Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ebben a helyzetben mit tegyek?...

Sexylady kérdése:

Ebben a helyzetben mit tegyek? (lent. )

Figyelt kérdés
16 éves vagyok, gimnáziumba járok, és sajnos elég rosszul megy. Tavaly évvégén küzdenem kellett a fizika kettesért. most 2db egyesem van belőle, és anya folyton azért ordít velem, hogy tanuljak hatékonyabban, meg többet. Már így is napi 3 órát tanulok minimum, többet egyszerűen képtelen vagyok.Ma annyira összevesztem anyámmal, hogy bevágta maga mögött az ajtót, és hallottam hogy apának ordítja hogy hogy lehet valaki ennyire hülye, hogy nem lehet bemagolni pár mondatot. Ráadásul nem is úgy mondta hogy Ő, hanem hogy Ez. Hát köszönöm, Ez-nek van neve is. Komolyan, úgy beszélt rólam int egy kutyáról. Ezenkívül azt mondta hogy ha megbukok félévkor, akkor kivesz a suliból, és elküld dolgozni. Csakhogy én ezt én nem fogom hagyni, mert még félév előtt át szeretnék menni kicsit gyengébb iskolába. Ez megoldható szülő nélkül? Vagy próbálkozzak másfél év kudarc után még jobb eredmények elérésében? De ha eddig nem ment, akkor nem nyilvánvaló hogy ez nekem túl nehéz? Segítsetek! Mit tegyek?
2009. nov. 30. 21:20
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Ugyanez volt a problémám tavaly, dettó. Szülők nélkül nem mehetsz át másik suliba egyrészt, másrészt felesleges rástresszelni ennyire. Ha nagyon nem megy akkor kettes. Nincs veszve a jövőd, felesleges ez a para.
2009. nov. 30. 21:25
 2/15 A kérdező kommentje:
De idén egyszerűen még a kettes sem megy. más tantárgyakból javítok, de a matek, meg a fizika katasztrófa. És nem is én stresszelek, hanem anyu idegesít folyton
2009. nov. 30. 21:27
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
A fizika nem éppen könnyü tantárgy. Azt javaslom, hogy korrepetálj. Ha nncs pénzed -amit teljesen megértek - tanárra, valamelyik jobb tanuló fiut kérd meg, hogy segitsen. Mindenképpen próbáld megoldani osztályon belül, hiszen az elvileg egy összetartó közösség.
2009. nov. 30. 21:41
 4/15 igabcsy ***** válasza:
100%

Én matematikus vagyok (igen ez is egy állatfajta...) :-))

Szóval nekem az a véleményem, hogy Nálad az alapok hiányoznak, és ezért nem tudod megtanulni.

Nincs olyan osztálytársad, vagy barátod, barátnőd, aki tudna segíteni?

Gimi másodikban még nem olyan nagyon nehezek a feladatok, hogy kettes-hármast ne lehessen összekaparni a típus feladatokból.

Ha egy-egy dolgozatra megérted a típus feladatok megoldási technikáját, akkor annak elégnek kell lennie, hogy ne egyest kapj.

Esetleg beszélhetnél a tanároddal, hogy szívesen mennél egyik nap utolsó óra után korrepetálásra, és szeretnéd ha segítene.

Ha látja rajtad, hogy akarod, akkor biztosan értékeli.

De nyilván ilyen esetben fontos, hogy felkészülten menj oda, és ha megkérdezi, hogy mit nem értesz, akkor ne azt mond, hogy semmit. Hanem konkrétan kérdezz.

Amúgy suli váltás valóban nem megy a szülők nélkül.

És nekem az a véleményem, hogy nem is az a megoldás, hanem az ha valahogy sikerül összekapnod magad ebből a két tantárgyból.

Amikor én egyetemista voltam jártam korrepetálni diákokat. Volt olyan kis tanulóm, aki eleinte utálta a matekot. Tudtam, hogy azért, mert az alapok hiányoznak neki, és szinte semmit nem értett, ezért nem is érdekelte a dolog. Utálta a tantárgyat, mert minden órán görcsben volt a gyomra - nehogy valamiért felszólítsák. Amikor elmagyaráztam neki valamit, és felfogta, akkor olyan boldog volt. szépen fokozatosan javult, és - jóval később - egyszer azt mondta nekem, hogy "Már nem is érti, hogy annak idején mit nem értett ezen. Hiszen olyan logikus minden" :-)

Akkoriban ez jelentette nekem az igazi sikert.

Remélem, hogy Te is találsz valakit akinek a segítségével majd meglátod ennek a tudománynak a szépségét. De ha csak annyit érsz el, hogy játszva meglesz a hármasod már az is szuper lesz. De ezért nyilván Neked is tenned kell.

