Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Elmondjam apámnak...

Mit tegyek? Elmondjam apámnak vagy ne? LÉCCI SEGÍTSETEK!

Figyelt kérdés

Pár hete derítettem ki hogy anyám csalja apámat (nagyon brutálisan) már minimum 1 éve... Ketten vagyunk gyerekek, (ikrek) eddig csak én tudom, meg két barátom. Nem tudom hogy mit tegyek, mert csak apámon nemhiszem hogy ketten meg tudnánk normálisan élni és egyikünk sem akarná szerintem hogy ezek után anyánkkal éljen. Egyébként teljesen véletlenül tudtam meg, és utána nyomoztam amiből kiderült hogy biztosan csalja apámat, aki egyébként kedves és sokat dolgozik hogy a család jól éljen. Nem értem hogy a szemét anyám miért csinálja ezt. Sajnos megteheti, mert munka miatt elmehet 1-2 havonta 4-5 napra abból max fél nap a munka... Kiderült az is hogy tudja a pali hogy van gyereke anyámnak, és nem zavarja őket. A helyzetet elnézve azt akarnám hogy anyám elmenjen, mert még ráadásul csak akkor nem dühös amikor a palijával beszél, vagy bármit csinál.

KÉRLEK SEGÍTSETEK!

14/F

2009. dec. 13. 17:26
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
39%
Ne szólj szerintem majd ők elintézik ahogy akarják. Ha te is járnál valakivel közben meg elmennél randira valakivel esetleg akkor te is azt mondanád anyukádnak, hogy te tudod mit csinálsz és ne szóljon bele senki az életedbe..
2009. dec. 13. 18:30
 12/29 anonim válasza:
57%
Ha apukád tényleg ennyire rendes, és szereted, akkor mondj el neki mindent, nem érdemli meg hogy átvágja édesanyád!
2009. dec. 13. 20:55
 13/29 anonim ***** válasza:
75%
Ez a szüleidre tartozik nem rád. Lehet hogy apukád a világ legjobb apukája, de férjként nem tudhatod milyen és mi a problémájuk hogy anyukád mással van. Mert hogy nem működik kettejük között jól aminek kell az biztos. Senki nem lép ki egy kapcsolatból ok nélkül. Az én apám elhagyta a családot egy másik nő miatt akinek gyereket is csinált, ennek ellenére mondom azt hogy kettőn áll a vásár. Ne avatkozz közbe mert csak te jössz ki rosszul ebből!
2009. dec. 14. 16:38
 14/29 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem meg attól, hogy vannak problémák egy kapcsolatban, még nem kell megalázni a másikat. Mert a megcsalás a legnagyobb megalázás, ami lehetséges. El lehet csendben, békességben válni, ha valakivel viszonyt akar kezdeni. Ez egy aljas dolog akármi van a háttérben. Én bizony elmondanám.
2009. dec. 15. 22:18
 15/29 anonim ***** válasza:
89%
Mindenképpen beszélj anyukáddal és vedd rá, hogy hagyja abba ezt,mert ezzel rossz példát mutat.Ha lenéz és nem foglalkozik vele, akkor próbáld apukádat rávezetni, hogy mit szólna ahhoz, ha anyukád megcsalná.Mert lehet, hogy ő inkább nem akar tudni róla, szóval egyből ne támadd le.Sokan vannak,akik szeretnek csak szépet gondolni a másikról, és inkább elfogadják a szép hazugságot,mint rideg valóságot.
2009. dec. 16. 07:07
 16/29 anonim ***** válasza:
100%
Én nem szólnék, de én 41/F vagyok és nem 14/F, ezért nem csoda, ha másként látjuk a világot.
2009. dec. 16. 10:47
 17/29 anonim ***** válasza:
82%

Fiatalon az ember még sok dolgot nem ért. Én is sokáig haragudtam apámra, amiért egy másik nőt keresett magának - aztán mindkettejük véleményét figyelembe véve felnőttebb fejjel be kellett látnom, hogy valahol mindkettejüknek igaza volt. Egy előző hozzászólót idézve kettőn áll a vásár.

A szüleid egymást választották, életközösséget hoztak létre, és vállalták, hogy együtt nevelnek benneteket. Amíg ez nem sérül (és a félrelépés, ha diszkrét, még nem jelenti, hogy a család rovására fog menni), addig csak felborítana mindent, ha felszínre kerül. Gondolj arra, hogy ha édesanyád ott akarná hagyni édesapádat, megtehetné, és elválhatnának. De valószínűleg ezt nem akarja. Tudod, az emberek néha csak úgy változást keresnek, de nem azért, hogy mindent felrúgjanak, hanem mert nem érzik egészen jól magukat ahogy vannak. Ne ítélj elhamarkodottan. Annak is oka kell, hogy legyen, ha folyton dühös. Az is lehet, hogy újabb 1 év múlva már nem is fog azzal a külső emberrel foglalkozni.

