Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez így normális dolog? Vagy...

Ez így normális dolog? Vagy beigazolódott a gyanúm?

Figyelt kérdés
körülbelül 5-6 éves korom óta van velünk anyumnak a párja, mára már úgy is mondom másoknak hogy a nevelőapum. általában jó volt a viszonyunk, kisebb-nagyobb veszekedésekkel, rosszabb időszakokkal. viszont tudom hogy nagyon szeret. de sokszor, főleg olyan tizenéves koromban már kellemetlen volt, hogy pl mindig a fenekemet paskolta...olyankor mindig elhúzódtam. meg pl volt olyan tizen pár éves koromban hogy hotdogot ettem, és kicsit nagy volt benne a virsli,és azzal cukkolt hogy minthanem virslit hanem.....de mintha én nem is értettem volna, anyámnak poénkodott. na most vagyok 21 éves. ma volt itthon eyg buli, egyszer csak megölelt, de úgy jó hosszan, megint a fenekemeemet paskolta,és éreztem hogy közben felállt neki. ez most normális? úgy tekint rám mint a lányára? vagy lehet hogy vonzódik is? én mióta felnőttem, 15-16 éves korom óta próbálom kerülni a testkontektust mert mindig azt érzem hogy túl közel akar kerülni hozzám. pl van olyan is hogy amikor a kocsiban ülünk és beszél hozzám elég gyakran megfogja a combom belsejét...eléggéfent. Akárhogy is van, én szeretem őt, nagyon sokat törődött velem mindig, kis koromban apám helyett volt az apám,de mégis ezt évek óta nem tudom hova tenni. szerintetek?
2014. febr. 9. 00:00
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
80%

Tudod, kérdező van egy halvány gyanúm Anyud tudott ezekről, csak nem érdekelte.

Van olyan normális lelkületű anya aki a hotdogos esetnél nem háborodna fel? Nem vett róla tudomást, mert akkor szakítania kellett volna vele, és fontosabb volt a kapcsolata mint te. Ez a szomorú valóság.

Sajnos az esetek 90%-ában az anyák tudnak a zaklatásról.

2014. febr. 9. 07:29
 12/25 anonim ***** válasza:
69%

Egyedül bennem merül az fel, hogy ha 5 éves kora óta nevelek valakit, akkor megszeretem és nem éppen tudok rá úgy nézni, mint egy nőre? Sokkal inkább úgy, mint a saját lányomra???

Kérdező! Annyi idő alatt hogy érezted, hogy feláll neki?

Ne haragudjatok, én nem vádaskodni akarok, de nekem elég fura ez az egész, főleg, hogy leírja, hogy milyen jó amúgy a kapcsolatuk és hogy mennyire szeretik egymást!

Én ezt inkább akkor tudnám könnyebben elképzelni, ha nem kisgyerek kora óta nevelte volna! Akkor egy percig se merültek volna fel bennem az, amit leírtam.

Ha nem nekem van igazam, -ami persze könnyen lehet ennyi infóból- akkor anyukádnak mondjuk MOST szólj!

Ez nem normális dolog és olyan nincs, hogy ő erről nem tud/hat!

2014. febr. 9. 07:37
 13/25 anonim ***** válasza:
51%

hát nem tudom neked ez teljesen egyértelmü zaklatás. fenékpaskolás és combbelsö fogdosás??? ilyet nem csinál senki poénból! eleve minek hagytad idáig? basszus felnött nö vagy ennyire nem vagy képben?én már tizenévesen lekevertem volna neki egyet és kiakadtam volna ha ilyet csinál mert oké h gyerekként még nem de tizenévesként már igencsak tudja az ember mi micsoda. És lényegtelen feláll e vagy nem.

a kérdés h anyud vajon hisz e neked ha elmondod neki? Sok esetben a pasi ilyenkor kiakad, hárit, h utálod öt és el akarod üzni, kihasználják a helyzetüket.Mindenképp állitsd le. Anyudnak is szolhatsz de elöbb rendezd le a pasit, legalább meglátod hogy fog reagálni ha kiakadsz.Rácsapsz a kezére,lerántod magadrol stb stb.Háborodj fel.Ha nekiáll mentegetözni h ö csak szeretetböl meg stb(ami valszeg hazugság) akkor mond meg neki h neked ez nem fér bele.Így ténylegesen láthatod a reakcioját és probáld meg felismerni a kamuzást,mellébeszélést.

2014. febr. 9. 07:53
 14/25 anonim ***** válasza:
79%

Kényes kérdés, mert lehet ő ész sem veszi, hogy neked ez emnnyire intim..

Én neki mondanám el először, higy ezkellemetlen neked, és nem nagyon bírod az iylen szintű fizikai kontaktust.

Lehet ennyitől leáll..

A péniszreakciót 100% vagy csak kicsit érezted nagyobbnak(ezt most nem azért, hogy nem hiszek, hanem azért mert a férjemnek van olyan nadrágja, amiben mindig azt hiszem, hogy elkezd felállni neki, közben abban ha megölel csak úgy, mindig olyan;))

De ezt te tudod és te érzed, csak magadnak is tisztán kell látnod, hogy nehogy édesanyád előtt pl meggyanusítsd olyannal, amit hinni véltél.

Tehát én beszelnék vele, ha leáll akkor semmit sem csinálnék ha nem akkor szólnék anyukámnak, és messzire kerülném.

Mert ha nemis akarna zaklatni, akkor is van mit abbahagyjon.

