Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyünk? Nem tudjuk...

Mit tegyünk? Nem tudjuk fizetni a párom első házasságából született lányai után a gyerektartást, az exe perrel fenyeget.

Figyelt kérdés

A párom lassan fél éve munkanélküli. A tartalékaink kezdenek kiapadni és ebben a hónapban már a gyerektartást sem tudtuk kifizetni (ha kifizetjük, nem jut a lakáshitelükre, akkor meg a lakás úszik, az sem jobb). Az exével hiába próbál beszélni, az csak fújja a magáét és a jogaira hivatkozik.

Mit lehet ilyen esetben tenni? Mire számíthatunk, ha tényleg bírósághoz fordul?

2014. jan. 17. 21:50
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
98%

Ha munkanélküli, már régen kérnie kellett volna a csökkentést, a segélyből fogják számolni, de nem lehet több, mint a jövedelmének a fele.

A 42 000 irreálisan sok, a gyerektartásba nem számít bele, hogy te mennyit keresel.

Amúgy pedig egyezkedési alap, hogy ha ne megy bele a csökkentésbe, akkor azonnali hatállyal el kell hagynia a lakást, ennyire egyszerű.

2014. jan. 18. 00:00
 32/50 anonim ***** válasza:
89%
Ha a lakás a párodé,akkor adja ki az exnek albérletbe,úgy hogy a párod a gyerektartást nem fizeti és az ex nem fizet albérleti díjat. De csakis úgyhogy papírt írtok róla és marad nyoma,ha esetleg az ex be akarna kavarni,akkor legyen bizonyíték,hogy nem úgy van az..
2014. jan. 18. 08:24
 33/50 anonim ***** válasza:
90%
Kétgyerekes elvált anyuka vagyok,apuka az új párjával él,tehát mondhatjuk,h én vagyok a másik fél...vagy legalább át tudom érezni a "pénzéhes nőcske" helyzetét.Havi 42000ft kiesés egy gyermekeit egyedül nevelő anya életében igenis tetemes! Főleg ha nem félretette hanem éltek belőle.Mi nem kaptunk lakást apukától,a szüleimnél lakunk,a gyerektartás kb fele mint a kérdező által említett.Tehát szemmel láthatóan jobban járt anyagilag az említett anyuka.Jó kapcsolat esetén nekem jól esne ha leülnének velem őszintén beszélni és megnyugtatni h a pénzt a gyerekek később megkapják de most nincs rá lehetőség és megértetnék velem h az ingyenlakás igenis több mint az ilyenkor szokás.Velem pl lehet tárgyalni,ha mindent lepapírozunk és nem a kajapénzből esik ki a 42000 és látom a másik fél részéről az igyekezetet,továbbá ebben a közös nehéz időszakban apuka és párja legalább fizikailag tehermentesítene jobban,én nem döngetném a mellem a bíróságon... Sokat kap az ex de a kérdező nem ír ex anyagi helyzetéről.Ha minimálbéren nevel egyedül két gyereket,akkor a 42.000ft a rezsire elég,a saját fizujából etet,ruház,ha ez most kiesik,bizony lehet h meg van szorul ua,dolgozik,fáradt,dühös.Ezt a helyzetet csak úgy lehet megoldani h leültök és megbeszélitek h ki mit vállal,mivel segít a másiknak.
2014. jan. 18. 09:11
 34/50 anonim ***** válasza:
37%

33

és megértetnék velem

Miért? te egy ovódás gyerek vagy, aki nem látja, hogy emberek ezrei, akik normálisak, hogy tolerálják egymást?

Ha te ovodás vagy, akivel meg kell ezt értetni, akkor miért nevezed magad felnőttnek?

Már egy kisgyerek is tudja, hogy segíteni kell egymást, ha az egyik elesik, nem áttörtetni rajta.

Most már, hogy látod az egész kérdést, és hogy mennyire nem éri meg fenyegetőzni és követelőzni, most már egyből "megkell veled értetni" a dolgokat, mint egy értelmi visszamaradott egyén?

Kinek jó ha szinházat játszol? maximum neked.

Tanuld már meg, hogy a fenyegetőzés soha sehová nem vezet, és semmit nem tudsz a másik emberből kicsikarni.

Hogy te minimálbéren vagy? annak a másik embernek meg nincs keresete, hatványozottan rosszabb helyzetben van mint te.

