Mit tennél, ha fenyeget a kirúgás, de babát szeretnél?
Figyelt kérdés
Előrébb hoznád a babaprojektet 30 felett fél évvel, hogy ha tudnád, hogy esetleg kirúghatnak a cégedtől ahol évek óta dolgozol( ha még nem vagy terhes, amikor fel akarnak mondani) és így lehet, hogy nem lesz munkaviszonyod amikor születne és emiatt jóval kevesebb tgyást, gyedet kapnál, mintha munkából mennél szülni és nem maradhatnál otthon 2 évig gyeden, mert hiába a sok éves munkád, éppen a babaprojekt előtt x nappal kirúhnak? Vagy várnál pár évet,hogy ha kirúgnak, akkor találj esetleg jól fizető munkát újra és az új helyen is meglegyen a 2 év gyedhez a kellő időd? Mit tennél, ha fenyeget a kirúgás, de babát szeretnél?2009. dec. 7. 08:34
11/19 A kérdező kommentje:
Mindenki magából indul ki?....
2009. dec. 7. 09:36
12/19 anonim 

válasza:

Szia, szerintem ess gyorsan teherbe, és menj el táppénzre! Ki nem rúghatnak ha már terhes vagy és van kiskönyved! Engem is ki akartak rúgni, ahogy kiderült, hogy terhes vagyok! Hát jól ráfáztak! Ha munkanélküliről mész szülni azt hiszem nem jár a gyed!!!! Csak ha aktív munkaviszonyból mész! Én 33éves vagyok 1éves a kisfiam. Szerintem ne várj semmire!
13/19 anonim 

válasza:

09:23-as vagyok. Az ikres. :-D Köszi szépen. Remélem lesz hozzá eröm. :-D Egyébként amint írtam 6 évig próbálkoztunk, de nem sikerült, aztán mentem dokihoz, ő adott egy gyógyszert, azt mondta 2-3 hónap szedés után, ha nincs semmi szervi problémánk összefog jönni a baba. Egy hónap múlva kiderült, hogy terhes vagyok. De az orvos szerint ez még nem lehet a bogyóktól, mert túl korai lenne. Úgyhogy állítólag valami nagy csoda történt, hogy 6 év próbálkozás után spontán ikresek lettünk. Már lassan megyek szülni, de még mindig nem fogtam fel, hogy ez velem megtörténhet. Kívánok neked is sok szerencsét.
14/19 anonim 

válasza:

várnék,addig amíg találok munkát...
15/19 anonim 

válasza:

Akkor vállalj babát, ha kirúgás esetén is lesz anyagi tartalékod, szerintem. Legalábbis én csak ezzel a hátam mögött vállalnám be.
16/19 anonim 

válasza:

Én várnék még. Jó ha tudjátok, hogy a válságnak még nincs itt a mélypontja, ennél még lesz lejjebb. Ha nem lesz munkaviszonyod a szüléskor, akkor sajnos gyedre kapásból nem leszel jogosult. A tgyásra sem biztos, hogy jogosult leszel, bár ez attól függ, hogy hány nappal a szülés előtt rúgnak ki. Ha több hónappal, akkor azt sem kapsz. Így marad a gyes, tehát a családi pótlékkal együtt a jelenlegi fizetésed helyett 38000 ft-ot kapnál és eggyel többen lennétek. Valószínűleg a lakáshiteletek is (ha van), az elkövetkező 1-2 évben tovább fog drágulni. Szóval ha nem vagy 100%-ig biztos benne, hogy kijönnétek ennyi pénzből, akkor várjatok még.
17/19 anonim 

válasza:

én 3 hónaposan mentem táppénzre,hogy véletlenül se legyen probléma az egészből!Ráadásul elég feszült tempóban dolgoztunk kései hazajárással,így nem is mertem megkockáztatni,hogy esetleg elmenjen a baba!Így kapom a fizetésem 60 %-át,de ha megszültem,akkor majd jön a 70%-a a fizumnak!Valamint,ami járhat és igényelni kell!
Én azt mondom inkább most,mert utána,ahogy az elöttem lévők mondták a válság még nem tetőzik itthon!Ha kirúgnak és nem vagy terhes,lehet,hogy egy ideig nem is fogsz munkát találni,amilyen most a helyet,nagy valószínűséggel így is van!Párom sem talál már 3 hónapja,pedig igen intenzíven keres!Ha terhes vagy és tudod már bizonyítani,bár utólag is lehet,akkor tényleg nem rúghatnak ki!De táppénzen nyugodtabb is lehetsz!
18/19 anonim 

válasza:

Nekem ugyan nem voltak munkaügyi gondjaim a terhesség alatt, de belecsúsztunk a hitelválságba. Eredmény: a gyermeknevelés első évében kb. 110ezer forinttal nőttek meg a havi kiadásaink és kevesebb pénzt kaptam mint korábban. Ha ezt előre tudom, még vártam volna. Bár nem írtad milyen az anyagi helyzetetek de úgy számolj, hogy csak 38ezer forint fog a családi kasszába befolyni a te részedről és mondjuk a költségeitek megnőnek 50ezer forinttal. Ha még így is elég lenne a pénzetek, akkor vágjatok bele! Ha nem, akkor várjatok még! Ezt abszolút jóindulattal írom. Az a helyzet, hogy ez egy olyan döntés, amit nem tudtok visszacsinálni és a gyereknek akkor is kell ruha, cipő és étel ha a fene fenét eszik is.
19/19 anonim 

válasza:

Ha találnál új munkahelyet, nem félévet kellene várnod a babával hanem még párat. Oda se várnának vissza ha bejelentenéd hogy terehes vagy. A legszerencsésebb az lenne ha teherbe esnél azonnal és be is jelentenéd azt a munkahelyeden. Akkor védelmet élveznél törvényileg is. Vagy leülsz beszélni a főnököddel őszintén és elmondod mi a helyzet. Persze attól függ milyen ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!