Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy működik az elköltözés...

Hogy működik az elköltözés otthonról majdnem 18 évesen?

Figyelt kérdés

Tudom ,hogy törvény szerint 18-ig jogilag köteles vagyok otthon élni.De ha mégsem teszek így,haza vitethetnek rendőrökkel,de nem vitetnének.A kérdésem,hogy pontosan milyen papirokat vigyek magammal,értem itt anyakönyvi kivonatra stb.re a stb érdekelne. 18éves koromig ha otthonra is vagyok bejelentve,máshova már nem is lehetek mellé?mert ilyenről is olvastam,hogy attól mert otthonra voltak bejelentve,mellette pl.albérletbe laktak ,miegymás. Az is lenne a kérdésem,hogy aki diákmunkával kapcsolatba le tudná nekem írni ,hogy mit kell tennem egész pontosan,hova kell mennem és mit kell csinálnom,nagyon megköszönném!!!Mert ha például diákmunkával kapcsolatba küldenék az adókártyámat,azt a szülői házhoz küldenék,mivel oda vagyok bejelentve,a kérdés még hogy akkor esély sincs rá,hogy ne a szüleimhez menjen ha kiküldik,hanem oda ahol lakni fogok?(nem egyedül)Megadhatok azt a címet lakhelynek ahol akkor lakni fogok,vagy köteles vagyok a szüleim címét megadni?

Nagyon köszönöm a segítséget!

2014. febr. 22. 10:24
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Nem szeretném jogi útra vinni a dolgokat,mégis csak a szüleim,nem vertek meg semmi hasonló,csak veszekedés van,de napi 24 óra szinten (3 éve vagyok együtt a barátommal) Nem megoldás elköltözni,de ezt már idegekkel nem lehet bírni,senkinek sem jó,mert nem fogadják el a párom.Folyamatosan azt hallgatom,hogy elköltözhetek otthonról,ha azt választom,semmi akadálya,de onnantől leveszik rólam a kezüket és semmiben sem segítenek. Nagyjából ennyi.
2014. febr. 22. 11:09
 12/21 A kérdező kommentje:
Bankszámlát is csak szülői segítséggel tudok csinálni,vagy azt tudok magam is,mert kellene az is diákmunkához.
2014. febr. 22. 11:12
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Ezt a 2 hónapot nem húznád ki otthon?

Mi baj a szülőkkel?

Ha ne adj Isten elhagy a párod akkor mi lesz?

Vagy ha benned változik valami, és a kiszolgáltatott helyzeted miatt nem tudsz kilépni a kapcsolatból?

Nem kekeckedés miatt írom, hanem jőzanul végig kell gondolni, hogy hogyan tovább.

Hol tanulsz? Lesz-e megfelelő szakmád, vagyis legalább valamilyen, hogy elhelyezkedj.

Vagy szeretnél továbbtanulni? Azt miből?

Tudom, hogy nagyon rossz amikro az ember szembesül mennyire anyagias világban élünk..sajnos lassan ahhoz is pénz kell, hogy levegőt vehessünk.

A diákmelóhoz:

nappali tagozatos diáknak kell lenni, ehhez iskolalátogatási/ hallgatói jogviszonyigazolás

Kell adókártya

Telefon, emailcím, hogy értesíteni tudjanak a munkákról

Tb kártya (ez van minden magyarr állampolgárnak, alanyi jogon biztosított vagy 18 éves korodig, mertt addig vagy iskolaköteles, utána addig, amíg nappali tagozatos diák vagy, és utána passzív jogon még 45 napig)

És sok idő, amikor munkát tudsz vállalni.

A legjobb ha van nyelvtudásod, mert fordítani stb sok embert kesnek, és jól is fizet, plusz tugalmas

2014. febr. 22. 11:14
 14/21 anonim ***** válasza:

Sajnos azt is csak szülővel tudsz...

Nem vagy teljesen cselekvőképes hivatalosan 18 éves korodig, igy nincs aláírási jogod..

A vicc hogy 18 éves korordig a szülőd bemegy a bankba, és személyivel nélküled is leveheti a pénzed, elutalhatja stb...(tudom mert nekem igaz a tudtommal csinalták a szüleim, me 14 éves korom őta van számlám)

2014. febr. 22. 11:16
 15/21 A kérdező kommentje:
Csak mert olvastam olyat hogy igazából olyan számlaszámot adok meg amit akarok,akkor ennyi erővel a páromét is megadhatom? Amit persze nem szeretnék,hanem szeretnék egy másikat csináltatni.Egyébként van bankszámlám,de mivel anyukám csinálta meg intézte eddig az összes papírt,igy ahogy említed,nyugodtan fogná magát és levenné azt a pénzt.Plusz azt sem tudok,hogy hol vannak ezek a papírok meg semmi...elég kellemetlen ez az egész...
2014. febr. 22. 11:22
 16/21 anonim ***** válasza:
18 éves korodig mindenhez szülő kell a bankszámlához is. Mikor töltöd? Nem bírod kivárni?
2014. febr. 22. 11:25
 17/21 anonim ***** válasza:

Én azt mondom, hogy ez a 2-2,5 hónap semmi...bírd ki...

Nem tudom mennyire súlyos a helyzet, de egyedül külön sokkal nehezebb...

2014. febr. 22. 11:26
 18/21 A kérdező kommentje:
1 hétnél tovább nem birom már nem hogy 3 hónapot még,3 éve várok már.
2014. febr. 22. 11:43
 19/21 A kérdező kommentje:
Nem lennék egyedül,párom és a családja szülei,tesojáék mindenben támogatnának...Csak azért érdekelnének ezek a papiros ügyek,hogy nelegyek teljesen hülye az egészhez..
2014. febr. 22. 11:44
 20/21 anonim ***** válasza:
Írtam üzenetet! Ha tényleg ennyire menni akarsz, akkor írjatok a szüleiddel egy nyilatkozatot, hogy innentől a párod, vagy neki a szülei tartoznak érted felelősséggel. Nekem megvan az én ilyen papírom, a szövegét szívesen leírom. Csak azért fontos ez a papír mert így nem tudnak belekötni a rendőrök, tanárok stb
2014. febr. 22. 11:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!