Ingyenélő? Mit tehetnénk?
Tavaly májusban a nővérem párja beköltözött hozzánk azt mondván "hogy csak addig marad nálunk ameddig nem talál albérletet vagy munkát."
Most február van... engem és az édesapám már rendkívül irritál az ittléte, arról nem is beszélve hogy lusta, udvariatlan és bunkó. A testvéremmel is már kezd megromlani az eddigi kis felépített kapcsolatunk miatta. Nem hajlandó munkát vagy lakást keresni, a múlt héten is amikor felvették egy kényelmes munkahelyre 3 nap után felmondott. Már annyira otthon érzi magát, hogy a zsemleszínű labradorunk fejét is alkoholos filccel összefirkálta ( az élő kutyusunkat!!!) azzal a magyarázattal hogy ez mekkora poén ( szerencsétlennek alig bírtam levakarni a fejéről)... Bunkó a barátainkkal, rokonainkkal és semmilyen költségvetésbe nem száll bele, magyarul mi tartjuk el őt. Tavasszal már szeretnénk kilakoltatni őt az apámmal, de az édesanyám ezt még nem annyira támogatja merthogy így a testvéremnek van önbizalma a vizsgaidőszak alatt, (hozzátenném hogy ő nem egy nyomorult, buta csúnya lány, sőt!) aki meg annyira vak a szerelemtől hogy mindent meg tesz neki... Szerintetek?
Mit kell ezen filózni,sürgősen kirakni!
Az olvasottakból ítélve az ingyenélő uralkodik a családon.
A szüleid is ennyire gázak?Én nem teketóriáztam,mert voltam már hasonló helyzetben.De odaáig nem jutottunk el,hogy a macskánkat is összefilctollazza a "nekem itt bármit szabad" érzésében.
Ezek után már én is belátom (az "X idős ultimátumos" vagyok:)) hogy ki kell dobni. Nincs mese.
Erre nincs mentség. Ne csak jeleket adjatok, hanem cselekedjetek. Mindenképpen rakjátok ki minél előbb, de a szüleidet még mindig csodálom, hogy közel majdnem 1 évig eltartottak egy "a nővéred pasija" címen futó ingyenélőt. De a nővérednek is lehetne esze, hogy nem költöztet csak úgy a családi házba valakit.
Majd írd meg mi lett végül is !! :)
Elég nagy áldozatnak tűnik a család részéről annak érdekében, hogy a nővérednek legyen "önbizalma a vizsgaidőszak alatt".
Apukám nagyon béketűrő ember, de mindaz, amit leírtál, már nála is rég kicsapta volna a biztosítékot.
A nővéred hogy tervezi, ha majd lediplomázott és sikerült elhelyezkednie, akkor ő tartja majd el a barátját egy albérletben?
Az őszintén érdekelne, hogy a nővéred mit gondol a jelenlegi helyzetről.
Nálunk is hasonló a helyzet, csak nálunk a pasi 20 évvel idősebb a húgomnál, plusz külfölre jár ki (minden nap) dolgozni, szóval elég sokat is keres. Hozzánk azzal az indokkal jött, hogy a pasinak mindkét háza, ahol eddig lakott (hol itt-hol ott) szinte lakhatatlan állapotban van, az egyikben nincs fűtés, a másikban meg villany és persze a férfinak jobban jön az anyósjelöltön élősködni, mintsem megcsináltassa a villanyt, fűtést. Itt van ingyen fűtés, amiért egy darab fát nem kell megfognia (én meg anyám dolgozunk vele, míg 3 férfi van a háznál!), itt van ingyen internet, ingyen tv, neki semmire nem kell költenie. Nagyon ki vagyok már bukva az ittlététől, bár ő közvetlenül nem bántotta az én háziállatom, de ő idehozta a sajátját a mi nyakunkra (itt él velünk, egy borzasztóan neveletlen dög, ami folyamatos terrorban tartja az én állatom), szóval nem csak te vagy megáldva ilyen idióta társasággal. Én anyámékat hibáztatom az egészért, ők akármikor kitehetik az utcára kutyástul a férfit, mégsem teszik, mert akkor a húgom is menne vele. Apámat még csak nem is érdekelné a dolog, ha mindketten lelépnének, de anyám folíton siránkozik, hogy jajj, csak a kicsi lánya el ne menjen (persze ő a kis kedvence).
Nálunk egyébként odáig fajultak a dolgok, mivel én nem tűröm meg itt se a pasit, se a kutyáját, hogy a húgom 2 napja nekem esett és egy óriási sebet hagyott az arcomon, ami azóta sem gyógyul, alig merek az utcára kilépni. Kishíján a szemembe kapott bele, ütött-rúgott, ahol ért csak azért, mert a pasija rámbeszélt, ezért beszóltam neki, hogy akkor én sem fogom visszafogni magam és mindent megteszek, hogy a szüleim kitegyék innen. Ja és mindez előtt még meg is lettem fenyegetve, hogy sem az én párom, sem én ne merjünk rájuk egy rossz szót sem szólni senkinek, különben meg leszünk verve. Magyarán még verekedni is akar a drágalátos "sógorjelölt". Több se kellett, hamarosan költözök innen, ezt nem fogom tűrni. Nem leszek senki lábtörlője.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!