Ha beszélsz is édesanyáddal, nem valószínű, hogy elmondja a valódi okokat - valószínűleg nem tudná úgy megindokolni, hogy egy fiatal is elfogadja. Annyit viszont elmondhatsz neki, hogy neked ez nem esik jól, és hogy szeretnéd, ha változnának a dolgok. Esetleg kérdezz rá, hogy ehhez hogyan tudnál hozzájárulni - ha van lelkiismerete, elgondolkodik a dolgon. Csak ne túl vádlón közelíts, mert akkor persze, hogy dühös lesz.

Minden jót!

2009. dec. 16. 11:43
 18/29 anonim válasza:
0%
uuuffffffff :S!!!! Komolyan mondom.. naon szar erzes lehet.. :S amikor anyamnak mar pasija vt a vallas utan akk UTALTAM.. es titkolni akarta elosszor :S!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! YHa elmondod apadnak akkor jobban fogod erezni magadat, de akkor a helyzeted lehet rosszabb is.. ha okosan akarsz cselekdeni akkor anyadnak mond el... de pl ha en az en anzukammal akarnek beszelni akkor ossze vissza hazudozna es utana merges lenne ram.. nem tudom , hogy a te anyukad hogy fog reagalni... biztos le fogja szarozni az apudat. Altalaban a nok mindig friss hust akarnak :P ( csaj vagzok) vagy nem is csak a nok .. csak egy hazaspar nem lehet tokeletessssss :( Nagyon sajnalom a helyzetedet.. mai nap apa azt mondja ,hogy anya is megcsalta ot.. na mind pussziii
2009. dec. 16. 12:17
 19/29 anonim ***** válasza:
96%

De ne keverjétek a szezont a fazonnal!!

Nem ugyanaz,ha az ember a házassága alatt van egy másik emberrel és a házasságán kívül!

Én bizony elmondtam volna apámnak,ha anyám ezt csinálta volna vagy fordítva!Azért a gyerek is érzi a dolgokat,ha meg ráadásul meg is tudta a dolgot és az apja nem tud róla,akkor igenis szólni kell!Nem jó ha a gyerek magába fojtja ezt!Csak ő fog őrlődni!Nem azt mondom,hogy álljon oda az apja szeme elé és egyből mondja a képébe az igazságot,de rá kell vezetni!

A szavaidból én nem úgy vettem ki,hogy jóban lennél az anyukáddal!Legalábbis mióta tudod!Azért előbb nála kérdezd meg!Szerintem cáfolni fogja,de akkor mutass neki bizonyítékot,hogy de te igenis tudod!Ne kémkedj folyton utána,mert azt senki sem szereti,de ha látod legközelebb a gép elött ülni,akkor menj oda hozzá és kérdezz rá!

2009. dec. 16. 12:47
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Először is sajnálom, hülye egy helyzet...:(

Egyrészt, magadban nem tarthatod... Mert Édesapád nem ezt érdemli. Nem elég, hogy anyukád megcsalja, de még kiderüljön, hogy a gyereke is tudott róla??

Másodszor, szerintem ne apukádnak szólj először... Ülj le anyukáddal, NE légy se erőszakos, se túlzottan szemtelen, Ő az Édesanyád, ezt ne feledd... Akármennyire is haragszol most. De mondd meg neki, hogy tudod, hogy megcsalja apukádat, úgy gondolod ezt joga van tudni, de mivel tisztában vagy vele, hogy ez NEM rád tartozik(!), mondja el neki ő maga. Ezt a lehetőséget meg kell adnod, mindkettőjük érdekében. Apukádnak is jobb, ha Tőle hallja, és anyudnak is.

És harmadszor: Ez az Ő dolguk. Bármennyire is érintettnek érzed magad, haragszol anyukádra, és sajnálod az apukádat, ez akkor is az Ő dolguk, és Neked nem szabad beleszólnod. Hidd el, nem vezet jóra, próbálj meg kimaradni belőle. Apudat utólag biztosíthatod róla, hogy mellette állsz, de ne szidd anyukádat se előtte, se apukád előtt.

Még valami: Számíts arra, hogy lehet, hogy apukád tud róla... Az is lehet, hogy nem tud, de ha megtudja sem fog megváltozni semmi. Talán egyszerűen szemet huny felette. Az emberek nagyon mások... És mindenki más korlátokat állít fel, illetve enged ledönteni. Arról nem is beszélve, hogy hiába a szüleid, nem láthatsz bele teljesen a viszonyukba, a múltjukba, nem ismerheted minden tettüket... Egyszóval sok minden lehet még, amiről nem tudsz. Épp ezért jobb nem belefolyni, a döntést pedig hagyd meg nekik. És bárhogy dönt apukád, el kell fogadnod, mert nyilván meglesz rá az oka.

Majd írd meg mi történt, sok erőt kívánok hozzá az egész családnak!

2009. dec. 16. 14:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!