Hogy működik az elköltözés otthonról majdnem 18 évesen?
Tudom ,hogy törvény szerint 18-ig jogilag köteles vagyok otthon élni.De ha mégsem teszek így,haza vitethetnek rendőrökkel,de nem vitetnének.A kérdésem,hogy pontosan milyen papirokat vigyek magammal,értem itt anyakönyvi kivonatra stb.re a stb érdekelne. 18éves koromig ha otthonra is vagyok bejelentve,máshova már nem is lehetek mellé?mert ilyenről is olvastam,hogy attól mert otthonra voltak bejelentve,mellette pl.albérletbe laktak ,miegymás. Az is lenne a kérdésem,hogy aki diákmunkával kapcsolatba le tudná nekem írni ,hogy mit kell tennem egész pontosan,hova kell mennem és mit kell csinálnom,nagyon megköszönném!!!Mert ha például diákmunkával kapcsolatba küldenék az adókártyámat,azt a szülői házhoz küldenék,mivel oda vagyok bejelentve,a kérdés még hogy akkor esély sincs rá,hogy ne a szüleimhez menjen ha kiküldik,hanem oda ahol lakni fogok?(nem egyedül)Megadhatok azt a címet lakhelynek ahol akkor lakni fogok,vagy köteles vagyok a szüleim címét megadni?
Nagyon köszönöm a segítséget!
Ezt a 2 hónapot nem húznád ki otthon?
Mi baj a szülőkkel?
Ha ne adj Isten elhagy a párod akkor mi lesz?
Vagy ha benned változik valami, és a kiszolgáltatott helyzeted miatt nem tudsz kilépni a kapcsolatból?
Nem kekeckedés miatt írom, hanem jőzanul végig kell gondolni, hogy hogyan tovább.
Hol tanulsz? Lesz-e megfelelő szakmád, vagyis legalább valamilyen, hogy elhelyezkedj.
Vagy szeretnél továbbtanulni? Azt miből?
Tudom, hogy nagyon rossz amikro az ember szembesül mennyire anyagias világban élünk..sajnos lassan ahhoz is pénz kell, hogy levegőt vehessünk.
A diákmelóhoz:
nappali tagozatos diáknak kell lenni, ehhez iskolalátogatási/ hallgatói jogviszonyigazolás
Kell adókártya
Telefon, emailcím, hogy értesíteni tudjanak a munkákról
Tb kártya (ez van minden magyarr állampolgárnak, alanyi jogon biztosított vagy 18 éves korodig, mertt addig vagy iskolaköteles, utána addig, amíg nappali tagozatos diák vagy, és utána passzív jogon még 45 napig)
És sok idő, amikor munkát tudsz vállalni.
A legjobb ha van nyelvtudásod, mert fordítani stb sok embert kesnek, és jól is fizet, plusz tugalmas
Sajnos azt is csak szülővel tudsz...
Nem vagy teljesen cselekvőképes hivatalosan 18 éves korodig, igy nincs aláírási jogod..
A vicc hogy 18 éves korordig a szülőd bemegy a bankba, és személyivel nélküled is leveheti a pénzed, elutalhatja stb...(tudom mert nekem igaz a tudtommal csinalták a szüleim, me 14 éves korom őta van számlám)
Én azt mondom, hogy ez a 2-2,5 hónap semmi...bírd ki...
Nem tudom mennyire súlyos a helyzet, de egyedül külön sokkal nehezebb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!