Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ebben a helyzetben mit tegyek?...

Sexylady kérdése:

Ebben a helyzetben mit tegyek? (lent. )

Figyelt kérdés
16 éves vagyok, gimnáziumba járok, és sajnos elég rosszul megy. Tavaly évvégén küzdenem kellett a fizika kettesért. most 2db egyesem van belőle, és anya folyton azért ordít velem, hogy tanuljak hatékonyabban, meg többet. Már így is napi 3 órát tanulok minimum, többet egyszerűen képtelen vagyok.Ma annyira összevesztem anyámmal, hogy bevágta maga mögött az ajtót, és hallottam hogy apának ordítja hogy hogy lehet valaki ennyire hülye, hogy nem lehet bemagolni pár mondatot. Ráadásul nem is úgy mondta hogy Ő, hanem hogy Ez. Hát köszönöm, Ez-nek van neve is. Komolyan, úgy beszélt rólam int egy kutyáról. Ezenkívül azt mondta hogy ha megbukok félévkor, akkor kivesz a suliból, és elküld dolgozni. Csakhogy én ezt én nem fogom hagyni, mert még félév előtt át szeretnék menni kicsit gyengébb iskolába. Ez megoldható szülő nélkül? Vagy próbálkozzak másfél év kudarc után még jobb eredmények elérésében? De ha eddig nem ment, akkor nem nyilvánvaló hogy ez nekem túl nehéz? Segítsetek! Mit tegyek?
2009. nov. 30. 21:20
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Tényleg nagyon jókat írtak az előzőek. Én még annyit tennék hozzá, hogy kérj segítséget a tanárodtól, igazgatótól, hogy átkerülhess a gyengébb suliba. Mert ha anyud nem engedi, és inkább dolgoztatna, akkor azzal a jövődet veszélyezteti. Hidd el, én jó tanuló voltam, de nem voltak olyan anyagi körülményeink, hogy befejezhessem a gimit, és így nagyon nehéz munkát találni. Még be fogom fejezni jövőre, de addig is nagyon nehéz. Ha senki nem tud segíteni, akkor a gyámhatósághoz fordulhatsz segítségért (ettől még nem vesznek el a szüleditől, csak elbeszélgetnek velük), mert hidd el, tönkretenné a jövődet, ha nem tanulhatnál. Minden jót! :)
2009. dec. 1. 06:23
 12/15 anonim ***** válasza:
Neked menne a kettes, sőt még jobb jegy is, csak az ember önbizalmát teljesen elveszi az, ha a szülő ordítozik vele. A kiabálás azoknak az embereknek a módszere, akiknek a látásmódjuk egysíkú egy adott problémával kapcsolatban. Kerekedj fölül anyádon valahogy, ha a békés megbeszélés nem megy.
2009. dec. 1. 12:02
 13/15 A kérdező kommentje:
Hát a művtöri érdekel. Meg úgy alapból az irodalom, és történelem. Meg még valami van, de az egyáltalán nem kapcsolódik a fent említettekhez: nagyon szeretnék katona lenni:)
2009. dec. 1. 20:51
 14/15 anonim ***** válasza:

És apukádnak nincs beleszólása? őt nem tudnád meggyőzni magadnak?

Ha őt se, akkor beszélj az osztályfőnökkel vagy az igazgatóval, hogy mit szeretnél és segítsenek neked.

Én ezt tenném, más nem jut eszembe. És jól teszed, hogy át akarsz lépni!

2009. dec. 1. 21:00
 15/15 A kérdező kommentje:
Apa nem szól bele, nem tud belefolyni. Azt vallja, hogy nem ért hozzá, nem akar kárt csinálni, úgyhogy bele sem szól. Amúgy általában vélem van, inkább apás vagyok :)
2009. dec. 3. 20:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!