Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Követelhet a párom volt...

Követelhet a párom volt élettársa több gyerektartást?

Figyelt kérdés
Évekkel ezelőtt megegyeztek, hogy a két gyerekre 20000 forintot fizet a párom. Erre a nő most még egy tizest követel. Mit lehetne tenni? A párom szerint ennyiben egyeztek meg és ennyi jár.
2014. márc. 2. 11:59
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Ki mondta, hogy 13 évvel ezelőtt is ennyit fizetett a párom?? Mindig annyit fizet amennyit tud. Szerencsére szeptemberben 18 éves lesz az egyik gyerek.
2014. márc. 2. 13:02
 12/19 anonim ***** válasza:
87%
És akkor mi van? Ha továbbtanul 25 éves korig kötelező fizetnie az apának.
2014. márc. 2. 13:06
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Ha nappalitagozaton tanul amíg a első kepesítést megszerzi, de max 25 éves korig 18 év felett rokontartást kell fizetnie, kivéve, ha érdemtelenné válik a gyerek.

Ha elmegy a bíróságra ennel többet ítélnek meg....

Azért kérdeztem, hogy van-e határozat, mert ha van, akr az ítélet hozataltól 2 év, ha nincs, akkor akár most meadhatja az igénylést

2014. márc. 2. 13:10
 14/19 anonim ***** válasza:
2%
Szerintem az a nő csak követelőzik.
2014. márc. 2. 13:21
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
14. Én úgy értelmeztem, hogy nem mentek bíróságra a gyerektartás miatt.
2014. márc. 2. 13:23
 16/19 anonim ***** válasza:
2 évente lehet változtatni ha 13 éve nem volt most tök jogosan kér emelést nem lesz egy 10es de pár ezres biztos.
2014. márc. 2. 20:00
 17/19 anonim ***** válasza:
Mivel tudja az anyuka bizonyítani, hogy az apuka mennyit fizet?
2014. márc. 2. 20:48
 18/19 Attilala válasza:
10%
Érdekes 2010ben kerestem 200ezret most bruttó100ezer!!!!!Akkor hogy is van a gyerektartás emelni kellene vagy a fizetést kellene követni??????Mennyi is a minimál nyugdij???????40ezer??Kevés a korrekt nő 1 van terhes lett tőlem én nem akartam csak ő de legalább szólt nekem nem kell ha megtartja csak akkor ha fel is neveli 1edül vállalta!Nem zaklat nem fenyegetőzik bírósággal és ha kevés a pénze többet dolgozik Hölgyeim lehet róla példát venni ja h a sült galamb........
2014. ápr. 12. 17:57
 19/19 anonim ***** válasza:
73%

Utolsó, azért nem ilyen egyszerű..

Te is ott voltál, amikor az a gyerek elkészült.. Hiába nem vágyon egy gyerekre, nem biztos, hogy képes vagyok elvetetni... Utána én szívok, mert ha 2-en vállaljuk tisztességgel fel tudom nevelni egyedül( mármint anyagilag egyedül nagyon sok egy gyerek,nfőleg, ha az ember nem számít rá, nem készült előre, mert nem tervezte) ..

Nem vagyok abortusz ellenes, de melletet sem vagyok...meg tidom érteni azt, hogy van aki nem képes rá.. Tudod a férfiakat nem olyan szinten terheli ez a döntés mint a nőket.... De duplán rossz, hiszen a férfi akármt akar a nő dönti el mi lesz... Hiába nem akarja a férfi.. De ha akrja sem tehet semmit, ha a nő nem...

Alapvetően egyetértenék veled, hogy egyedül válllata, akkro hajrá...de ez nem mindig van így...

A gyereket 2-en hozták össze, ketten felelősek érte...

Úgyhogy amit ajánlani tudok anak aki nem akar gyereket: VÉDEKEZZEN inkább duplán, de tuti ne hagyja a másikra....dupla védekezéssel mr csak nincs akkora esély egy baleset..

Kérdezőnek:

Annál többet úgysem kap amennyi jár

Követelhet, de nem biztos hogy megkapja..

Ha nincs állandő jövedelme, akkro ennél több nem lesz..

És még a perköltséget is a perindítő fizeti, ha elveszti...

Papírozzák le mert csak űgy szóban megegyezni nem jó móka, mert fél évre visszamenőleg is követelhet, ha nincs nyoma, az eddigi fizetésnek...

13.

2014. ápr. 13. 10:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!