Mi lesz velünk jövőre? Hogyan fűtsünk? Kétségbe vagyok esve!
Tegnapi híradóban mondták, hogy jövő áprilistól teljesen megvonják a gázár-támogatást, így aki a legmagasabb támogatási sávba esett (itt voltunk/vagyunk mi is), az addig tervezett emeléssel együtt mintegy másfélszeres számlát fog kapni minden hónapban. Mi már a mostani számlát is alig-alig tudjuk kiszorítani, pedig max.20 fok van a házban, hideg(!) vízzel mosunk kezet és fogat, a meleg víz luxusát már csak a néhány perces villámzuhanyokra engedjük meg magunknak.
És mi lesz azokkal, akik még nálunk is nehezebben élnek?!

Mindig van jobb!Kozel sem biztos,hogy megvonjak!Ez!!a kormany vonna meg.Ezt ne feledd.

ezért örülök én, hogy távfűtésben lakom :)
azt javaslom, hogy próbáljatok áttérni valami más fűtési módra. cserépkályha, valami kis mobil kandalló. nem nagyon ismerem ezeket, de akinek ilyen van, biztos tud valami mélyrehatóbb tapasztalattal szolgálni.
ezidáig én is gázfűtéses lakásban laktam, és nálam is fagyó hideg volt mindenhol, és így is 30ezret kifizettem. most végre nem fázok, és azért a melegért, ami itt van, nem sajnálom uezt a pénzt.

Örülj, hogy eddig volt. Aki fával fűt, annak nem járt eddig se semmi, pedig az sem olcsóbb egy picivel sem! Sőt. Én elhiszem, hogy most is nehéz, de ez így nagyon igazságtalan, mert az én adómból fizetik másnak is a fűtését, miközben én nyögjem ki ahogy akarom a havi 40-50e Ft-ost fűtésköltséget, hogy legalább este meleg legyen egy kicsit. Nem véletlenül olyan házakban fagynak meg az emberek, ahol csak fával lehet fűteni. Mert a jó kis gáz- és távfűtéses házakból azt hiszik, hogy az milyen olcsó. Persze. 2-3e Ft/mázsa a fa ára. És egy mázsa nagyon pici kupac ám, semmire nem elég.
Szóval vagy mindenkinek legyen támogatás, vagy senkinek, ez így lenne igazságos. Csakhát eddig az számított, hogy a gázzal fűtők nagy szavazatcsoportot jelentettek, de most már mindegy az MSZP-nek.

És mi volt a gázár támogatás előtt?
Cserépkályhát rakatni nem olcsó mulatság, de kifizetődő. Mint egy spór/sparhelt. Egy időben ciki volt ilyen falusi cuccon főzni a konyhában, de milyen jó az! Begyújtasz fű is, főzni is lehet a tetején, meg isteni kenyér pirul rajta.
Köszönöm nektek a sok választ- Sajnos az első által belinkelt elektromos fűtés nekünk megfizethetetlen - már a beszerzés is...
Én is abban reménykedek, hogy talán végre megjön az emberek esze és tudni fogják, hova kell az x-et tenni. De ez más témakörbe való. Amúgy is félő, hogy ezek az ididóták annyi mindent elrontottak, tönkre tettek, hogy ha a végre jó fordulat következik tavasszal, akkor sem lesz az újaknak (hű de nehéz így fogalmazni :) ) idejük és lehetőségük mindent azonnal helyre hozni. Ne felejtsük, nemhogy üres a kassza, de sok-sok évig kell még törleszteni az ütre főre felvett és elherdált hiteleket. Ennyit a politikáról.
Egyetértek azzal, aki nehezményezi, hogy nincs a fával-szénnel tüzelőknek is támogatás. Mindenkinek kellene adni - de csak rászorultsági alapon!. Nem értek egyet azzal, hogy egységesen mindenkinek megtámogatták a távhőszámlát, mert 1.) panelban sem csak szegények laknak, 2.) nemcsak panelban van távfűtés, pl. Budán vannak olyan téglaházak (nem kevés), ahol így fűtenek. Biztos vagyok benne, hogy ez nem egyedi eset.
Amúgy egy ismerősünk fával fűt, egy öreg vegyes tüzelésű kazánja van, 140-150 m2-es házban (igaz, dryvitos) 50-60 q fával végigfűtik a telet. Ezt vajon hogy csinálja? Már elgondokoztunk mi is egy vegyestüzelésű kazánon, de hát azt is meg kell venni, be kell köttetni....

Hát arra én is kíváncsi vagyok, hogy fűt ki egy akkora házat 50-60 mázsa fával. Nekünk kisebb a házunk, de több fa megy el, pedig minden hár körüli égethető hulladékot is elégetünk.
De olcsóbban jövünk, mint amikor gázt használtunk. (eredetileg vegyes tüzeléses volt a fűtésünk, és amikor bevezettetük a gázt, megtartottuk a régi kazánt, arra álltunk vissza)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!