal több agymunkát igényel, mint amikor még elvolt a kiságyban is egyedül. :)

Összességében azt mondom átérzem a helyzeted, mert én is piszkosul nehéznek éreztem első babásként, ráadásul császár után. Az első 2-3 hónapot nem is tudom hogy éltük túl, annyira nem volt semmi rendszer az életünkben. Ahogy behoztunk új szabályokat a kis családunk életébe, sokkal könnyebb lett minden és már egyáltalán nem tűnt megoldhatatlannak.

2014. márc. 8. 13:02
 16/29 anonim ***** válasza:
36%

Egyszerűen úgy, mint előtte. Jóval több időm van, mint mikor 5-6 között értem haza az irodából - igaz, akkor többnyire együtt takarítottunk, főztünk. Ha csak a férj dolgozik, jogos, hogy a másik lássa el a háztartást akkor.

Amíg a kicsi alszik, nyugodtan ki lehet takarítani. 2x szoktam egy héten, mert egyébként is mindent mindig a helyére rakunk, nincs rendetlenség, 2x porszívózni pedig bőven elég egy héten. Kb. 2 óra alatt megvan minden. Mosogatni mosogat a gép, mosni is, szárítógép is van.

Bevásárolni meg főzni mégis mi a búbánatnak kellene minden nap? Heti 1x vásárolunk be, csütörtök vagy péntek, egy hétre. Meg is őrülnék, ha annyira teszetosza lennék, hogy egy hétre előre nem bírok bevásárolni és minden nap a boltban kellene tobzódnom gyerekestül. Főzni 2 napra szoktam mindig is, ritka esetben 3 napra (pl. egy-két leves jó 3 napig is, vagy bizonyos egytálételek). Minden nap főzni egyrészt pazarlás (2-3x többet használod a sütőt ugyanannak a mennyiségnek az elkészítésére, rengeteg áram ez, plusz addig ugye a szagelszívó is megy, a mosogatógép is 2x annyit megy, ha 3x annyi tepsit, edényt használsz). Hétvégén szoktam csak általában minden nap mást főzni.

2014. márc. 8. 14:51
 17/29 anonim ***** válasza:
Nagyon egyszerűen. Miért kéne minden nap boltba járni? Ha kell is, miért nem tudja apuka munkából hazafele megoldani? Mi havonta egyszer megyünk el nagybevásárlásra, ilyenkor megveszünk mindent (húsok, liszt, tej, fagyasztóba való cuccok, tisztítószerek, tisztálkodó szerek), hétköznapokra max. a pékáru és a felvágottak maradnak, meg 1-2 extra igény (tegnap pl. avokádóért és ananászért ment el a párom, más nem kellett). A kicsi szinte egész nap alszik. Reggel 8 körül szokott felkelni, meg előtte hajnalban egyszer szopizik. Így én is alhatok 8 óráig. Délelőtt is, délután is megvannak az időszakok, mikor alszik. Délelőtt főzök, de nem mindennap, hisz van, hogy 2 napra is elég, amit főzök, vagy veszünk ki a fagyasztóból valamit. Délután rendbe rakom a konyhát, meg a lakást. Napi 1-1,5 óra alatt megvan minden. Nem porszívózok, portörlök, felmosok minden nap. Feleslegesnek tartom. Még a heti egyet is sokszor. Rendet rakok, elindítok egy mosást, ha szükséges, kiszellőztetek, leviszem a szemetet, kitakarítom a macskaalmot, áttörlöm a csapokat, hogy ne legyenek vízkövesek, és kb. ennyi. Egy héten egyszer csinálom meg a "nagy" takarítást, amikor felmosás, porszívózás is van, meg zuhany sikálás, stb. Ezt sem feltétlen egy nap alatt. Ha felkel a gyerek, abbahagyom, folytatom, amikor tudom. Egyébként ha boltba kell mennem mégis valamiért, vagy csak úgy kedvem van, akkor berakom a gyereket a babakocsiba és megyünk. Autóm is van, könnyen mozgolódok, sosem okozott problémát. Eljárok más kisgyerekes barátnőkkel ide-oda, de ugyanúgy viszem a gyereket kozmetikushoz, fodrászhoz is. Jó gyerek, nincs vele problémám, mindenre jut időm, amire előtte is. Nem szalad a ház, nem pukkantam le én sem, csak van egy gyerekem. Ennyi változás történt az életemben kb.
2014. márc. 8. 14:56
 18/29 anonim ***** válasza:
kicsi baba mellett elég egyszerűen (főleg ha csak egy van), hiszen kicsi mellett tényleg csak főzni meg vásárolni kell (én megértelek amúgy, én is naponta járok vásárolni, nem bírnék havonta egyszer), illetve hetente egyszer mosni+takarítani. addig nincs gond, amíg eme kicsi baba nem tud helyet változtatni, önállóan enni és beszélni, mert utána aztán tényleg folyamatosan pakolni és suvickolni kell utána egy darabig. persze ha nem zavar a kupi, akkor nins gond, tök mindegy, hogy a többségi szuper-háziasszony itt mit gondol. engem nem zavar, ezért 4 gyerek mellett is viszonylag könnyen elintézem a háztartást, hetente egyszer mosok (igaz akkor vagy 7-8 adagot), egyszer takarítok (ha jut rá időm) a szétszórt szajrét meg a gyerekek is össze tudják szedni, hiszen végeredményben ők szórták szét. FŐzni viszont muszáj minden nap ..... :-p
2014. márc. 8. 15:34
 19/29 A kérdező kommentje:
Nekem nincs mosogatógépem és a párom sem a másnapos kaját nem eszi meg, és a boltba sem megy el.
2014. márc. 8. 16:40
 20/29 anonim ***** válasza:
72%

És most azért ki a hibás, ha olyan embernek szültél gyereket, akinek boltba beugrani kenyérért is büdös, meg a másnapos kaja is derogál? Hát te.

Mondd meg neki, hogy ha minden nap friss kaját akar, akkor főzzön magára, és kész. bár a boltbamenetel egy elég sz*r kifogás, mert az hogy ő nem megy le, még mindig nem magyarázza meg, hogy te miért mész le naponta...

2014. márc. 8. 16:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!