Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagya a baj. Nincs munkám van...

Ricsi9320 kérdése:

Nagya a baj. Nincs munkám van egy gyerekem a párommal nem lakunk együtt és már pénzem sincs, szüleim házába lakok ami mindjárt szétdől. és kiraboltak, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Szóval nagyon nagy bajban vagyok. Eddig minden jó volt, dolgoztam, albérletbe laktam...de egy szempillantás alatt minden összedől..Hogy hogyan? Így:

nincs munkahelyem, az albérletet nem bírtam fizetni, hazaköltöztem a régi lakásba...ami mindjárt szét esik...van benne 2 szoba 1konyha meg 1 előszoba féleség...wc csak az udvaron, fürdő nincs. A ház romokban van lassan...nincs jelenleg semmi pénzem...sőt kiraboltak...minden értékemet papírokat ( személyi ig, adókártya, bank kártya, munkáltatói igazolások...minden eltünt!!!) Semmi papírom nincs, hogy dolgoztam eddig,vagy hogy igazoljam magam....hívtam a rendőröket, kint voltak, átvizsgáltak mindent, és azt mondták elkezdik a nyomozást...ennyi is volt..a párommal nagyon rossz viszonyban vagyok, hitelt nem bírok felvenni, ha megcsinálom a személyi irataimat is, akkor se..mert nincs meg az az igazolás, hogy én dolgoztam...most egy internet kávézóból írok...100Ft egy óra...otthon elvitték a tv-t laptopot, telefont,sőt majdnem az egész ruháimat is..az a lényeg, hogy nagyon rossz helyzetben vagyok..a lényeg, hogy nagyon rossz helyzetben vagyok. 21 éves vagyok. nincs egy ismerősöm se akitől tudnék kérni pénzt...szüleim már nem élnek..itt vagyok egyedül és nem tudom, hogy mihez kezdjek...segítsetek kérlek!!

2014. febr. 5. 12:54
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
94%

A munkáltatói igazolásokat a legegyszerűbb pótolni:

az előző munkahelydre bemész, ott kérsz hiteles másolatot az iratokból, gondolom vannak bevallásaid, az azokhoz szükséges tb-s mellékletekről is lehet hiteles másolatot kérni (valószínűleg ingyen lesz).

Nagyon sok munkáltató lemásolja a "kiskönyvet"- ha a másolatból kérsz másolatot, akkor el tudsz igazodni, hogy melyik helyeden hány évet voltál- bár 21 évesen gondolom nem lehetett olyan sok munkáltatód.

Hogy megnyugodj a munkaviszonyodat illetően- a TB-hez 8ahol az elveszett tb kártyádat is tudod majd intézni) be tudsz menni és igazolást kérni a biztosítási jogviszonyodról.

Személyi okmányok: a rendőrségi bejelentés után az okányirodában kapsz ideiglenes iratokat, amíg elkészülnek az újak. Már ezekkel is tudsz pl. a számládon lévő pénzhez hozzáférni.

Születési anyakönyvi kivonatot a születésed helye szerinti ÖK anyakönyvi osztályáról kérhetsz ki.

Menj be gyorsan a családsegítőbe, kérj eseti segélyt a rendőrégi jegyzőkönyvvel- adnak valószínűleg egyszeri pár ezer, 5-10-15 eFt-ot (helytől függ)- ami elég lesz az okmányaidra.

Tanáccsal, ügyintézésben tudunk segíteni, de ha pénzbeli felajánlásokat vársz, akkor valószínűleg arra hiába.

Egy kicsit tényleg meredek a sztori, de nem mondom, hogy nem hihető.

A ház viszont nem a rablás miatt van romokban valószínűleg, a volt élettársaddal sem ezért ment tönkre a kapcsolatod- talán ez a nehéz helyzet motiválhat arra, hogy megpróbáljatok szót érteni és ha már a kicsikre vigyáz egy kicsit, míg összekapod magad, az is nagy segítség lehet.

Szerintem rá se a pénzkéréssel támadj először.

Ruházatot, bútort, élelmiszert tudsz kérni a családsegítőtől, önkormányzat szociális osztályán, máltai vagy ökomenikus vagy baptista szeretetszolgálatoktól, vöröskereszttől, karitásztól, a településed egyházától is.

Ez a legkönnyebb. Itt a net, ne fórumozásra meg véleménykérésre használd, hanem kutasd fel ezeknek a segélyszervezeteknek a lakóhelyedhez legközelebbi elérhetőségét és máris menj segítséget kérni.

Illetve a magyarorszag.hu oldalon az okmányok elkészítésével, ügyintézéssel kapcsolatos valamennyi tudnivaló, nyomtatvány, elérhetőség fent van, még időpontot is tudsz foglalni (ha van azonosítód).

2014. febr. 5. 13:41
 12/14 anonim ***** válasza:
75%
ASz önkormányzattól kérj egyszeri segélyt pont az ilyen vészhelyzetekre van.
2014. febr. 5. 20:16
 13/14 anonim ***** válasza:
81%
A kérdező nem nagyon igyekezett megköszönni a válaszokat ill. tanácsokat. Valószínűleg csalódott, mert nem ilyen segítségre számított.
2014. febr. 21. 18:50
 14/14 anonim ***** válasza:
Mi lett azota?
2017. febr. 1. 11:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!