Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 50, 000, 000 Ft-ot nyertem...

50, 000, 000 Ft-ot nyertem ma! Még nem mertem elmondani a családnak, mit csináljak vele? Hogyan legyek okos?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok,kaparós sorsjegyen nyertem.

Van még 2 év egyetemem.Nem vagyunk szegények,de nem is gazdagok,nélkülözés nélkül normálisan élünk,néha spórolunk néha nem.Otthon élek szüleimmel és nagymamámmal nagy-nagy lakásban.Most még nem akarok elköltözni,barátom nincs.Hobbim rengeteg érdeklődési körök nagyon tág.

El tudnám költeni pár nap alatt álom cuccokra =/

Na,de nem akarom odaadni haza az egészet legalábbis tuti nem..

Mivel,hogyan hűtsem le magam?

Milyen arányba osszam meg a kedves szüleimmel?Mire lehetne befektetni stb?

Ti mit kezdenétek ennyi hirtelen jött pénzzel?

2014. jan. 6. 19:12
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
78%

20:01

"van fontossági sorrend szerintem!"

Van. Kinek mi.

Tanuljuk már meg, hogy nem másokra erőltetjük rá saját fontossági sorrendünket.

És itt a Kérdező azt kérdezte, hogy mi mit kezdenénk ennyi pénzzel.

A mi az nem a Te véleményed lehet egyedül, hogy azonnal így reagálj.

2014. jan. 6. 20:54
 32/48 anonim ***** válasza:
87%
Én tuti, hogy a tandíjat fizetném be belőle legelőször. Adnék belőle a családnak is, bár van egy két olyan ember, akiknek nem szabad elmondani, mert ide járnának tarhálni. Meg persze vennék jó cuccokat is...amúgy most 50 misi, vagy 50 ezer?
2014. jan. 6. 21:09
 33/48 A kérdező kommentje:

Ne támadjatok egymásnak.Itt mindenki magányvéleményére vagyok kíváncsi (megjegyzem senkit nem pontoztam).

Fontossági sorrendről annyit,hogy van 2 menhelyi kutyám:)

És a szobámban még van 5 féle állat;)

Szeretem őket.

"Adakozásról" eddig csak annyi jutott eszembe,hogy lehet tényleg megtehetném hogy a 20on éves kocsimat odaadom a menhelynek,amiből hoztam a kutyáimat is.Jó emberek vannak ott,sokszor segítek szállításban,vannak ott jogsisok de nincsen nekik kocsijuk => aki azt mondta tartsam meg és ne vegyek újat: Öreg-légzsák nélküli-enyhén itt ott rozsdásodó-klíma nélküli-folyamatosan valami kis műanyag szir szar elérik benne-kicsi-nem túl erős-lestrapált autó.Na pont olyan,amilyet magamnak (eddig)fent tudtam tartani,egyedül szülők nélkül.

Nem egy audira gondoltam,hanem egy használt 10 éven aluli 1-1.5 milliós megbízható skoda,suzuki-ra:)

A parkolóhely onnan jutott eszembe,hogy a belvárosban élünk,mindig bosszankodunk,hogy nincs hely sokat kell kerülni (fogy a benzin) szűk helyek vannak stb..

-Emberekről annyit,hogy közvetlen közelemben is lehetne kin segíteni bőven,nem kell ehhez beteg ismeretlen 4.stádiumú rákos szomorú kisgyerek...-Ehhez 50 milla sem lenne elég.

Rokonaim nincsenek!Mindenki egyke felettem és csak 1 nagyszülőm él. :( Szal eltarhálni senki nem fogja,nem hagyná senki magát,csak nekem van 2 gyerekkori barátom,akikkel mindennap beszélgetünk:) Őket tuti meglepem valami klassz cuccal.

Arra jutottam,hogy elveszek belőle 5 milliót és 45öt lekötök 1-0,5 évre.Jó lesz így?

2014. jan. 6. 22:08
 34/48 anonim ***** válasza:
7%

Első sorba nem írnám ki a netre... Ha ez igaz, akkor idióta vagy. Szerinted miből áll feltörni a kis gyakori.hu jelszót, onnan az emailed, a facebookod, akármid és megtudni a címed és egyéb elérhetőségeid?

