Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért gondolkodik így sok nő?...

Miért gondolkodik így sok nő? Mi ennek az oka? Hogyan képesek tönkretenni a saját gyerekük életét?

Figyelt kérdés

Olvastam ezt a kérdést, és enyhén felháborodtam. (NEM provokációnak írtam ki a kérdést, de tényleg érdekel)

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

Azért vagyok erre kíváncsi, mert a környezetemben nem 1 ilyen nő van. Nem egy ment közülük hozzá alkoholistához, vagy szült neki gyereket, mert meg voltak róla győződve, hogy "majd a baba miatt úgyis megváltozik". És utána folyamatosan azt láttam, hogy az évek során tönkrementek idegileg, a gyerek depressziós lett, ezek a nők meg sírtak össze-vissza, és kérdezgették maguktól, hogy "hol ronthattam el?".

Az meg már még rosszabb, ha az anyuka is inni kezd a férje mellett.

MIÉRT? Hogyan lehet így gondolkodni? Mert a hormonokra nem fogható ez, mert ilyenkor még nem volt egyik sem terhes (az ismertségi körömből kiindulva), mégis szültek egy alkesznek egy babát, és képtelenek elfogadni, hogy nem fog megváltozni a férfi, pedig mindenki elmondta ezt nekik.

Nálatok volt ilyen? Hogyan lehetséges így gondolkodni? Bocsánat a kirohanásomért, csak az én apám is alkesz volt, bár igaz, 10 éves lehettem amikor belekerült az alkohol fogságába, de nagyon jól tudom, hogy milyen szörnyű egy alkoholista mellett felnőni.

2014. febr. 6. 16:34
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
92%
7-es, én azért megkérdezném a gyerekeket is, hogy valóban enynire megérte-e... Mellesleg igenis te tehetsz róla, annak ellenére, hogy ezt nevelték beléd, ezt a mintát sajátítottad, felnőtt fejjel tudnod kéne gondolkodni. De szörnyen fanatikusan gondolkodsz. És a nyakamat rá, hogy a gyerekeidet áldoztad fel, a csodálatos férjed miatt. Gratulálok. Mintaanya vagy.
2014. febr. 6. 21:13
 12/23 anonim válasza:
27%
Köszönöm az azonnali támadást! Igen tudom,hogy léphettem volna és lépnem kellett volna de nem tettem lehet,hogy hülye voltam lehet,hogy gyenge de most már nem bánom. A gyerekünk 3 éves múlt ,egyrészt nem tudom megkérdezni másrészt hiánya soha nem volt semmiben se neki se nekem ha csak azt nem számoljuk,hogy nyaralásra egyéb extra dolgokra nem jutott. A gyermekünk egyszer sem látta így nem hallott egy vitát sem a feszültséget érezte biztos ami tényleg rossz de azt csodálom,hogy senki nem veszi észre a pozitív végkifejletet. Na mindegy nem is akarok magyarázkodni senkinek a lényeg amit akartam,hogy kívülről nagyon könnyű helyzeteket mások helyett megítélni bármilyen témában,és neki esni a másiknak!Benn lenni teljesen más és részemről le is zártam a témát.
2014. febr. 7. 10:05
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Kedves "12-es" igen a te életed jó végkifejletben zárul/t és igazad van,hogy az ember nem lát bele a másik életében csak kívülről ítélkezik....de nálad valószínű a párod is segíteni akart saját magán ill belátta,hogy nektek is jobb életre van szükségetek!De ez sajnos tényleg ritka,nagyon ritka!!És nem írtad,de valószínű,hogy nem ütött meg sem téged sem a gyereket..de sok esetben már odáig fajul a dolog...és azt már nem lehet megérteni,hogy mit ragaszkodik az olyan pasaihoz az ember lánya?Nincs hová menni?

Én is ilyen házasságban éltem,pofon olyanért amit el sem követtem ordítás a gyerekkel olyanért amit el sem követett...ígéretek amit soha nem tartott be...Most boldog életet élek mással nem tekintek vissza...

Ami számomra érdekes,hogy csinos takaros nő,alkesz pasival az oldalán aki már reggel nem lát a másnaposságtól,tehát tölt rá még egy picit,estére már röpködnek a pofonok no meg a tányérok a gyerek hallgatja a szobából (esetleg tele tömi zajjal a fülét,hogy ne halljon) éveken át tart ez az állapot,és egyik fél sem tesz ellene semmit.....na ezt nem lehet megérteni-szerintem-

2014. febr. 7. 15:00
 14/23 anonim ***** válasza:
83%

"A gyerekünk 3 éves múlt ,egyrészt nem tudom megkérdezni másrészt hiánya soha nem volt semmiben"

Végülis csak a saját bevallásod szerint az apja élből a kocsmába ment este és hullarészegen járt haza - de egy kisbabának ugye nincs hiánya semmiben, ha az apja le se kaksikázza, az anyja meg boldogtalan, pénz meg egy kanyi vas nem sok, annyi sincs...ugye? Te magad írtad, ne tagadd.

