Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A párom volt felesége folyamat...

A párom volt felesége folyamatosan követelőzik, vádaskodik és a lányaikat is ellenünk hangolja. Mire jó ez neki? Hogyan tudnánk ezen változtatni?

Figyelt kérdés

4,5 éve váltak el, a párom fizeti a 3 lány után a gyerektartást (40000Ft, ez a fizetésének kb 50%-a), de az exe mégis folyamatosan elégedetlenkedik. A felesége vált el a nagy Ő kedvéért, aki fél évvel később le is lépett.

Próbáltuk vele megbeszélni a dolgokat, de nem jutunk vele semmire. Folyamatosan minket vádol mindenért. Kevés a pénz, útálja a lakást amiben élnek, nincs ideje semmire stb. A lányoknak is csak ezt mondogatja, akik szépen lassan átveszik az anyjuk stílusát. Tegnap a középső lány (7 éves) a fejemhez vágta, hogy ha én nem szülök az apjának egy trónörököst (2 éves a kisfiunk), akkor már rég visszament volna hozzájuk... Ha ez így megy tovább félő, hogy teljesen tönkremegy az apjukkal a kapcsolatuk.

Fel nem tudom fogni, hogy ez mire jó az exnek.

2014. febr. 9. 23:40
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
96%

Sehogy nem tudtok. Ismerek olyan családot, ahol 18 évi házasság után egy 4 gyerekes anyuka a legnagyobb gyerek 16 éves születésnapján nem a gyerekeivel volt, hanem a szeretőjével bulizott. Elváltak. A nő nem dolgozott, otthon volt főállású anyaként. Azt hitte, hogy vígan megél majd a gyerektartásból, és a közös házuk is az övé lesz.

Nem jött be a számítása. Kénytelen volt ő is munkát keresni.

Azóta eltelt 10 év. A gyereke eleinte hittek az anyjuknak, és mindenért az apjukat hibáztatták. Mára már rájöttek, hogy az anya hazudott nekik, és jobb a kapcsolatuk az apjukkal, mint az anyjukkkal.

Ezen az oldalon sok az elvált nő, akik szerint csak az apa lehet a hibás.

Idővel a párod gyerekei is rájönnek, hogy nem az apjuk a hibás.

2014. febr. 10. 07:51
 12/17 A kérdező kommentje:

Igen, valóban ostoba dolog, de nekünk komoly problémát okoz. Azt hittem, hogy értelmes módon meg lehet mindent beszélni. Nekem is sikerült ez a volt férjemmel, pedig nem olyan nagy barátságban váltunk el, miután többször is megcsalt, de a gyerekeknek egyikünk sem akart rosszat. Próbálkoztunk, próbálkoztam, de 3 év sikertelenség után nem tudom mit tegyünk, hogy nyugtunk legyen és ne minden nap a párom exének áskálódásával kelljen szembesülnünk.

Tudtommal ezen az oldalon kérdéseket lehet feltenni, ezért gondoltam, hogy megpróbálok itt is tanácsot kérni.

2014. febr. 10. 07:51
 13/17 anonim ***** válasza:

Az ilyen családon belüli konfliktusokra az érintetteknek kell megoldást találni, ha van egyáltalán. Te kissé kívülállónak tűnsz, ezért lehetőleg tartsd távol magadat a személyes csetepatéktól, amennyire lehet. Rá kellene ébreszteni az anyát, hogy volt férje a bíróság ítéletének mindenben eleget tesz, de ha nincs ezzel megelégedve, akkor forduljon újra bírósághoz. Ilyen emberekkel persze nem lehet megbeszélni semmit, mert saját hibájukért és meggondolatlanságukért is másokat hibáztatnak.

Csak felvetem: a legkisebb lányt nem tudnátok magatokhoz venni ? Természetesen megfelelő gyámhatósági engedéllyel (esetleg bírósági ítélettel). Ez csökkentené az anya anyagi és egyéb terheit (bár talán kevesebb tartásdíjat kapna), rátok meg nagyobb feladat hárulna, de legalább a gesztust megtennétek.

2014. febr. 10. 08:33
 14/17 anonim ***** válasza:
78%

Szia!

Eloszor is!

Apa csak a gyerekek kiadasainak a felet kell/koteles fedezze! 40et ad O, anyanak ugyanugy hozza kell tennie a 40et, emelle meg jon 3* csaladipotlek... Mirol beszelunk? Nem minden honapban kell ruhazni a gyereket es ne oltsuk egymast hogy 100ezer forint 1 honapra 3 gyerekre keves (etkezes otthonra es suliba/oviba, plusz mondjuk 1-1 betegseg...) nem hiszem el!

Parod csinalta a gyerekeket, egyertelmu hogy fizessen is, de Nokent ugy gondolom, hogy nem kell valakit megnyomoritani!

A kisgyerekkel nem tudom mit kezdj! Ha ilyen okos es ennyi ralatasa van es nem az anyukaja adja a szajaba a hulyeseget, ra kell kerdezni, hogy emlekszel arra a bacsira aki miatt anya szakitott apaval? Apat nagyon megbantotta anyukad es o tobbe nem akar vele kibekulni azert mert anya osszejott a bacsival...

Anya se kell megmaradjon az erinthetetlen szent kepeben!

2014. febr. 10. 08:41
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

# 7/14

Baszus ha annyit keres az apa akkor annyit keres. Nem úg dől el az ember fizetése, hogy mennyit tudna elkölteni, szép is lenne.

2014. febr. 10. 08:47
 16/17 Kései Sirató ***** válasza:
94%

A párod volt felesége naponta fewlhív benneteket? Nem kell felvenni a telefont.

A gyerekeit milyen gyakran hozza el a párod? A volt feleséggel nem kell foglalkozni, jogilag neki semmi köze hozzátok. A párodnak a gyerekeihez van köze, de a volt feleség tartsa meg magának a véleményét. Nyugodtan mond meg az igazságot a gyerekeinek, mondd el, hogy ti már egy új család vagytok, szeretitek egymást, anyuka lépett le és nem a te párod. Ne reménykedjen abba, hogy ez változni fog, fogadja csak el a tényeket! :)

2014. febr. 10. 08:50
 17/17 anonim ***** válasza:
88%

A fizetése 50%-a megy a gyerekeknek. Ennél többet nem tud adni. Ha te milliókat keresnél, akkor is az a 40 ezer a max, amit a párodtól levonhatnak.

Ha az anyuka miatt tönkremegy a párod kapcsolata a gyerekekkel, annak anyuka issza meg a levét.

(hasonló cipőben voltunk, csak nálunk 1 gyerek van...és az ex alig várta hogy a gyereket lepasszolja)

2014. febr. 10. 13:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!