Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lehet a gyerekemnek testvére?

Lehet a gyerekemnek testvére?

Figyelt kérdés

Páromnak az előző házasságából van egy 8 éves lánya. Közös gyermekünk másfél éves, aki imádja a gyerekeket.

Sajnos a nagyobbik gyermek nem jár hozzánk. Nem akar jönni, nem marad el,ha itt van. Tudjuk, hogy az édesanyja ellenünk neveli, mindenfélét mond rólunk. ( A házasságból a feleség lépett ki, új kapcsolata miatt)

Kisfiam egyébként imádná a féltestvérét. Jó lenne, ha láthatnánk a testvéri szeretet, de sajna a nagylány elutasító. Nem köszön nekünk, átnéz rajtunk, kijelentette, hogy édesanyja azt mondta, Ő nem a testvére.

Mi szeretnénk, ha ez másként lenne. De nem tudom mit tehetnénk, a nagyobbik gyermek édesanyja lekezelően,ledegradálva viszonyul hozzánk, semmi nem jó,amit mit csinálunk. Azt fontolgatom, hogy személyesen keresem meg őt, és beszélem meg vele a helyzetet. Meglépjem ezt, vagy hagyjam és fogadjam el a dolgokat.

2009. nov. 30. 21:03
 1/10 anonim ***** válasza:
86%
Ezt nagyon belé nevelték..és ,ha nagyon makacs akkor nem fog iylen dolgokra rákattanni ..inkább az anyjával beszélj előbb!
2009. nov. 30. 21:09
 2/10 anonim válasza:
90%

Beszélj az anyjával, próbálj meg minél nyugodtabban és kedvesebben közeledni és tisztázni a helyzetet.

És most lehet hogy páran elítélnek ezért de egy gyerek megvásárolható, 8 éves, még kicsi, vegyél neki 1-2 ajándékot és biztos megkedvel.

2009. nov. 30. 21:12
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Ezt a férjednek kellene elintézni.Te valószínű olaj lennél a tűzre ha a nő ennyire ellenséges.Ha nem tudja a férjed az exel normalizálni a viszonyt,akkor én hagynám a dolgokat.A gyerek felnő és változni fog.Valószínű kíváncsi lesz a testvérére(biztos most is az,csak elnyomja benne az anyja).Persze tudom jó lenne látni együtt felnőni őket.

Ti annyit tehettek,hogy megmondjátok neki hozzátok bármikor mehet.Érik sérelmek egy válásnál mindkét felet,de nem a gyerekkel kellene bosszút állni.Ez nagyon csúnya dolog.

2009. nov. 30. 21:15
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is a férjed menjen az anyjához,ne te. Ennél többet nemigen tudtok csinálni,ja és a kislányra ne haragudjatok,ez az anyja hibája teljes mértékben:-(
2009. nov. 30. 21:21
 5/10 A kérdező kommentje:
Próbáltuk már ajándékkal elhalmozni, az anyja eladta, majd jobbat vett Neki. Próbált beszélni, de akkor azt mondta, jól van így a gyerek, ne erőltessük, mert a gyerek nem akarja és szüneteltessük a láthatást, mert sír mindig a gyerek, hogy haza akar menni.
2009. nov. 30. 21:29
 6/10 anonim válasza:
90%
Hasonló helyzet volt az unokahugaimmal, a szülők széntmentek és az anya az apjuk ellen nevelte őket. Egy megoldás volt, apás hétvégén udvarolni kell a gyereknek, gügyögni, lesni minden kívánságát, kislányok szeretnek sütni, főzni, szépitkezni. Egy 8 éves kislánynak még nincs nagyon önálló gondolkodása, számára csak az anyja szava létezik, az a szentírás, és az egyetlen igazság. Tehát, ha az anyjával nem sikerül megegyezni, elkell bizonytalanítani a kislányt, megmutatni hogy nem vagytok olyan rosszak mint ahogy az anya mondja, majd sír egy keveset de ha igyekeztek elöbb utobb rájönn hogy jó dolga van nálatok. Eröltessétek egy kicsit, a jót könnyen meglehet szokni. Persze ha nagyon nagyon nem megy, akkor inkább hagyjátok, szegény kislány nem tehet semmiről nehogy belebetegedjen, így is sokat sérül.
2009. nov. 30. 22:15
 7/10 anonim ***** válasza:
62%
Te feleség vagy vagy "csak" barátnő? Mert ha nem vagy a felesége, szerintem nem fog komolyan venni a volt feleség, ha beszélsz vele. Én beszélnék vele és nem hagynám annyiban...egy próbát megér. Rontani nem ront a helyzeten, mivel így sem kedvel titeket, szóval nem tudsz mit veszíteni, ha beszélsz vele.
2009. nov. 30. 22:18
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
mond meg a kedves anyukanak hogy menjen el a p*csaba, es ne legyen ennyire gyerekes, az egy dolog hogy utal teged meg az exet, de a sajat gyerekevel is b*szik ki ezzel
2009. dec. 1. 00:32
 9/10 anonim ***** válasza:

Szerintem felesleges eroltetni a dolgot. Minek idegesititek magatokat feleslegesen? Szerintem ha elmesz a volt feleseghez, nem fog segiteni a beszelgetes. Max. jol kinevet, es megjobban ellenetek neveli a lanyt.

Mondjuk azt nem ertem, ha o lepett ki a hazassagbol, akkor miert ellenseges. Ez furcsa nekem.

Amugy pedig szuljel te meg gyereket, es akkor lesz tesoja a kicsinek.

2009. dec. 1. 00:50
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is teljesen felesleges elmenni az exhez. Eddig is nagyon rosszindulatú volt, ez szerintem miért változna, mikor te nem adtál rá okot.

A gyereket meg hagyd békén. Ha hisztizik, ott kell hagyni, cirkuszoljon magában. Ha nem hajlandó az apjával eljönni, akkor ne jöjjön. Majd ha nagyobb lesz, rájön hogy milyen idióta az anyja, és akkor normalizálni lehet a viszonyt. A kicsi lányodnak, megy szülj inkább egy kistesvért :) vele édes testvérek lehetnek. Később ha a nagylánynak megjön a saját sütnivalója, akkor majd barátkozhatnak.

2009. dec. 1. 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!