Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ilyenkor karácsonykor egy...

Ilyenkor karácsonykor egy kicsit mindig szomorú szoktam lenni. Ez normális?

Figyelt kérdés

A szüleim meghaltak. A legközelebbi rokonom a nagymamám. Vannak még közeli rokonok (nagynéni, sok unokatestvér, de mindenkinek van saját családja) Karácsonykor mindig hallom mindenkitől, hogy ide mennek, oda mennek, itt meg ott karácsonyoznak, de hozzánk nem jön senki. A vidéki rokonok felhívnak minket és ennyi. Régen mikor éltek a szüleim mi is lementünk a mamáékhoz karácsonyozni. Akkor összejött a család és olyan boldogok voltunk. Mama, papa, anyukám, apukám, nagybátyám, a felesége, a gyerekei, az unokatestvérek + én. Annyira jó volt....

De 5 éven belül meghaltak a szüleim, a papám és a nagybátyám. Azóta már semmi sem olyan...

Ilyenkor szeretek régi fényképeket, videókat nézni, de ettől még szomorúbb leszek...A karácsony ilyen, meg a születésnapom. Rettegek ezektől a napoktól. Ma is a mamámmal az elhunyt rokonokról beszélgettünk, de az ilyenkor a vége, hogy együtt siratjuk őket...

Aztán meg az jut eszembe, hogy milyen jó lenne már ha lenne családom.

Az a hülyeség jut eszembe, hogy nagy családot akarok majd (2-3 gyereket) és akkor majd megint lehetnek OLYAN karácsonyaim...

Lehet, hogy nem vagyok normális?

21/L

2009. dec. 10. 18:32
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
nekem "csak" a nagyszüleim nem élnek, a szüleim igen. (már nagyon rég óta, de ők is pár év leforgása alatt ) ugyanolyan érzések vannak bennem, amiket leírtál. olyan sivár nélkülük a karácsony. én is a leendő gyerekekben látom a vigasztalást. :) azért sokkal nehezebb lehet neked, de egy kicsit tudom milyen. nem hívnak pl. az unokatesók, ha tudják, hogy egyedül lennél? kívánom, hogy legyenek még nagyon boldog karácsonyaid sok kisgyerekkel!
2009. dec. 11. 10:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!