Volt párommal van egy közös lakásunk, szakítás után én (nő) elköltöztem egyéb dolgok miatt, de ha később kellene a lakás akkor engedélye nélkül visszaköltözhetek?
Hát ez nem teljesen így van de ha te így gondolod....
Nekem ezt mondták mert végigjártam.Én sem értem ennek a lényegét elhiheted.
Adóstárs is vagy az ingatlanban egyébként?Én igen.2 éve próbáljuk elintézni,hogy valaki átvegye az adóstársságot de ez sem egyszerű mert valamibe mindig belekötnek.
Gondolhatod én is ki vagyok akadva azon,hogy adóstárs vagyok,van egy fél házam és ha netán nem fizeti engem is elővehetnek.Ráadásul az új asszonyka ott lakik anélkül,hogy engem megkérdezett volna valaki mit szólok ehhez.Szóval attól,hogy nekünk ez nem jó a mi oldalunkat nézve még így van,mint ahogyan sok más dolog sem jó az embereknek mégis a törvényekben ez van leírva.
Lehet változtak egyébként a dolgok,de egy éve még nekem ezeket az információkat adták.Próbáld ki,hogy mit lép ha beköltözöl és akkor biztosra tudsz mindent.
Sajnálom,,én próbáltam neked leírni és látom az írásodból,hogy majdnem hogy nekem esel,pedig ugyan abban a cipőben járunk és én utánajártam.De mondom lehet változott.Kérdez meg egy ügyvédet lehet okosabbat mondd mint én.
Mivel tulajdonos, beköltözhet. És a másik tulajdonos nem cserélheti le a zárat. Vagyis lecserélheti, de a másik tulajdonosnak is hozzáférést kell biztosítania az ingatlanhoz.
Azt eddig is tudtuk, hogy a rendőrök sötétek mint az éjszaka, jogi kérdésben nem kell tőlük tanácsot kérni.
Tulajdonosként, mivel nem felosztható a tulajdon, azt is megszabhatod hogy ki lakhat benne (a te részeden). Például az új asszony nem költözhet oda a te jóváhagyásod nélkül. Jogilag. Persze ezt megakadályozni nem igen tudod.
Szóval a kérdésre válaszolva szerintem nincs aggódni valód, a saját tulajdonrészedhez bármikor hozzáférhetsz. Persze azt érdemes tisztázni hogy nélküled nem hozhat döntést a lakás ügyében. Például ha kiadja cigányoknak, akik lelakják, nem fizetnek, majd felrobbantják, akkor a te részed is ugyanúgy károsodik. De gondolom amíg ő lakik benne, nem lesz ilyen gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!