Mennyire lesz "gazdag" a Karácsony? Kaja, ajándékok.
Férjemmel együtt dolgozunk karácsonykor. Azért kisebb ajándékok lesznek a családtagoknak,de ezért a pár napért nem fogjuk felfordítani a Világot sem pedig feleslegesen költekezni. Nekünk minden perc boldog és szeretetteljes,amikor nyugodtan együtt tudunk lenni.
Azt meg egyenesen utálom,hogy ilyenkor mindenki szeret mindenkit,jönnek az sms-ek ezer éve nem látott emberektől. Az év 365 napból áll,nem csak ebből a pár napból.
csak a gyerekünknek veszünk valami apró ajándékot, senki másnak!
kaja is valami olcsó lesz.
és egy nagyon kicsi karácsonyfa, de ez még nem biztos.
Nálunk a karácsony minden évben hasonló. A karácsonyi menü mindig ugyan az(savanyúleves, rántott hal, köret, tartármártás) emellé mindig sütünk süteményt. Az hogy kevesebbet sütünk az azért is van, mert már nagyobbak vagyunk és nem kell annyi édesség. Nekünk is húzós a karácsony anyukám szerint, de nekem ez nem tűnik fel. Mindig teljesen meg vagyok elégedve azzal amit kapok és ami van akkor is ha kicsi, vagy ha nagy ajándék. Nem azért szeretem a karácsonyt, mert akkor kapom a legnagyobb ajándékot az éven, hanem azért mert ilyenkor együtt készülődünk. Nálunk családi vonás, hogy a részletekre figyelünk (Pl. asztaldísz, saját karácsonyfa díszek, nagyiknk készített ajándékok) és nálunk ettől a sok kis apróságtól lesz olyan a karácsony, mint amilyenek hétköznapok sosem lesznek. :)
15/L
Kedvetlenül nézek a karácsony elé, Anyukám úgy el tudja venni a hangulatát, az a baja, hogy nincs rendszeres, bejelentett jövedelmem (van keresetem alkalmi munkákból, de abból nem költ számlákra, a mindennapi élet könnyítésére, hanem azt félre kell rakni - hát szerintem aki a számlák miatt nem tud aludni, ne rakosgasson annyit félre...), és hogy neki nem kell ajándék - arra utalgat, hogy milyen pénzből venném, meg mindig azt mondja, neki nem kell semmi, nem is örül, mert úgyis hozzáfűzi, hogy a megélhetés stb. (oké, tényleg elég csóró vagyunk, de azért nem annyira, hogy ne ajándékozzunk egyáltalán!!!)
És én az olyan ajándékok híve vagyok,ami tényleg ajándék, azaz amire nem költ egyébként, azaz nem mittudomén zokni vagy fazék, hanem könyv, parfüm, kozmetikum, esetleg színházjegy,stb.
Meg ami valóban meglepetés - barátom meg ott rontja el, hogy azt akarja, hogy mondjam meg, hogy mit szeretnék, és azt megveszi. (bizonyos értékben) Én azt szeretném, ha magától gondolkodna rajta, hogy vajon minek örülnék és lepjen meg vele :( Nem igényt akarok benyújtani. Én is mindig igyekszem meglepni őt.
Hát fenének van kedve ezek után karácsonyozni. Főleg, hogy szigorú diéta miatt nem ehetek szinte semmit a karácsonyi ételekből, semmi süteményt, szaloncukrot se.
Legfeljebb akkor lesz egy kis hangulat, ha átjönnek nagynénémék, meg a nagymamám. Meg ha összebújunk a kedvesemmel... Az az igazság, hogy én olyannyira utálom a hangulatgyilkolást, hogy amikor már reménytelen, akkor is nehezen mondok le róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!