Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Apaság vélelem megdöntése...

Boja84 kérdése:

Apaság vélelem megdöntése lehetséges? Ha igen mi kell hozzá? Nem szeretném ha ezek után valami joga is lenne.

Figyelt kérdés
> 2012-ben született egy kislányom, apasági nyilatkozat hiányában a nevemre került és apa sem lett bejegyezve! Majd rá 2 hónapra kérte az apa hogy legyen bejegyezve az anyakönyvi kivonatba sajnos belementem de a nevére nem vehette mert nem engedtem! Januárig minden hónapba küldte a gyermektartásit és akkor jöhetett mikor engedtem, de most már nem jöhet mert tiszteletlenül viselkedett és most feljelentést tettem ellene! Mivel elfajultak a dolgok nagyon szeretném töröltetni az anyakönyvi kivonatból magyarán meg akarom dönteni az apasági vélelmet!
2014. febr. 26. 17:25
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
68%
Szegény kislányom, vajon mit gondolna ha 16-18 évesen olvasná a kérdésed?
2014. febr. 26. 19:59
 12/18 A kérdező kommentje:
Csak az a legnagyobb gáz hogy ő használta arra a kislányt hogy jöjjön,de nem miatta jött hanem miatta!Amikor itt volt csak utánam kajtatott mikor szóvá lett téve még én voltam a rossz!Mikor szoktunk beszélni nem az volt neki az első hogy mi van a kislánnyal hanem az én magánéletembe vájkált!Mikor szét mentünk mondtam bármikor jöhet nem akarom eltiltani,de ezek után más választásom nem volt!Arra is lett volna ideje hogy kérjen láthatásit de nem és amíg ilyen nincs a kezébe én döntöm el kit engedek ide és kit nem!
2014. febr. 26. 20:10
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Mi fajult el? Mivel zaklat? Mi az, h tiszteletlen volt? Mi az, h utánad kajtat?????

És hogy jön ez a gyerekhez?

És csak h tudd, nem te döntöd el.

Az a gyerek közös, apjának-anyjának joga van hozzá, még ha te egy akarnok hisztérika vagy, és ezt máshogy gondolod, akkor is.

2014. febr. 26. 20:53
 14/18 anonim ***** válasza:
92%

"és amíg ilyen nincs a kezébe én döntöm el kit engedek ide és kit nem!"

Baromira el vagy tévedve. Amíg nincs gyerekelhelyezés addig közös a felügyelet, így ha holnap megjelenik és elviszi a gyereket egy hónapra akkor azt is megteheti. Mivel közös felügyelet alatt amit az egyik megtehet azt a másik is. Arra, hogy nincs gyerekelhelyezési határozat csak az fizethet rá aki neveli a gyereket.

2014. febr. 26. 21:26
 15/18 anonim ***** válasza:
45%

Aki terhesen megüt, az a gyereket is verni fogja vagy egyéb módon bántalmazza.

Szerintem amiatt fontos neki a gyerek, hogy így tudjon téged kontrolálni, ez a bántalmazás egyik megszokott esete.

Tudok pl. olyat is, hogy valaki júliusban elvitte nyaralni a lányát, de decemberben hozta vissza, ráadásul a gyerek eleve félt tőle.

2014. febr. 27. 02:23
 16/18 anonim ***** válasza:
90%

Agyatlan p!cs# vagy, az a baj.

A gyerek meg az apáé is, és látni is fogja, akárhogy csapkodod magad a földhöz hiszti közben.

2014. febr. 27. 08:31
 17/18 A kérdező kommentje:
Ha én agyatlan p.csa vagyok akkor te meg egy modortalan b.nkó.Nem ész osztást kértem hanem normális választ!Különben sem ismersz,hogy jössz te ahhoz hogy ítélkezz?!Te nem tudod miken kellett keresztül mennem ez csak egy része amit leírtam!Egyszóval ha nem tudsz normális választ adni akkor nem kell hozzá szólni!
2014. febr. 27. 18:31
 18/18 anonim ***** válasza:
0%
Egy valamit tehetsz beperled az apát, kérve hogy nálad helyezzék el a gyereket, ha bántalmaz látleletet vetetsz és feljelented, és pszichológiai vizsgálatot kérsz az apa ellen ahol megállapítják, hogy alkalmas-e a gyerek nevelésére vagy sem.
2014. ápr. 14. 14:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!