Hogyan kell egy 4 éves kisfiúnak bemutatkozni?
"Szia!
Én x vagyok, apukád jó ismerőse/ barátja...
Téged hogy hívnak?"
Nem kell gügyögni neki, nem kel sokkolni, hogy te vagy apu szerelme(úgyis levágja isővel, a gyereke nem hülyék"
Barátknt közelíteni hozzá, érdeklődni, mint egy felnőtt ismerkedés esetén, csak itt nem a munkahelyről, hanem az ociról kell kérdezni... Barátairól, mivel szeret játszani, melyik a kedvence, milyen mesét szeret, szokott-e nézni..
Mit szet kinn csinálni(labda, hinta csúszda fogócska..stb)
Szereti-e az állatokat, van-e neki
/ olyat is megkérdezhetsz amit már tudsz, mert azt ő nem tudja, hogy te tudod
Érdemes kérdezni az apjától, hogy tudd merre vidd el a beszelgetést..
Az ennyi idős gyerekek nagyon értelmesek már általában, teht nem fog gondot okozni, ha nyílt vagy vele, viszont ha a válaszaira nem vagy kíváncsi tényeg, azt azonnal levágja, sokkal könnyebben eligazodnak a nonverbális jelek közt a gyerekek, mint a felnőttek
Persze én sem úgy gondoltam, hogy rárontson:):)
Viszont nekem sok kapcsolatom van a gyerekekkkel, igazából nem akarom őket megnyerni magamnak, de ezek beváltak.. Szeriintem egy ember látja, hogy a másik akar-e válaszolni, vagy sem, vagy pozitívan reagál-e a közeledésre vagy sem... Igaz ez a gyerekekre is.
Én enm viselkedek máskeppen egy gyerekkel sem ilyn téren, mint egy felnőttel, ezt értekelik, és konkrétan kérik, hogy én vigyázzak rájuk...
Ha egy gyerek zárkózott, és látom rajta hogy zavarban van, akkor megprőbálom oldani a feszültséget, de nem fogom faggatni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!