2014. jan. 18. 09:24
 35/50 anonim ***** válasza:
49%

33 Attól, mert "két gyerekes elvált anyuka" vagy, még emberileg nézhetnéd a dolgokat.

Hogy egy egészséges ember a gyermekei szülőjének nem próbál alátenni.Soha, sehol, semmikor, hanem ott segiti ahol csak tudja, ha bajba kerül.

2014. jan. 18. 09:25
 36/50 anonim ***** válasza:
100%

Lehet,hogy az exnek is kiesés a 42ezer Ft,de össze lehet húzni a nadrágszíjat,míg az exférj előteremti az összeget. Viszont ha odaadja a pénzt,akkor a lakás úszik,akkor meg az ex lakni sem tud sehol,amivel veszélyezteti a gyerek jólétét és akár el is veheti tőle a gyámügy.

Emberséget a másik felé is lehet mutatni,nem csak a markát tartani. Ha meg csak ezt várja,akkor adja át apukának a felügyeleti jogos,így nem kell a gyerektartásra várnia,hanem még ő fizethet...

2014. jan. 18. 09:56
 37/50 anonim ***** válasza:
100%
Főleg azért is mert ha házasok lennének sem lenne ugyan úgy apának fizetése. Akkor is csak annyit tudna költeni rá mint most.
2014. jan. 18. 09:58
 38/50 anonim ***** válasza:
60%
#33as vagyok, el kellene olvasni még egyszer a hozzászólásomat, nem támadni. Leírtam a másik fél nézőpontját, aki szemmel láthatóan nem érti, ezért kell "megértetni vele". Nem vagyok óvodás. Én a felajánlott gyerektartásból saját magam ellen lealkudtam 15.000Ft-ot mert tudtam h a férjem nem fogja tudni előteremteni, sosem látta át a pénzügyeinket, és nem akartam h felkopjon az álla. Annyit írtam h a másik fél nem érti, ha megbeszélnék értelmesen talán megértené. Azt viszont szeretném leírni hogy ha most kiesne a fizum (és ugye nekem még két éhes szájjal több is van itthon, nem csak az üres lakás), mindent megmozgatnék h jövedelmem legyen, nem ülnék 6hónapig otthon tétlenül. Diplomával két nyelvvizsgával is voltam már szállodában szobalány mert ennem kellett. Van munkaügyi központ, 6hónap alatt lehet nyelvvizsgázni, átképzést kérni, lehet újságot kihordani, cipőfelsőrészt készíteni otthon, dobozolni, borítékolni,utcát seperni...és ez a legalja. Ha valaki dolgozni akar, talál munkát.
2014. jan. 18. 10:06
 39/50 anonim ***** válasza:
47%

Ha valaki dolgozni akar, talál munkát.

Aha, álmodban kedves.

Régen úgy volt ahogy te mondod, de az elmult 3 évben nincs igy.

Minek jártatod a szádat, ha azt sem tudod mi van kint a munkaerőpiacon ma? ha annyira tájékozatlan vagy, hogy az egyszerűen kínos?

Te miért csak minimálbérért melózól, ha ekkora pofid van?

Ha neked ilyen könnyű elhelyezkedni, akkor miért nem normális pénzt keresel?

Ne a múltba élj néni, hanem a jelenben. A multba simán annyi melót össze tudtál szedni amennyit nem szégyelt az ember, és amennyit bírt. Most nincs igy.

Stewik. rep.fedélzeti mérnökök és egyéb kategóriás emberek még egy takaritói állást sem tudnak összeszedni Dél-Pesten pl. Sorbanállnak a Munkanélküli Hivatalban hónapokon keresztül. Nem hiszem, hogy te ezeknél jobban képzett lennél.

Ember, ha valamivel nem vagy tisztában, akkor legalább fogd be a szádat, hogy ne lehessen látni mily nagy a sötétség odabent:)

2014. jan. 18. 10:16
 40/50 anonim ***** válasza:
66%

"cipőfelsőrészt készíteni otthon"

Persze mert az nem egy szakma amihez érteni is kell. Holnap nekiállok aztán csinálom gép alapanyag és tudás nélkül. Tuti kapkodni fognak azért a cipőért.

Nyilván te is azért dolgozol csak minimálbérért mert olyan kedved van.

2014. jan. 18. 10:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!