Miét ragaszkodnak sokan a nők közül olyan férfihoz, aki bántja, megalázza őket?
Azt hiszi, hogy úgyse talál jobbat. Főleg azok hajlamosak így gondolkodni, akiknek alapból alacsony az önértékelésük, kevésre tartják magukat.
Ha meg gyerek is van már, akkor a gyerek kedvéért, illetve anyagi okokból maradnak (egyedül nem, vagy csak nehezen tudnának megélni a gyerekkel).
nagyapám sokszor mondta, hogy rossz a rosszal, még rosszabb a rossz nélkül.
akkoriban biztos ez volt a bevett. tűrni kellett, mert a társadalom ezt várta el.
ha szociológiai szempontból nézed, akkor inkább a falusi, kisváros társadalomban működik így.
mert egy városban még megél egy nő egyedül a gyerekkel, de vidéken, ahol tüzelőt kell hasogatni, megjavítani a kerítést, bojlert, 100 más dolgot, ott nehéz nőként.
vagy mert kinéznék a faluból, hogy elvált, egyedül él, biztos nem stimmel nála valami.
bp-i vagyok, és az egyik kedves szomszédasszonyom simán kivágta a férjét, még úgy is, hogy nehezebb körülmények közt neveli a lányát, mert a férfi megcsalta, és ő ezt nem volt hajlandó megbocsátani neki.
Aki miatt a kérdést feltettem, az egy biztos anyagi háttérrel megáldott, dekoratív csaj. A pasi meg is csalta, meg is ütötte, mégis visszasírja őt a lány...
Lelki mazochizmus? Önértékelési gondok? Nem tudom. De számomra érthetetlen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!