Mit tennél, ha fenyeget a kirúgás, de babát szeretnél?
Figyelt kérdés
Előrébb hoznád a babaprojektet 30 felett fél évvel, hogy ha tudnád, hogy esetleg kirúghatnak a cégedtől ahol évek óta dolgozol( ha még nem vagy terhes, amikor fel akarnak mondani) és így lehet, hogy nem lesz munkaviszonyod amikor születne és emiatt jóval kevesebb tgyást, gyedet kapnál, mintha munkából mennél szülni és nem maradhatnál otthon 2 évig gyeden, mert hiába a sok éves munkád, éppen a babaprojekt előtt x nappal kirúhnak? Vagy várnál pár évet,hogy ha kirúgnak, akkor találj esetleg jól fizető munkát újra és az új helyen is meglegyen a 2 év gyedhez a kellő időd? Mit tennél, ha fenyeget a kirúgás, de babát szeretnél?
Hát 30 felett már inkább belevágnék a baba ügybe,mert az idö megy......
Ha meg új munkát is találsz,ott a próbaidö.Azalatt is kirakhatnak.
A másik kitudja sikerül e pár hónap alatt,esetleg elsöre,vagy va´rni kell 1-2 évet a babára.Nekünk a lányunk 11 hónap után sikerült.
Ha meg ki is rúgnak jár valami a munkanélkülitöl,söt évek után ve´gkielégítés is jár a cégtöl.Èn biztosan belevágnék,nem va´rnék tovább.A lányomat 26 évesen szültem,most úton a kisfiam,28 múltam,de már idösnek érzem magam..........
2009. dec. 7. 08:40
2/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen.
Igen, 30 évesen már én is kicsit "öregnek" érzem magam, csak eddig nem volt lakásunk, múlt hónapban vettük meg.
Gondoltuk, hogy még fél évet várunk, de hallottam a budiban ezt a pletyit és berezeltem.
Boldogságot neked!
2009. dec. 7. 08:46
3/19 anonim válasza:
Mi az hogy kirugás fenyeget? Szóltak már érte? Ha nem, és bejelented hogy babát vársz, már nem rughatnak ki, max ha visszamész 3 év után, pár hónap múlva kirugnak. Terhesen meg csak azt rughatják ki, akinek fél évnél kevesebb a munkaviszonya. Nekem épp szerencsém volt. Mikor bejelentettem hogy terhes vagyok akkor ( 3 hónaposan) járt le a fél évem, tehát nem rughattak ki.
Viszont érdekes zökkenője a dolognak, hogy 3 hónap az első kritikus pont, amikor még nem tudja senki sem, hogy biztosan megmarad a baba, nem fogyis, stb. Viszont rém álmos az ember és alig képes lábon állni elvégezni feladatát, ami úgye titkolózás esetén elégé úgy mutat rólad képet, hogy trehány vagy, tehát ki kell rugni. Amúgy a terhesség véd. Nem rughatnak ki. Csak teszem azt, hogy elmegy a gyerek 3 hónap elött, akkor már simán kirughatnak utána.
2009. dec. 7. 08:52
4/19 A kérdező kommentje:
Azt hallottam, hogy pár embertől meg akarnak válni és mivel engem nem szeretnek, ezért az első között lennék. Hacsak nem vagyok terhes.
Boldog babázást!
2009. dec. 7. 08:56
5/19 anonim válasza:
Babaprojekt, egyértelmű! Terhesen nem rúghatnak ki, elmész legfeljebb betegácsiba, aztán majd lesz valahogy, mert mindig van valahogy. Csak találsz majd másik munkát ha tényleg arra kerül a sor!
2009. dec. 7. 08:58
6/19 anonim válasza:
És miből gondolod, hogy nem szeretnek, vagy miért nem szeretnek egyáltalán?
2009. dec. 7. 09:06
7/19 A kérdező kommentje:
Mert mindenki valakinek a valakije, rokona, barátja,ismerőse, csak én nem.
2009. dec. 7. 09:16
8/19 anonim válasza:
MI belevágtunk. Igaz én még messze vagyok a 30hoz,25 vagyok, de mi is babát szeretünk volna, már elég régóta, csak nem akart összejönni, de ritkán mentem dokihoz. Azt tartottam majd összejön. Nekünk épp a leépíttés volt az utólsó csepp a pohárba. Tudtam hogy a páromnak biztos helye van a cégnél, de az enyém kérdéses volt ezért elkeztem járni dokihoz, hogy sürgessük meg kicsit a dolgokat, mert már 6 éve áll a ´´projekt´´. Egy hónapra rá kiderült, hogy ikreket várok. Nagy boldogság. Úgyhogy én mindenkinek aki hasonló cipöben van, csak azt tudom javasolni, hogy nyugodtan várjon bele. Pláne 30 fele, ezen már nincs is mit gondolkodni. Szerintem. Mert ha most esetleg elveszítted a melód, most vársz még amíg találsz másikat, ha egyáltalán találsz, ilyen helyzetbe...aztán lehúzol ott is egy pár évet, hogy jó pénzt kapj?! Áááááá, nem. Én biztos még ma összehoznám a babucit. :-D sok sikert hozzá.
2009. dec. 7. 09:23
9/19 anonim válasza:
ha babát akarsz most kezdjetek bele. csak egy megjegyzés. Én kicsit nagyon úgy érzem, hogy a kérdés ellenére inkább ellenkező relációval áll fenn az eshetőség. A (valószínű)kirúgástól félve inkább terhes leszel.Ebben az esetben azért elgondolkoznék.....
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!