Megváltoztam és félek hogy ilyen maradok!? Ez így nem
jó! Hogy lehetnék ismét kedves?
Figyelt kérdés
Régebben mikor még fiatalabb voltam, nyitott, barátkozós, optimista, igazán kedves ember voltam mindenkivel. Idegennel, baráttal, családdal egyaránt. Sajnos rengeteg pofont kaptam az élettől és teljesen megváltoztam. Rideg, undok, barátságtalan, bizalmatlan lettem, ami szerintem nagyon rossz. Most kiegyensúlyozott kapcsolatban élek, 1 éves kislány anyukája vagyok. Sajnos sokszor megmutatkozik hogy a párommal, sőt néha még a kislányommal is ilyen vagyok, pedig aztán az a kis tündér nem tehet semmiről.
Most így visszaolvasva, nem jól fogalmaztam. 23 éves vagyok, nem vagyok még öreg. Viszont bizalmatlan vagyok mindenkivel, párommal is, pedig ő nem szolgál rá. Nem szívesen teszek semmi olyat ami nekem nem érdekem. Tényleg egy undok dög vagyok :(
2009. nov. 30. 18:11
2/23 anonim válasza:
A viselkedésednek oka van. Mi az ami bánt, zavar, vagy rossz érzést okoz nap mint nap. A szüleiddel milyen a kapcsolatod? Megértőek, támogatóak?
Erős önkritikát gyakorolsz! Biztos, hogy ilyen vagy?
2009. nov. 30. 18:15
3/23 anonim válasza:
Nem lehet,hogy nem te változtál meg,hanem a körülmények és nem bírod azt a terhet,ami rajtad van?
Talán ha néha a kislányodra valaki tudna vigyázni,ti meg a pároddal "újra a régiek"lehetnétek.
Egy kisgyermek+háztartás ellátása erőt próbáló feladat és bizony amiket leírtál,azok a fáradság tünetei is lehetnek!
2009. nov. 30. 18:20
4/23 A kérdező kommentje:
Az tény hogy változtak a körülmények. Röviden 5 éves párkapcsolatból kiléptem a hazugságok, és megcsalások miatt. Apámmal 10 éves korom óta nem tartom a kapcsolatot. Nevelőapám 5 éve meghalt. Jelenlegi kapcsolatomban 3 éve vagyok. Párom szüleinél élünk, háztartást, főzést, bevásárlást én csinálom a baba mellett. Ezek mind változtak. És mind azon csapódik akik mellettem vannak. Nem hiszek senkinek, semmilyen témában, nem segítek csak úgy szívességből, nem látom semmiben a jót, a pozitívat. Elég csinos maradtam szülés után is, de persze a fejemben csúnya vagyok és az összes lány szép rajtam kívül. Meg ilyenek. Nagyon nem szeretem én így magam, mert tudom hogy én kedves, segítőkész, aranyos lány vagyok .... voltam !?
2009. nov. 30. 18:33
5/23 anonim válasza:
18:15 vagyok. Kérdeztelek a szüleidről. Anyukádat nem említetted, ennek oka van?
Rossz olvasni a soraid. Továbbra is fenntartom azt az álláspontom, hogy erős az önkritikád. Nem lehet rossz ember aki így látja önmagát.
A környezetedből kapsz vissza pozitív megerősítést? Vannak olyan napok amikor nem látod így magad?
Mit szeretsz magadban?
2009. nov. 30. 18:45
6/23 A kérdező kommentje:
bocsánat hogy nem írtam amiről kérdeztél csak rohangálok a pici körül. anyukámmal úgy ahogy jól kijövünk. sok mindenben nem értünk egyet, pl gyereknevelés terén, de ha kell ott vagyok és segítek neki bármiben. sajnos rá támaszkodni nem nagyon tudok, mert ő nagyon érzékeny beállítottságú, inkább nekem kell az ő gondját viselni és ápolni a lelkét. Az önkritikám az mindig is elég magas volt, ez a kedves időszakomban is így volt, mindig meg akartam felelni.
2009. nov. 30. 18:53
7/23 A kérdező kommentje:
Néha nagyon erősen koncentrálok hogy igenis én kedves leszek, és akkor jól érzem magam. De ez ritka. Szeretni sem szeretek magamban sok mindent. Talán hogy jó anyának tartom magam, sok többgyerekes anyuka dícsért már meg milyen szépen, következetesen nevelem a lányt. Szeretem még hogy szülés ellenére próbálok tipp-topp lenni. Néha úgy érzem sikerül, néha én vagyok a csúnya ronda lelakott banya. Nap mint nap változik
2009. nov. 30. 18:57
8/23 A kérdező kommentje:
Külsőleg elég sok visszajelzést kapok hogy csinos vagyok. Belsőleg azt veszem észre nem nagyon akar már velem senki komolyabb beszélgetésekbe menni, mert úgyis kötekszem, undokoskodok, stb. Párom mondja elég sokszor hogy még a levegővételbe is belekötök. És megfogadom nem csinálom többet. És persze max 1 napon belül ha mond valamit rákontrázok. És ez nem csak vele sajnos :(
2009. nov. 30. 18:59
9/23 anonim válasza:
Én azt érzem, hogy Te gyerek korod óta hatalmas súlyt cipelsz a hátadon. Talán még anyukád anyukája is lehettél. Óriási felelősség annyira nyomja lelkedet, hogy már egészséges önkritikát nem is tudsz gyakorolni.
Nézd, te egy egészséges ember vagy! Van egy csodaszép gyerkőcöd! Van jövőd!
2009. nov. 30. 19:01
10/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm aranyos vagy. Csak azt nem tudom hogy felfogom mi a baj velem, felfogom milyennek kéne lennem, hogy szeressem magam, szeressenek mások is. De nem tudom mit tegyek, hogy valósítsam meg tettekben, amit fejben már felfogtam? Fáj saját magam ilyennek látni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!