Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondolsz arról, hogy egy...

Mit gondolsz arról, hogy egy 9 éves lánynak megengedik a szülei, hogy ebédhez bort igyon (pár kortyot)?

Figyelt kérdés
2014. febr. 3. 12:53
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
56%
Aztán rá nem is gyújthat ebéd után, ha jól esne neki?
2014. febr. 3. 14:47
 22/28 anonim ***** válasza:
69%
nekem dédnagyapám adott annó 8-9 éves koromban ha náluk ebédeltünk hétvégén a saját borából fél dl-t kb jól felszódázva :) (tehát fröccsöt) heti többször biztos nem adnék a 9 éves lányomnak... az én lányom 13 éves, és van olyan amikor mi is megbontunk egy üveg bort, hogy had szagolja meg :) és max az én poharamból egy kortyot ihat ha meg is akarja kóstolni, de az, hogy külön pohárba adjak neki, azt azért nem... még 13 évesen sem...(pedig mi is jó minőségű borokat iszunk ha iszunk...)
2014. febr. 3. 15:00
 23/28 anonim ***** válasza:
48%

Én sem tartom olyan nagy problémának amíg nem csíp be, nem rúg be, és nem napi rutin. Az hogy valaki alkalom adtán ebédhez megiszik fél deci bort, még ha gyerek is, semmilyen negatív hatással nem jár.

De azt már nem hagynám hogy bebóduljon.

2014. febr. 3. 15:59
 24/28 anonim ***** válasza:
65%
Rendszeresen nem engedném. Évente egyszer-kétszer (valamilyen ünnep alkalmából), tényleg csak egy korty, az ok. De hetente többször…Még akkor sem, ha valami vagyont érő csodalötty. Nem kell belenevelni természetesen, hogy az alkohol az ördögtől való, de a 9 éves még kicsi hozzá.
2014. febr. 3. 16:02
 25/28 anonim ***** válasza:
19%

Soha! Az még nagyon korai...

És miért van rá szükség? Kéri? Csak nem tudtok neki nemet mondani? Vagy már esetleg függő is? Kívánja?

Egy "érintetlen szervezetnek" egy korty is bódító lehet.

2014. febr. 3. 17:51
 26/28 anonim ***** válasza:
2
2014. febr. 3. 22:33
 27/28 anonim ***** válasza:
71%

Amikor annak idején Olaszországban jártunk, ott akiknél voltunk, a gyerekek simán ihattak belőle, és nem részegeskedett senki a családjukban. Nekem mondjuk nagyon furcsa volt (gyerekként).

Ettől nem hiszem, hogy alkoholista lenne, sőt azt látja, hogy mértékkel kell inni.

2014. febr. 4. 00:50
 28/28 Sowilo ***** válasza:

Attól függ, mit lát a szülőktől. Ha azt látja hogy ipari mennyiségben nyakalják, akkor mindegy, hogy adnak-e neki vagy nem. Mindenképp be fog rúgni egyszer 15 éves kora előtt kb. Ha viszont a többiek is csak mértékkel isszák, akkor a gyerek is ezt fogja megtanulni, tehát biztos hogy nem lesz belőle alkoholista.

Hogy az abban a pár korty borban lévő alkohol megárthat-e? Határozottan nem. 10 éves koromtól kezdve mindig kaptam a vasárnapi ebédnél egy féldeci bort, semmi bajom nem történt belőle. És nem én vagyok az egyetlen.

Imádom ezt az alkoholfóbiát. Ez olyan, mint a kávéfóbia. Nyilván az alkohol nem egészséges. De ha belegondolunk, a kólától, cukroktól, feldolgozott kajáktól nyilván nem féltik annyira a gyereket, mint ezektől. Pedig ezek akárhogy is nézzük, sokkal károsabbak, mint alkalomadtán pár korty alkohol vagy kávé.

2014. márc. 20. 12:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!