A fenékmegfogás paskolgatás nekem beleférne, hiszen az apám is csinálja még most 27 éves koromban is, és soha, de soha nem közeledett hozzám vagy volt olyan megnyilvánulása, amt flre lehetett volna érteni. Pedig fogta meg a fenekem szokott megpuszilni, megölelni.

A másik, hogy egy nőnek van radarja általában aznilyenre, űgyhogy biztosan van valami abban amt érzel, visznt fel siy nagyithatod magadban a helyzetből adódóan.

Ezért írtam, hogy nagyon kényes ügy.

Elsőre vele beszélni, nem gyanusítani..semmi, csak tényleg annyit, hogy amikor megfogja a combod, akkor megfogod a kezét és azt mondod, hogy nem szereted amikor így megfog, mert neked túl intim, és kelelmetlenül érzed magad..amikor a fenekedet, akkor is...

Nm tudom vagytok-e annyira bizalmas viszinyban, hogy konkrét szitu nélkül felhozd a témát..

A többin akkor érdemes agyalni, ha nem lesz változás..

Igazából tetszhetsz eki mint nő, hiszen nem vagy gyerek, nem vagy a romona, vannak akik ki tidják azt kapcsolni magukban, hogy 6 éves korodtól ismer...

2014. febr. 9. 09:05
 15/25 anonim ***** válasza:
78%

"istenem mi van akkor, hozzank tobb 10-20 al idosebb no jar, par ravert a seggemre, meg idosebb lany barat, anyos is... volt h gepen tanitottam vmit, ratette a labamra a kezet, vao...felallt..

jelentsem fel? ??

amugy meg mi van ha all neki?? pasi nem?

20f"

Akkor ugyanezt képzeld el egy 200 kg-os, meleg nagybácsival. Arra is ezt mondanád, vagy az már neked is zaklatás lenne? Vagy legyintesz, hogy hát férfi, meleg, normális, hogy feláll neki és hozzádnyomja a farkát?

2014. febr. 9. 09:42
 16/25 anonim ***** válasza:
32%

Ezt bizony neked kell mérlegre tenni, hogy feltételezések alapján akarsz e családi botrányt, esetleg édesanyádnak tönkre tenni az életét.

21 éves vagy, egy éve már nem is laksz velük. Az egyértelmű, de tapintatos elhárításhoz már lett volna lehetőséged. Például egy határozott mozdulattal megfogni és eltolni a kezét. A kocsiba beszálláskor ragaszkodni a hátsó üléshez. Ezekből egyértelműen vehetné a lapot. Ha semmit nem tettél, most ne itt várj megoldást.

Az is lehet, hogy nem rendelkezik elegendő önkontrollal, szociálisan nem elég érzékeny, különösen, ha nincs saját gyermeke.

Kaptál már itt tanácsot épp eleget. Van, aki már dörzsöli a tenyerét, - végre egy botrány. Kibicnek semmi se drága.

2014. febr. 9. 10:26
 17/25 anonim ***** válasza:
44%

15# ez, h jon ide? o sem irt ilyent, ne keverd ide a kocsogoket.

am meg van szaja az embernek, ha vmi nem teccik, szol, ennyi, ha nem szol, viselje.

mellesleg fura, h ennyi ido utan jott ide...

2014. febr. 9. 11:55
 18/25 anonim ***** válasza:
67%

Elég gyakori eset - elvégre ő mégiscsak egy férfi, te meg egy fiatal nő, aki igazából nem az ő lánya. Megkockáztatom, ráadásul valószínűleg egyre inkább emlékezteted a fiatal anyukádra, akibe annak idején beleszeretett!

Mivel nagyon durva dolgokat nem csinált, ezért a megoldás egyszerűen annyi, hogy amikor ilyet lép, határozottan azt mondod neki, hogy ne csinálja, mert neked ez kellemetlen. A kulcs a határozottság.

Nem kell vádaskodni, mert attól csak védekező üzemmódba lép át és azt fogja mondani, hogy te csak felfújod a dolgot. Utólag sem érdemes előhozni, mert jó eséllyel egész máshogy emlékszik, elbagatellizálja ("jó, lehet hogy véletlenül hozzáértem egy pillanatra a fenekedhez, bocsánat, de nem kell ennek ekkora feneket keríteni").

De ha ott helyben azt mondod neki, hogy "Józsi, légy szíves, engedd el a fenekem", arra nem léphet mást, minthogy elengedi. Plusz kellemetlenül fogja magát érezni, ezért a jövőben sokkal ritkább lesz az ilyen, vagy akár teljesen elmarad.

2014. febr. 9. 14:16
 19/25 anonim ***** válasza:
54%
Ez nem normális dolog. Te is tudod. És mondd is meg a nevelőapukádnak. Határozottan, és anyád előtt. Hadd tudja ő is.
2014. febr. 9. 14:48
 20/25 anonim ***** válasza:
17%

Egyáltalán nem normális dolog. egy felnőtt ember nem csinál ilyet "véletlenül" vagy "csak úgy".

A neten elég sok anyag van a szexuális zaklatásokról, és ez egyértelműen az! Ha a nevelőapád le is tagadja, vagy az anyukád esetleg hárít, nem akar szembenézni az igazsággal, akkor is fontos tudnod, hogy NEKED VAN IGAZAD! Ilyen esetekben lépni kell. Ha anyukád nem fog kiállni melletted (de remélem, ki fog), akkor más családtagtól, baráttól, szakembertől kérjél segítséget.

2014. febr. 10. 00:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!