Miért nem veszi már észre, hogy mindenki rajta röhög? Többek közt a saját fia.
apámnak nagyon rosz természete van.. utál dolgozni, és ennek meg is van az eredménye.. idén 6 hónapig nem dolgozott, most 1.5 hónapja kezdett megint..
most azon nyavajog, hogy télen éhen fogunk halni, nem lesz mit enni, mert nem fog tudni dolgozni (piacozik) és nincs félretett pénzünk.. anyámnak meg meg kéne szakadjon napi 27 órás műszakba h keressen 300-400.000 forintot hogy ellássa őt is, amíg ő itthon mereszti a nagy seggét..
na szóval, már legalább 2 éve csak azt hallgatjuk, hogy nincs pénz.. éhen fogunk halni.. én már hónapok óta csak röhögök rajta, hogy milyen nyomorék egy ember.. A SAJÁT APÁMON!! nem tudtam régebben elképzelni, hogy lehet ilyet, hogy az ember a saját szüleit kiröhögje.. de ittvan...
15 vagyok, nem látok mindent tisztán.. sőt.. de hát ez nagy túlzás..
olyanoak szól néha be.. (kb minden 2. nap) hogy már röhögök rajta, hogy milyen szánalmas.. néha a képébe vágnám.. de nem teszem, mert csak az apám..
anyámmal néha elmegyek ha vacsorázik a barátaival és nagyon néha feljön, hogy mivan apámmal.. és ők is szörnyülködnek...
ne kommenteljetek olyat légyszi, hogy el vagyok kényeztetve stb, mert nem... igaz, hogy ha kérek egy kis csokit v akármit ált. megkapom, de a szülinapomra v akár karácsonyra évek óta SEMMIT nem kaptam TŐLE!! ÉN mindíg vettem neki és anyámnak is.. anyukám mindíg adott nekem valamit.. ha csak egy tábla csokit is.. apám semmit..
Hát ha ez tényleg így van akkor megértelek,mert egy apa nem attól lesz apa hogy megcsinál egy gyereket hanem attól ha fel is neveli!
Vigasztaljon az hogy pár év és elmész melózni és meglesz a saját életed...
Én ezt nem értem..nem dolgozik, ugyanakkor olyanokat mond, h " Éhen fogunk halni" ..közben nem tesz nagyon semmit ellene ???? o_O Ez télleg durva !!! lol
(bár gondolom ez neked nem ennyire vicces :S)
Anyukád egy csodalény lehet.Napi 27 órát dolgozik,amikor egy nap csak 24 órából áll,és még arra is van ideje,hogy a barátaival elmenjen vacsorázni.És még igen sok pénzt is tud keresni.Ne csodálkozzatok,hogy ilyen feleség mellett nem akar dolgozni egy férj.
Apádon pedig nem tudtok változtatni.Ha anyukád ennyit keres,akkor miért van még apád mellett.Ennyi pénzből kettesben is vígan megtudnátok élni.Nem neked,hanem anyádnak kellene változtatni az életeteken.
szóval csak azok válaszolhatnak akik szerint igazad van :)
szóval piacozik hmm a családban is van aki piacozik és napi 80-120 ezer közti forgalma van ami a levonások után\árú,helypénz,adók stb\40-45 marad.viszont cserébe napi 16 órát kell dolgoznia.Anyád ahogy fogalmaztál 3-400 at keres ami a mai viszonylatban rengeteg pénz és aki ennyit keres nem hiszem,hogy fizikai munkában tenné tönkre magát.nem álltok olyan rosszul,hogy azért ne telne vacsorákra a barátokkal ahol szapulhatjátok az öreget a háta mögött NA EZ A SZÁNALMAS!az,hogy ennyiből nem tudtok félrerakni egyértelmű a ti hibátok kisebb lábon kéne élni és menne hidd el de szerintem te is dühöngenél ha nem vennék meg a legújabb cipőt ami persze 60 ropinál nem lehet olcsóbb mert az sz@r.és igen elkényeztetett anyuci kisfia vagy akár tetszik akár nem és az apád szemébe mond,hogy nyomorék szánalmas röhögsz rajta ne a barátaitoknak akkor valamennyire ember leszel de addig..........................................
1. Apád dolgozik, nem? De.
2. Ha fél évig nem dolgozik, az nem azért lehet, mert ma 10% a munkanélküliség?
3. TE mit dolgozol, mit tettél hozzá eddig a családi megélhetéshez(ha már apádat szánalmasnak nevezed, pedig valószínűleg ő tette a segged alá a gépet, amin írsz, ő fizeti az áramot, és a fűtést, hogy ne fagyjon be a hálátlan segged)?
4. Nálad a nevelés csak egy pénzben kifejezhető valami?
5. Milyen ember vagy te!?
Az előző kettőnek: az író feltételes módban, és szerintem ironikusan fogalmazott, amikor azt írta, hogy az anyjának 27 órát KÉNE dolgoznia, hogy 300-400at keressen, ami elég lenne az egész családnak. Ennél valószínűbb, hogy a szegény asszony mondjuk 12 órázik és hazavisz 100at, ami 3 embernek tényleg nem elég.
Gondolom apád nem most lett ilyen, hanem egész életében ilyen volt, és ha anyád eddig nem vált el tőle, akkor nincs a terhére. Én egy ilyen pasit tuti nem tűrnék meg magam mellett. Viszont ezt a ajándékozást sem értem...nekem ugyan sose volt apám, de azt hittem a szülők együtt adnak ajándékot a gyereknek
Szerintem 15 éves létedre jól látod a dolgokat, és remélhetőleg nem lépsz apád nyomdokaiba, hanem hasznos tagja leszel a társadalomnak. Akkor majd beinthetsz neki :)
Észrevettem, hog yitt ha valaki 20 alatt van, annak nem lehet igaza! Kioktatják.
Pedig neked igazad van! Rossz az embernek tizenévesen rádöbbenni, hogy akire eddig felnézett, milyen kisstílű ember. Anyukádnak kéne őt megszorítania: Letenni a pénzt, lekötni - mondjuk hoyg nejked legyen majd - s apukádat kicsit ráébreszteni, hogy nem lehet ilyen kényelmes. Hogy igenis, fel kell vennie a felelősséget.
Nki már azon kéne gondolkodna, hoyg téged hoyg feog az életben elindítani. Nem azon, hoyg enni mi lesz.
78 ezer ft-ot keresek , diplomával, több szakmával. De mellette szerzek plusszmunkával annyi pénzt, hoyg a gyerekek egyetemre járjanak.
Beszélj vele! Talán te ráébreszted, hogy ennél többet kell tennie. De nem a te hibád, ha nem hajlandó megmozdulni. Az élet rá fogja kényszeríteni.
44/nő
Nekünk is van vacsira pénzük a barátokkal ...kispóroljuk, s nem vacsizunk otthon eg ypár nap inkább.
De ha az asszony 600 ezret keres is, és mindennap étterembe járna is - nem illene apának is igyekezni ugyanannyit hozzátenni? Vagy csillogó rendben tartja a lakást, korrepetálja a gyerekeket, gondozza a nagymamát? Míg anya robotol??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!