Az otthon illata?
Nekünk volt, hogy olyan albérletbe költöztünk, ahol egyetemisták laktak korábban. Akkora koszt én még nem láttam... Először rettentő kanszag volt az egész lakásban, aztán amikor végigsikáltunk mindent háromszor, akkor egy minimális kanszag keveredett a hypoval... Még hónapokkal később is érezni lehetett, hogy egyetemista fiúk laktak ott.
Vegyél olyan mosóport, aminek nagyon tetszik az illata, vagy kérd meg a családot, hogy küldjenek egy ötkilós kiszerelést abból, amit otthon használtok. Meg a kárpittisztítóból is. Jobb most így nem jut eszembe.
Esetleg csinálhatnál egy nagy takarítást, és utána egy nagy szellőztetést.
Vedd elő a saját takaróidat, amit a saját mosószereiddel mostál ki és azokat terítsd le az ágyra/kanapéra.
És süss egy tálca sütit :) Így már ismerős illatok lesznek a lakásban :)
Ezt abszolút át tudom érezni, hiszen magam is már sok éve költözködöm ide-oda... És amikor néha, nagy ritkán hazalátogatok, szó szerint édesnek érzem a levegőt.
Igaz, hogy ez azért is van, mert egy kis faluból származom, eleve Budapest bűzét nem tudtam ennyi év alatt sem megszokni, de ezt magasan hatványozza, hogy eddig akárhol laktam, mindenhol mások cigifüstjében kell élnem, amelyik lakótársam nem cigizik, az is vagy nagyipari mennyiségű spray-t használ, vagy nem tisztálkodik, vagy állandó jelleggel füstölőt éget, vagy NAPONTA odaéget vmi kaját, de ha nem is égeti oda, akkor is mindig mindenki csak olajos, hagymás sz**okat tud készíteni stb... stb...
Sajnos ezzel nincs mit tenni.:-((
pár hónap kellett..
a saját szerekkel takarítás, mindenhol..
Mosás, így az öblítő illata
Főzés, a saját ételek illata, ugye vissza nem marad érzetre, de mégis valahogy a saját illat jön vissza.
Már 4 éve lakunk egy helyen, nekem a családi ház illata fura amikor hazamegyek már
Takarítást nem írom, mert gondolom ezt már megtetted.
Ha jó illatot szeretnék, egy kis edényben teszek a gáztűzhelyre (alacsony lángon) vizet, abba szegfűszeget, és fahéjat. Nagyon jó illatosító, és szagűző. Biztosan jó más fűszerrel is, de én ennek a kettőnek az illatát szeretem.
Próbáld ki, nem veszítesz vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!