Milyen érveket lehetne felhozni?
Kedevesemet nem engedik el egy hétvégére Velem és 6 másik barátunkkal egy hétvégére, mondván nem vállalhatok felelőséget ha a kocsis út alatt bármi történik, ill. hogy a leányzó fáradt lesz, túlhajtott lesz, nem fog tudni eleget tanulni. 17 évesen szerintem más dolog is van, amitől féltenek ( pia, cigi, drog nem jön szóba, a szex meg a 8 fős társaság miatt (SEM!)
A papája azt mondta, hogy ész érvekkel meg lehet győzni...Milyen ötleteitek vannak?
Nehéz ügy. A közlekedést óvja hogy esetleg autóbalesetetek lesz? Attól nem fél hogy busz vagy vonatbalesete lesz amikor éppen az iskolába tart? Amúgy meg mindenre 50% van akkor is ha iskolába megy tömegközlekedéssel és akkor is ha egy hétvégére megy a barátokkal.
Nehéz dolgod lesz és az én érvem biztos nem győzné meg de nekem hirtelen ez jutott eszembe.
Megpróbálhatjátok a "mobiltelefonos póráz"-t is, tehát egy ajánlattételről van szó, hogy:
mindvégig elérhető lesz telefonon, illetve út közben és érkezéskor is felhívja a szülőjét, és ha szükséges, őt is kereshetik, legalább egy SMS erejéig. Engem csak így engednek el bárhova a szüleim, hogy igaz-igaz, kétóránként be kell számolnom arról, hol vagyok és mi történik velem, de egy idő után már kezdenek bízni, és úgymond megunják a folytonos érdeklődést, és rámhagyják.
Illetve, lehet, hogy túlzás, de fel szoktam ajánlani, hogy megadom a barátom, ismerősöm számát is, aki velem lesz, hogy ne aggódjanak. Na persze ha én hívok haza, eszükbe se jut már ez a vészmegoldás.
Eléggé fárasztó ez, amit tanácsolni tudok, de nálunk beválik; pedig fél éve kifejezetten agresszívek voltak a szüleim, mondván, mindenki drogos és pedofil. Most meg elengednek 200 km-rel arrább.
17/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!