2009. nov. 30. 21:48
 5/15 anonim ***** válasza:
80%

menj be az igazgatóhoz, és add elő nyugodtan neki, hogy ez a suli neked túl erős, és hogy tudna-e javasolni a környéken valami gyengébb szakközepet.

vagy nézz körül a neten, és hívd fel te a sulikat, kérdezd meg, hogy mi a módja, hogy átvegyenek.

egyébként 18 éves korodig tanköteles vagy, tehát anyád a levegőbe beszél, dolgozni nem tud küldeni, mert őt büntetik meg, ha nem jársz suliba!

öröm olvasni, hogy szorgalmas vagy, és nem lógni akarsz hanem tanulni. biztos sikerül találni egy olyan sulit, ami jobban megfelel a képességeidnek!

sok sikert!

2009. nov. 30. 21:50
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Fizikából ha meg tudod tanulni a törvényeket,akkor már elérted a kettest.Nem olyan nehéz,ha utána olvasol egy kicsit.A matek az más,ott érteni kell,hogy éppen mit számolsz,de jó indulattal ott is megadják a kettest...

Anyukád csak téged fenyeget,hogy kivesz a suliból,és dolgoznod kell. 18 éves korig tanköteles vagy.Ha dolgoznál lehet,hogy őt büntetnék meg..Szóval ne aggódj,hogy ki akar venni a suliból..A másik suliba csak szülői engedéllyel mehetsz,és azt se biztos,hogy ott is jobb lesz,hisz ott is van matek és fizika...

2009. nov. 30. 21:53
 7/15 A kérdező kommentje:
Már 3 magántanárnál voltam, és ott, meg itthon értem, de dolgozatnál lefagyok, és teljesen idegennek és ismeretlennek érzem az összes feladatot. Már meg is lenne a suli ahova átvennének, mert a város egyik legjobb gimnáziumába járok, és ezzel tényleg nem lenne gond. Amúgy azt mondta anyám, hogy szülői engedéllyel dolgozhatnék, de én tanulni akarok! Teljesen kikészülök :(
2009. nov. 30. 21:56
 8/15 anonim ***** válasza:
első válaszoló vagyok. lehet,hogy diszkalkuliás vagy és felmentenek. nekem sikerült ;D
2009. nov. 30. 22:00
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem ertem, miert erolteti anyukad ennyire a gimnaziumot.

Nem mindenkinek valo, es nem mindenki lesz diplomas es nem mindenkinek lesz nyelvvizsgaja sem. Na es akkor mi van? Ugyanolyan ertekes ember egy nagyon jo fodrasz (mennyi diplomas jar hozza), egy komuves (mennyi diplomas epitteti a hazat veluk) egy jo asztalos (gyonyoru munkat vegeznek) es egy jo varrono is es meg sorolhatnam. Es nekik szakmajuk van.

Szerintem azon gondolkozzal, hogy mit szeretnel csinalni a legszivesebben? Gyerekekkel foglalkozni, vagy varrni, vagy fodraszkodni, vagy mi szeretnel lenni? Valami biztos hogy erdekel. Abba az iranyba KELL tovabb tanulnod. Hiszen az erdekel, azt szeretned csinalni. Teljesen feleslegesen szenvedsz most a gimiben. Es ha ott vegzel, szerintem nem tudnal egyetemre menni, hiszen mar most sem birod a gimit se.

Sajnos az en anyukam is rettentoen akarta, hogy kozgazdasagiba jarjak, de en inkabb gyerekekkel akartam foglalkozni inkabb, ovono lettem volna szivesen.

Elvegeztem a kozgazt, de nem talalom a helyemet a vilagban! Annyira kar, hogy nem ovononek tanultam. Annyira banom, olyan jo lett volna.

Mindenkepp valtal, es eszed agaba ne jusson most dolgozni, csak tanulj, de azt, amit szeretnel!

2009. dec. 1. 00:37
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
nagyon jó tanácsokat kapsz az előttem szólóktól. milyen sok jó szándékú ember van még! én mégis az utolsó hozzászólónak írok: semmiről nem vagy lekésve, mert az óvónőket főiskolán képzik. akármilyen érettségivel jelentkezhetsz oda. ne hagyd elúszni az életedet, jelentkezz oda, és csináld úgy az életedet, hogy néhány évtized múlva nyugodtan elmondhasd, hogy tettél a boldogságodért. ha te boldog vagy, a férjed, és a gyerekeid is boldogok lesznek.
2009. dec. 1. 06:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!