Mit tegyünk? Nem tudjuk fizetni a párom első
házasságából született lányai után a gyerektartást,
az exe perrel fenyeget.
Figyelt kérdés
A párom lassan fél éve munkanélküli. A tartalékaink kezdenek kiapadni és ebben a hónapban már a gyerektartást sem tudtuk kifizetni (ha kifizetjük, nem jut a lakáshitelükre, akkor meg a lakás úszik, az sem jobb). Az exével hiába próbál beszélni, az csak fújja a magáét és a jogaira hivatkozik.
Mit lehet ilyen esetben tenni? Mire számíthatunk, ha tényleg bírósághoz fordul?
Minek a 2x 15 %-a volt a tartásdíj?Százalékot jövedelemből számolnak. Ha nincs jövedelem, nincs százalék, amit fizethetne.
Annyi sok okos gondolat lett itt leírva. Viszont ami számít, az a hivatalos bírósági határozat, a gyerektartásról.Ha nincs ilyen, el kell kezdeni lerendezni jogilag.
2014. jan. 18. 10:42
42/50 anonim válasza:
Miert kell. 33. valaszolot bantani? Total leirta egyik es masik oldalrol o h gondolja. Eddig a legertelmesebben hozzaszolo volt. Aki nem pocskondiazott masokat es atgondoltan irt. Inkabb ti maradjatok csendben mert az ertelem nalatok nulla. Es szerintem a kerdezonek is hasznara valt egy ilyen velemenyt elolvasnia hiszen lathatja a masik oldalt is. De hiaba ugyse fogjatok fel,
2014. jan. 18. 10:44
43/50 anonim válasza:
Szabadna megjegyeznem, hogy a nagy örömködésben sokan elfelejtik, hogy a szexuális tevékenységnek magas a felelősség és kötelezettség vonzata. Így talán nem véletlen, hogy napjainkra ilyen mértékben terjed a homoszexualitás világszerte. Ez is egy nézőpont.
Egyébként meg a gyerekekért mindent meg kell tenni, emberileg, anyagilag mindenhogy, mégpedig önzetlenül, mert az önzőséget a gyerek megérzi és az visszataszító.
2014. jan. 18. 16:58
44/50 anonim válasza:
Persze mert ha hajléktalanné teszik az apát azt nem érzi meg a gyerek? Gyereket felhasználni önös érdekre a legundoritobb.
2014. jan. 18. 17:03
45/50 anonim válasza:
Amikor azt írom h lehet h anyuka minimálbéren van,nem jelenti h én is...és amikor azt h diplomával két nyelvvizsgával mentem hotelba takarítani,az azt jelenti h van diplomám és két nyelvvizsgám.Sehol nem írtam h ki kell húzni apuka alól a talajt.Értő olvasás...részemről befejeztem a vitát,jóéjt!
2014. jan. 18. 21:13
46/50 anonim válasza:
Mi van a bíróság ítéletében? Mert ha az anya kizáró lakhatást kapott, az apa pedig önszántából költözött ki,nem jár semmiféle lakáshasználati díj.Ez lehetséges olyan esetben is, ha a lakás az apa tulajdona. Szerintem itt az apa lelépett, cserben hagyta az anyát, most jön a kölcsön kenyér visszajár.
2014. jan. 18. 21:41
47/50 anonim válasza:
Kizárólagos használatot,hogy ítélne meg más lakására hülyeségeket ne írj. Ahhoz az anyának is kellene tulajdonrész. Ilyen alapon holnap beperlem a szomszédomat, hát mi az hogy nem én használhatom az ő lakását is.
2014. jan. 18. 22:29
48/50 anonim válasza:
46 Ha csendben maradtál volna, igen bölcs lettél volna:D
Ostobaságra minek nyitod ki a szádat?:D
2014. jan. 18. 23:08
49/50 anonim válasza:
"Mert ha az anya kizáró lakhatást kapott, az apa pedig önszántából költözött ki,nem jár semmiféle lakáshasználati díj"
Másrészt ez is baromság benne. Ha valakinek kizárólagos használatot ítélnek meg, akkor a másik hogy költözne el önként? Kizárólagos használat esetén mindig kell lakáshasználati díjat fizetni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!