"csak azt nem számoljuk,hogy nyaralásra egyéb extra dolgokra nem jutott."

Egyéb extra dolgokra... mint pl. egy tetves nyalóka néha vagy egy nem szakadt ruha?

"A gyermekünk egyszer sem látta így nem hallott egy vitát sem a feszültséget érezte biztos ami tényleg rossz"

Igen biztos vagyok benne, hogy évekig úgy éltél egy alkoholista mellett, hogy sosem vitatkoztatok, és a gyerek meg főleg nem hallotta. Részegen sem látta soha. Az meg tök mellékes, hogy "érezte a feszültséget" mert most vééégre valahára viselkedni tudtok. Az meg le van kakálva, eddig milyen károkat okoztatok a gyereknek :)

"de azt csodálom,hogy senki nem veszi észre a pozitív végkifejletet."

Tudod, szokták mondani, hogy a cél szentesíti az eszközt. Na te is ebbe kapaszkodsz. Az, hogy kb. 8 év szenvedés után VÉGRE normálisan viselkedik a férjed, NEM MENTESÍT TÉGED az alól, hogy szenvedésnek tetted ki a gyerekedet a születésétől fogva, éveken át.

Vedd már észre, milyen mocskosul önző vagy - és magadat mentegeted szedett-vedett indokokkal, holott az egyetlen oka annak, hogy nem hagytad ott az, hogy TE MAGAD félsz a magánytól! Mert azt te is tudod, hogy egy alkoholista apára ugyan nem volt szüksége a gyermekednek, aki elhordja a pénzt, szóval erre ne fogd.

2014. febr. 7. 15:17
 15/23 anonim ***** válasza:
82%

Én nem tudom sosem elfelejteni, hogy anyám hosszú éveken át kitett minket apám agresszivitásának, csak azért, mert félt egyedül maradni. Tisztelem, imádom az anyukámat, de ez hatalmas tüske bennem.

Az meg, hogy valaki alkoholista volt, de egy bizonyos ideje józan, és te örülsz a fejednek, hogy megérte a "szenvedés", attól még bármikor visszaeshet. Ráadásul már nem tudod semmissé tenni a rossz éveket. Szegény, szerencsétlen gyerek. Nem csak önzők, de debilek is a szülei... az ilyenek minek szaporodnak?

2014. febr. 7. 17:33
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Na egy picit ez azért vicces.

Bocsánat, most nem közvetlenül a kérdésre válaszolok, hanem az itt felvetett problémákra, átfogóan.

Én nem vagyok híve annak, hogy egy család "megszokásból" együtt maradjon. Az én életemet is taccsra vágta jó pár családi probléma - és pontosan ezért tudom, hogy amilyen káros bent maradni, olyan piszkosul nehéz KIKEVEREDNI belőle.

A gyereket ilyen veszélynek kitenni megbocsáthatatlan HIBA. Hiba bizonytalan környezetben családot alapítani (legyen az érzelmi, anyagi vagy bármily más jellegű bizonytalanság), de ha már az ember benne van, akkor egészen más szempontok is bekerülnek a képbe.

Ott van például a felelősség.

Ha én nagy szerelmesen belemegyek egy házasságba, ami eleinte gyönyörű - csak aztán a férjem elkezd inni/drogozni/bűnözni... Akkor azt érzem: felelős vagyok érte. Felelős vagyok érte? A közös élet elkezdése ígérettétel, hogy figyelek és vigyázok rá, vigyázunk egymásra.

Ő mennyit tenne meg értem? Ha valami furcsa hatásra idegbeteg leszek, pánikbeteg, depressziós, ha hibázok, ő segítene rajtam?

Ha kilépek belőle anélkül, hogy megpróbálnék tenni valamit, kudarcélményként élem meg. Ha nem sikerül, is kudarcélmény, sokszor próbálkoznék újra. Az emberek többsége nem rajong a kudarcért.

A gyereket ebbe bele se szabad vinni; ha benne van, biztonságba kell helyezni. Nagyszülőnél, akárkinél. Átmenetileg.

De ez nem csak a gyerekről szól, hanem a házasságról, a házastársakról. Ez egyfajta belső szerepkonfliktus: akármit teszek, az vagy anyaként lesz hiba, vagy feleségként. Valamelyik szerepemben nem fogok tudni helytállni.

(Egyébként: 22 vagyok, nincs férjem.)

Azt megint más kérdésnek tartom, mikor a férj agresszív, zsarnok, megüti a feleségét. Ennek is lehet háttere. Mit gondolhat az a szerencsétlen nő, ha nem lép ki ebből?