Elmondom mit tegyél:

a) töröltesd ezt a kérdés, mert jobb félni, mint megijedni.

b) a nagy nyereményeknél fel szokta ajánlani a cég, hogy segítenek neked pénzügyi szakemberek. ezt a segítséget fogadd el és addig ne is csinálj semmit, mert mint látszik fogalmad sincs arról, hogy mihez kezdj.

c) én a helyedben most nem változtatnék meredeken az életsítusomon, mert baromi jól látod, hogy pár nap alatt el lehetne költeni.

Én leginkább a jövőbeli lakásomban gondolkoznék, hiszen ez a pénz bővel elég arra, hogy ne egy másfél szobás jelzáloggal terhelt garzonban kezd az életed.

2014. jan. 6. 22:15
 35/48 anonim ***** válasza:
26%

De unatkozhatsz te is, hosszú volt a szünet, mi?:D

Nyernék, biztos mástól kérnék engedélyt, jó e az elköltési stratégiám, igen, ez valószínű....

2014. jan. 6. 22:15
 36/48 A kérdező kommentje:

Nem engedélyt kérek,hanem tanácsot:)

Jobb segítséget kérni,mint elverni az egészet és bánkódni rajta.Vannak itt jó és számomra olyan ötletek,amik nem jutottak eszembe,ez a lényeg.

Nem akarok olyan hibába esni,hogy megveszek mindent amit csak nagyon akarok,aztán elfogy szar életem lesz és adhatok el mindent:D

Másik meg,nagy jó lakásban élünk és nagyon nagyban!:)Egyke vagyok,elég sok örökségem lesz,van nyaralónk is,szóval pont saját lakásra nem kell annyira tepernem,viszont kiadható lakás nem rossz ötlet.

2014. jan. 6. 22:22
 37/48 anonim ***** válasza:
87%
A lakást azért mondtam, mert gondolom azelőtt akarsz családot, hogy örökölnél. Szóval nemtom, hogy mekkora helyen éltek, de két gyerekkel + egy férjjel is olyan jó lenne otthon anyukáddal meg nagymamáddal? :)
2014. jan. 6. 22:25
 38/48 anonim ***** válasza:
87%

"Első sorba nem írnám ki a netre... Ha ez igaz, akkor idióta vagy. Szerinted miből áll feltörni a kis gyakori.hu jelszót, onnan az emailed, a facebookod, akármid és megtudni a címed és egyéb elérhetőségeid? "

Aki ilyesmivel foglalkozik, pont nem a gyakorit figyeli mikor ír ki valaki egy kis nyereményt. Mert egy nagyon hosszú börtönt nem 50milláért kockáztatnak . Akkor már nagyban játszanak. Ráadásul nem olyan könnyű ám lenyomozni valakit...

2014. jan. 6. 22:25
 39/48 anonim ***** válasza:
100%

Én adnék a szüleimnek 5 milliót ajándékba. Ha az számít nekik. Ha nagyon jó barátokról van szó, akkor valami közös programot fizetnék, kétszer 100-300eFt körül. Autót inkább 2 millióért vennék, azt szokták mondani, hogy ez az a pénz amiért már kompromisszum nélkül lehet használtat választani. 100eFt-ot jótékonykodnék, de csak olyan helyre amiről személyesen meggyőződöm, hogy jó helyre megy - ami majdnem lehetetlen. A maradékot beraknám bankba lekötve, ahogy írod. Vagy ha van határozott elképzelésed, hol fogsz lakni, akkor vegyél egy lakást, mert most olcsó (de az is fog maradni még egy darabig, nem kell elsietni).

Azzal hűtheted le magad, hogy megérted: most sincs sok pénzed! Mindig kell lennie tartalékodnak, mondjuk 5 milliónak. Vagyis mikor családot alapítasz marad 37 millió felhasználható. Egyetemre jársz, nem egy panelben akarsz majd élni. A maradék pénz nem lesz elég arra hogy egy normális házba beköltözzetek, ahhoz majd még gyűjtened kell vagy hitelt felvenned!

2014. jan. 6. 22:44
 40/48 anonim ***** válasza:
Hü de jó Neked gratulálok:) Bárcsak a tizedét megnyerném:)
2014. jan. 7. 00:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!