Szerintetek mi a sorrend?
család(gyerekek)és aztán az anyagi biztonság vagy fordítva?
Gondolok itt arra hogy először jöjjenek a gyerekek egy átlagos anyagi háttérbe és a család együtt megy tovább és fejlődik vagy előbb legyen meg egy nagyon biztos alap és csak utána esetleg későn jöjjenek a gyerekek?
kicsit profán megfogalmazás, de helytálló: előbb ól legyen, aztán malac.
ha már gyereked van, akkor rá kell költeni a pénz nagy részét, nehezebb félretenni a lakásra, autóra. senki nem késik le semmiről ha nem 20 évesen vállal gyereket.
az sem hátrány ha először tapasztalsz egy kicsit az életről és a világ működéséről.
biztos egzisztencia mellett jobban tudsz koncentrálni a gyereked fejlődésére, nevelésére, meg tudod neki adni azokat a dolgokat, amikkel kihozhatja magából a maximumot, és megfelelő képzettsége lesz hogy ő is elérhesse a céljait.
Ha minden nő megvárná, mire saját háza/lakása lesz, akkor réges rég kifutna az időből. Arról nem is beszélve, hogy akkor saját a lakás, ha már nincs rajta a bank jelzálogjoga.
Szóval szerintem átlagos anyagi háttérrel is lehet családot alapítani, ez alatt nem a 2 minimálbéres fizetést értem. Nekünk tavaly lett saját házunk, (hitel még van), de a gyerek már 4 éves. Nem bánom a fordított sorrendet, nem akartam későn szülni.
Az anyagi biztonság vagyis a nagyon biztos alap nálam ez lenne:amikor már saját lakásban élünk,esetleg van egy autónk,viszonylag biztos munkahely és fizetés és emellett félretett pénz legalább 1 évi megélhetésre.
Az átlagos anyagi háttér pedig az amikor bár nincsen saját lakás csak albérlet a fizetésből kilehet jönni.autó van de félretett pénz alig vagy semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!