Azt hiszi, ez a legtöbb, amit érdemel. Hogy többre nem méltó. Hogy számára nem lehet jobb. Szerintem ez azért elég szomorú.

(Persze, vagy simán gyenge - ha kap hetente három sallert, de egyébként eltartják... könnyű úgy...)

Bocsássatok meg, csak a vitában szerintem elkövettetek egy öreg hibát: a legtöbb ember abból a tézisből indul ki, hogy ő milyen erős. Elképzelése szerint a kénköves pokolból is kimászna tonnás súllyal a hátára kötve. És lehet, hogy van, aki tényleg - de nem mindenki ilyen!

A problémák kívülről néha gyönyörűen átláthatók, de az a pokol belülről talán néha tényleg pokoli...

2014. febr. 9. 08:53
 17/23 A kérdező kommentje:

Utolsó, nekem ez eszembe juttatja azt a 30 éves nőt, akit már leírtam.

Rengetegszer verte már meg a férje, a gyereket is folyton belerángatják a "háborúba", de a nő újra és újra csúszik neki, dörgölőzködik, mint egy kiskutya. Lehet, hogy van olyan, aki úgy gondolja, hogy többre nem méltó, vagy anyagi okokból nem tud külön válni (ez mondjuk hülyeség), de tény, hogy vannak olyanok is, akik egyszerűen menthetetlenül ostobák és primitívek. Jó példa erre ez a nő.

Számtalan olyan esetet ismerek, amikor tényleg pokol a nőnek az élete (fordítva is van ilyen persze, hogy a férfinek rossz, de ez a ritkább), az pedig nem akar lépni, pedig minden lehetősége megvan rá, a család is támogatja, de ő ezt magasról lekakálja, mert neki a párja kell.

Én ilyen esetben csak és kizárólag a gyereket sajnálom. Őt elvenném, és rokonokhoz, nagyszülőkhöz adnám, míg a drága "anyukát" had klopfolja csak a férje, ha neki ez így megfelel.

2014. febr. 9. 09:00
 18/23 anonim ***** válasza:

Ezt nem is vitattam. A gyereket mindenképpen menteni kell egy ilyen környezetből. Csupán azt vetettem fel, hogy minden környezetnek több aspektusa van, semmi nem fekete-fehér.

Rengeteg oka lehet annak, miért nem lép ki valaki egy ilyen helyzetből a lehetséges támogatás ellenére sem. Én csak egyet-kettőt mondtam. Olyan sok dologgal lehet sakkban tartani valakit. Egyszerűen csak az igazságérzetem nehezen tűri az olyan durva ítélkezéseket, mint amik itt történtek - mert senki, senki, senki nem tudhatja, mi áll egy-egy eset mögött, hacsaknem pszichológiai mélyinterjút folytat az összes résztvevővel.

Másfelől meg a butaságnak is van egy szintje. Arra nem kell magyarázatot keresni (ahogy a kérdéseddel teszed), attól nem várható el, hogy tudatosan átgondoljon valamit és felelős döntést hozzon. Ha sajnálod a gyereket és nem tudsz hatni a családra, küldd rájuk a gyermekvédelmi szolgálatot. Ha a gyermek testi, lelki, szociális, morális fejlődése sérülhet, azt veszélyeztetettségnek hívjuk, és ez már ok a hatósági beavatkozásra.

(Nem fogják elvenni tőlük a gyereket nyomós ok nélkül, de pl. mentorálhatják a családot, ami már eleve segítség.)

2014. febr. 9. 09:09
 19/23 anonim ***** válasza:

hogy minden környezetnek*

*helyzetnek

Bocsánat, véletlenül rossz szót cseréltem ki.

2014. febr. 9. 09:10
 20/23 anonim válasza:
100%
Nyilván visszavezethető ez a nők gyerekkorára. Nagy eséllyel volt ilyen az apjais, hogy vere, vagy alkoholista volt, netán mindkettő. Egész életében azon volt, hogy elnyerje az paja szeretetét, mégsem sikerült neki. Ezért válasz magának olyat, akit helyre kéne pofozni, mert hát az ugye olyan mint az apuci. Hátha az ő szeretetét elnyerheti, ha már apuét ne tudta. Ezért is nem veszi észre, azt az ördögi kört amiba belecsöppent :/. Sosem fogja tudni egyik férfit sem megváltoztatni, ahogy az apját sem tudta, mindenki a maga életének kovácsa. Inkább saját magán kéne segíteni egy kis terápiával! És sajnos, rengeteg ilyen nővel találkozom, aki képtelen kilépni a "segítő" szerepkörből, hiába teszi ezzel tönkre a saját, és gyerekei életét, aki majd ugyan ott köznek ki, ahol az édesanyjuk.
2014. febr. 9. 18:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!