Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kitagdtak, hova mehetnék?

Kitagdtak, hova mehetnék?

Figyelt kérdés

nem az utcára gondoltam hanem valami "normális" helyre.

14/L

2009. dec. 3. 08:00
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Családsegítőknél magad is kérheted az állami gondozást,de a szüleid csak úgy tényleg nem tehetnek ki,mert megbüntetik őket,de nagyon.A suliban biztosan van védőnő,és ő segíteni fog.
2009. dec. 3. 08:56
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Ki nem tagadhatnak csak úgy. A szüleid és te is kérhetitek a gyámhivatalban az állami gondozásba vételt. De csak úgy nem tehetnek ki.
2009. dec. 3. 09:04
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
A szüleid kötelesek rólad gondoskodni. Problémáddal az osztályfőnöködön kívül fordulhatsz még a védőnőhöz, az iskolai szociális munkáshoz (ha van az iskoládban), vagy gyermekvédelmi felelőshöz (ez kell, hogy legyen), vagy a lakóhelyed szerint illetékes Gyerekjóléti Szolgálathoz.
2009. dec. 3. 09:13
 14/17 anonim ***** válasza:
72%

igeeeeen, biztos a helyesírása miatt tagadták ki -.-"

Nem értem, aki tényleg csak ilyen h*lyeségeket tud írni, minek ír egyáltalán, na ez az igazi trollkodás....pfff

2009. dec. 3. 09:13
 15/17 anonim ***** válasza:
75%

Hogy hova mehetnél? Egyértelműen a kocsmába. Ott biztosan lesz, aki felkarol.

Viccet félretéve: Szerintem téged nem tagadtak ki, hanem csak valamin összekaptál a szüleiddel. Meglátod nem lesz semmi gond. Kis idő és lecsillapodnak a kedélyek.

2009. dec. 3. 11:58
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Az egy dolog, hogy nem tagadhatják ki a törvény miatt, de ennek ellenére mégis megteszik a szülők sajnos. Engem is 14 éves koromban rakott ki anyám otthonról. Én koleszbe mentem, apámmal a bírósághoz fordultunk és elpereltük anyámtól a családi pótlékot, saját jogon megigényeltem és én kaptam. Mivel nem tudtam fizetni azért a koleszt ingyen biztosították nekem. Suliban kaptam ösztöndíjat a szakmai gyakorlatra és abból tengődtem. Nehezen, de ki lehetett bírni. 2 szakmát szereztem, suli után dolgoztam, férjhez mentem és most gyesen vagyok itthon a gyerekemmel. A szüleim a mai napig nem támogatnak. Azt javaslom fordulj te is a bírósághoz vagy a gyámhatósághoz! Biztos, hogy fognak segíteni. Ha más nem állami gondozásba vesznek 18 éves korodig, de ha 18 évesen még nem tudsz a saját lábadon megállni akkor 24 éves korodig maradhatsz állami gondozásba.
2009. dec. 3. 12:15
 17/17 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat!!! :)
2009. dec. 4. 16:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!