Igaz az, hogy a szerelem idővel úgyis elmúlik? Gyerekvállalás jól működő, harmonikus kapcsolatban úgy, hogy minden megvan, csak épp az a nagy, lángoló szerelem nincs meg a részemről? Szerintetek?
A párom nagyon jó ember, szeret, tisztel, mindent megtesz értem, jól kijövünk, a szex is jól működik, vagyis minden rendben van köztünk. Van már egy ötéves kislánya, és nagyon jó apuka. Anyagilag is beleférne egy, vagy akár két gyerek. A párom vetette fel, hogy alapítsunk családot. Nagyon szeretnék gyereket, a gondom "csak" annyi, hogy nem vagyok szerelmes. Kedvelem, sőt szeretem emberileg, hűséges vagyok hozzá, sosem csaltam meg és nem is lennék rá képes, de a szerelem valamiért nincs meg a részemről. A családom és a barátaim szerint "a szerelem úgyis elmúlik idővel, ha egyébként minden klappol, akkor vállaljam be". Ti mit gondoltok, mit tennétek ebben a helyzetben? Az igazság az, hogy nem tudok már hinni abban, hogy valaha szerelmes leszek, nagyon összetörte valaki a szívemet 5 évvel ezelőtt, és azóta senki iránt sem tudok "úgy" érezni. És a gyerekvállalást sem igazán akarom halogatni, mert félek, hogy kifutok az időből, ha nekiállok az "igazit" keresni, aki talán nem is létezik.
Mi a véleményetek?
29 N
Tényleg kezdem azt hinni, igaz a dolog, hogy csak a rosszfiúkba lehetnek (hosszútávon) szerelmesek a nők, a rendes férfiak unalmasak, isten tudja miért.
Te is megkapsz mindent, nem elég. Valami alfahím kocsmatöltelék, aki verne, talán az kéne neked.
Ha az elejétől nem voltál szerelmes, akkor minek kezdtél bele?
Ha elmúlt a szerelem, na igen, az egyszer elmúlik. Olyankor kezdtek a rosszfiúkra nedvesedni.
Nem elmúlik, hanem átalakul szerelmes szeretetté, ami nem olyan intenzív, de stabilabb, erősebb lábakon álló érzés.
De ne alapíts családot, ha te sose voltál még csak szerelmes se belé.
Persze, szerintem alapítsatok családot!
A szerelem az a gyerekeknek való, tízen-, huszonévesen kell az ilyenbe kiélnie magát az ember lányának!
Akkor kell összeszedni a sok tirpák, bunkó, szakadt rockert, meg a börtöntöltelékeket, meg a többit.
Családalapításhoz meg pont ilyen kell, mint a te párod!
Nem az a lényeg, hogy szerelmes vagy-e, mert az tényleg nem tart örökké.
A kérdés az, hogy SZERETED?
Ha igen, akkor minden rendben.
A szerelem csak szeretet egyik előcsarnoka, de nem kötelező. Nem vagyunk egyformák, van aki sosem él át lángoló szerelmet, mert olyan érzelmi beállítottságú, hogy nem megy neki, de ezzel nincsen semmi baj. Szeretni viszont mindenki tud. Az a lényeg. :-)
Köszönöm a válaszokat.
Kedves kettes válaszoló, nem igazán értem, mivel vívtam ki ezt az ingerült hangnemet, vagy mivel vertem ki nálad a biztosítékot. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!