Ki szeretnék költözni a barátnőmhöz Olaszországba. Mit tegyek?
Nos, az a helyzet,hogy ki szeretnék költözni a barátnőmhöz,de fogalmam sincs,hogy ilyenkor mit kell tennem,hová kell bejelentenem,hogy én ott fogok lakni,meg hasonló dolgok.
Kérem,hogy csak komoly válaszokat írjatok.
18/f
EU-n belül oda mész ahova akarsz. Összepakolsz, felszállsz a vonatra, vagy repülőre, és elindulsz. Semmit sem kell bejelentened sehol. Az állandó lakcímed marad az anyádéké, így a móricka előfizetésed oda fog menni, de gondolom nagyon fontos hivatalos jogi iratokat nem gyakran kapsz, így jó helyen van a postád anyádnál. Aztán ha már nincs tanulói jogviszonyod, és van munkád, akkor átjelented az egészségügyi biztosításodat a NAV-nál, hogy most már Olasz honban fizeted a TB-t. Azt meg gondolom a bnőd majd megmondja hogy melyik utcán van a hivatal, ahova bemész és azt mondod hogy jöttem hát adjál egy TB kártyát! Ennyi. Persze a TB-t fizetni kell akár itt akár ott, szóval ha nem dolgozol, akkor zsebből.
De egyébként én a helyedben a TB-vel várnék pár hónapot, mert ha fél év múlva meggondolod magad és visszamész, akkor újra kell járni a hivatalokat, ami nem olyan buli. Szóval csak akkor csináld meg, ha már ott vagy egy ideje és látod hogy jó is ott neked.
Egy szó mint száz, megveszed a jegyed és mész. Mást nem kell intézni. Anyuéknak egy cetli a hűtőn, "leugrottam tejért". Ennyi.
Az utolsó előtti válasz nagyon tetszett, köszönöm szépen.
Egyébként van végzettségem. Köszönöm a válaszokat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!