Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A párom hazudik a fizetéséről....

A párom hazudik a fizetéséről. Mit jelent a"tagdíj nélküli jövedelem"?

Figyelt kérdés

Párom közeli ismerőseitől hallom vissza,hogy fél milliót keres,de nekem csak a felét vallja be. Amikor rákérdeztem néha,azt vágta a fejemhez,hogy semmi közöm nincs hozá,ez az ő dolga. Utána 250 ezret mondott. Sajnos nagyon sóher és önző pénzügyben,pedig én nem vagyok az a fajta,aki mindent felvásároltatna vele.

Találtam egy papírt az adójáról,amire ez volt ráírva:

Munkabérből származó jövedelem tagdíj nélkül : 490.000 Ft. Tehát akkor tényleg fél milliót keres,vagy mit jelent ez,hogy "tagdíj nélkül"?

2014. febr. 27. 11:17
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
88%
Az a papír amit találtál valószínűleg a 13M30 nyomtatvány volt, amit ha jól tudom, január 31-ig kell kiadnia a munkavállalónak. Ennek az első sora általában a "Munkabérből származó jövedelem érdek képviseleti tagdíj nélkül". Ez bruttó összeg. Kicsit lejjebb van az 55 számú sor, ami a levont adóelőleget tartalmazza. Ez alapján kell kitölteni az adóbevallást.
2014. febr. 27. 12:15
 22/31 anonim ***** válasza:
100%

Munkabérből származó jövedelem tagdíj nélkül. Ez egy bruttó összeg, és valóban adózási szempontból van jelentősége. A tagdíj ez esetben a szakszervezeti tagdíjat jelenti (nem mintha gyakori lenne manapság), de azért kell ezt így kiemelni, mert a szakszervezeti tagdíjra eső jövedelem után nem kell adózni. Magyarul, ha keresne 500 ezret bruttóban, és 10 ezer lenne a tagdíj, akkor is a 490 ezerből indulnánk ki a számítás során, meg persze annyit is kapna meg.

Ez egy bruttó összeg, ebből jönnek le levonások. Íme egy bérkalkulátor, itt részletesem megnézheted. Családi adókedvezménnyel nem számoltam, bár ha te gyesen vagy, akkor valószínűleg ő veszi igénybe, tehát a nettó összeghez még adj hozzá 10.000 Ft-ot (azt írtad egy gyereketek van).

[link]

2014. febr. 27. 12:25
 23/31 anonim ***** válasza:
36%
ha az adójáról találtad, akkor azon összesítve szerepel, ez nem havi bérpapír lehet.
2014. febr. 27. 13:09
 24/31 anonim ***** válasza:
100%
Az afrikaiaknal igy szokas, kuldik a penzt a csaladnak. Szerintem orulj, ha te vagy az egyetlen no az eleteben, mert naluk a monogamia sem divat. Megvaltozni nem fog. Nem egy afrikait ismerek Angliaban, egytol egyig kuldi haza a penzt, nemcsak szuloknek, hanem testvereknek, unokatestvereknek is.
2014. febr. 27. 14:22
 25/31 anonim ***** válasza:
22%

"12

Honnan a büdös fenéből veszed hogy a semmire vállalt gyereket?"

Onnan, hogy egy 1 eves gyerekkel van gyesen es nem gyeden, tehat nulla munkaviszonya volt.

Nos, en meg november közepén szültem es elotte egy héttel meg dolgoztam, hogy meglegyen a megfelelő idom es ne segélyre vállaljam a gyereket.....

2014. febr. 27. 15:08
 26/31 anonim ***** válasza:
85%
490 a bruttoja 250 korul a nettoja. Megfejtettuk a rejtejt?
2014. febr. 27. 15:29
 27/31 anonim ***** válasza:
94%

Szomorú, hogy olyan emberhez mentél hozzá, aki hazug, alattomos és önző, plusz nem vált le a szüleiről. Nekik stikában küld pénzt, neked meg azt vágja a fejedhez, hogy semmi közöd a pénzéhez? Hát ez nagyon durva! Nagyon is van közöd a jövedelméhez, mivel a FELEsége vagy.

A kérdésedre a válasz: passz. Egy ügyvédhez vagy egy könyvelőhöz kell elmenni ezzel a kérdéssel.

2014. febr. 27. 15:33
 28/31 anonim ***** válasza:
71%

25

Biztos hallottál már róla hogy sok munkáltató nem szereti bejelenteni a dolgozóját. Nagyon sokan főleg a kis maszekok mismásolnak el ilyen apróságokat mint hétvége meg ünnep és bejelentés.

Szóval a kérdező még attól dolgozhatott.

2014. febr. 27. 15:53
 29/31 anonim ***** válasza:
90%
Bruttó 490-nek tényleg 250 körül van a nettója! :-)
2014. febr. 27. 16:46
 30/31 anonim ***** válasza:
90%
Bruttó 490 ezernek 321 ezer a nettója, családi adókedvezmény nélkül. Nézzétek meg a linket a 22-es hozzászólásban.
2014. febr. 27. 16:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!