Mit tegyek ebben a helyzetben? Miért akarja még anyám bonyolítani az életunket?
Mondd meg anyukadnak, hogy nem is kellenek nektek a butorok. Inkabb azon torje a fejet, hogyan tudna gyerektartast kerni apadtol. Mert attol, hogy alkoholista, meg fizetnie KELL!!! Amit az alkoholra kolt, azt utalja at anyukad szamlajara, arra neked van szukseged.
Lehet, hogy anyukad elakarja adni a butorokat? Mondd meg neki azt is, hogy te oda nem mesz, te cipekedni nem segitesz, ha akarja csinalja meg egyedul a cuccolast, rad ne szamitson. Es tenyleg ne segitsel neki. Anyukadnak mondd meg, hogy probaljon megnyugodni, orulni, hogy vegre megszabadultatok apadtol. Igazabol anyukad szerintem nem tud gond nelkul elni, muszaj neki valami bonyodalmat csinalni.
Beszelj vele, mert tudod csak szobol ert az ember.
Kedves Kérdező! Én is egy ilyen "labilis" családban nőttem fel 2 testvéremmel, mint a legidősebb báty. Szüleim ugyan elváltak, de egy fedél alatt maradtak. Apám ugyanúgy alkoholista lett, anyám meg adta is alá a mocskolódásaival a lovat (egymás hülyeségeit gerjesztették). Ez az instabil környezet, a folytonos bizonytalanság, a tartás a következő veszekedésektől meg is tette a hatását - szépen lettem egy meghúzódó, önbizalomhiányos X a világban. Ugyan a rossz példa is példa, lehet belőle tanulni, de azt gondolom, egy gyereknek ez nem egészséges. Talán pár éve érzem azt, hogy magamat és az életet el tudom fogadni, túltettem ezeken a dolgokon.
Úgy látom, anyud kicsit harcias, nem kerüli a konfliktust. Javaslom, hogy légy tisztelettel és szeretettel felé, nem hiszem, hogy neki jó érzés ez a vissza-visszatérő viszály a múlttal, az apáddal (neki a volt férjével). Segítsd neki ezt belátni, s ő is kerülni fogja ezeket az életekben szükségtelen, felesleges konfliktusokat.
Kívánok neked klassz fiataléveket!
32/F
Csodállak, hogy fiatal korod ellenére milyen tisztán és érintettséged ellenére milyen objektíven látod a helyzetet!
Próbálj hatni rá, ahogy eddig. Itt a Karácsony. Hát tiszta szívvel csak úgy mehet az ünnepbe, ha nagyvonalú és nem ilyen kicsinyes. Láttasd be vele, hogy csak a baj lenne azokkal a bútorokkal, téged a rosszra emlékeztet, apád meg akármilyen is, akkor is az apád és nem hagyod, hogy kihúzza alóla az utolsó cuccokat is!
Egy anya
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!