Lehet a gyerekemnek testvére?
Páromnak az előző házasságából van egy 8 éves lánya. Közös gyermekünk másfél éves, aki imádja a gyerekeket.
Sajnos a nagyobbik gyermek nem jár hozzánk. Nem akar jönni, nem marad el,ha itt van. Tudjuk, hogy az édesanyja ellenünk neveli, mindenfélét mond rólunk. ( A házasságból a feleség lépett ki, új kapcsolata miatt)
Kisfiam egyébként imádná a féltestvérét. Jó lenne, ha láthatnánk a testvéri szeretet, de sajna a nagylány elutasító. Nem köszön nekünk, átnéz rajtunk, kijelentette, hogy édesanyja azt mondta, Ő nem a testvére.
Mi szeretnénk, ha ez másként lenne. De nem tudom mit tehetnénk, a nagyobbik gyermek édesanyja lekezelően,ledegradálva viszonyul hozzánk, semmi nem jó,amit mit csinálunk. Azt fontolgatom, hogy személyesen keresem meg őt, és beszélem meg vele a helyzetet. Meglépjem ezt, vagy hagyjam és fogadjam el a dolgokat.

Beszélj az anyjával, próbálj meg minél nyugodtabban és kedvesebben közeledni és tisztázni a helyzetet.
És most lehet hogy páran elítélnek ezért de egy gyerek megvásárolható, 8 éves, még kicsi, vegyél neki 1-2 ajándékot és biztos megkedvel.

Ezt a férjednek kellene elintézni.Te valószínű olaj lennél a tűzre ha a nő ennyire ellenséges.Ha nem tudja a férjed az exel normalizálni a viszonyt,akkor én hagynám a dolgokat.A gyerek felnő és változni fog.Valószínű kíváncsi lesz a testvérére(biztos most is az,csak elnyomja benne az anyja).Persze tudom jó lenne látni együtt felnőni őket.
Ti annyit tehettek,hogy megmondjátok neki hozzátok bármikor mehet.Érik sérelmek egy válásnál mindkét felet,de nem a gyerekkel kellene bosszút állni.Ez nagyon csúnya dolog.

Szerintem felesleges eroltetni a dolgot. Minek idegesititek magatokat feleslegesen? Szerintem ha elmesz a volt feleseghez, nem fog segiteni a beszelgetes. Max. jol kinevet, es megjobban ellenetek neveli a lanyt.
Mondjuk azt nem ertem, ha o lepett ki a hazassagbol, akkor miert ellenseges. Ez furcsa nekem.
Amugy pedig szuljel te meg gyereket, es akkor lesz tesoja a kicsinek.

Szerintem is teljesen felesleges elmenni az exhez. Eddig is nagyon rosszindulatú volt, ez szerintem miért változna, mikor te nem adtál rá okot.
A gyereket meg hagyd békén. Ha hisztizik, ott kell hagyni, cirkuszoljon magában. Ha nem hajlandó az apjával eljönni, akkor ne jöjjön. Majd ha nagyobb lesz, rájön hogy milyen idióta az anyja, és akkor normalizálni lehet a viszonyt. A kicsi lányodnak, megy szülj inkább egy kistesvért :) vele édes testvérek lehetnek. Később ha a nagylánynak megjön a saját sütnivalója, akkor majd barátkozhatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!