Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A nagyszüleim nem fogadnak...

A nagyszüleim nem fogadnak el. Lehet tenni ezért valamit?

Figyelt kérdés

16 éves lány vagyok. Rossz családból jöttem, apám részeges,anyám pedig számitógépfüggő,aki nem foglalkozik a két gyerekével. Lassan egy éve már,hogy együtt vagyok párommal,ő 28 éves. A korkülönbség miatt senki nem akart elfogadni. Anyámnak nem lett volna baja,addig amig nagyszüleim meg nem fenyegették,hogy feljelentik ha nem szed minket szét. Ez volt tavasszal.Nyáron pedig elköltöztem,mert anyámmal annyira megromlott a viszonyunk,hogy elhordott minden rühes k*rvának,vagy pedig nemis beszéltünk egymással. Mindannyian ismerik páromat,anyám még hamarabb is ismerte mint én,őnála lakott,mikor elköltöztünk apámtól és járt fel a városba munkát keresni. Messzire jöttünk a régi városunktól.

Nagyszüleim szerint ebből rossz fog kisülni,hoyg mi együtt vagyunk.gyakran hivom őket telefonon, beszélek velük sokat,de páromról mindig rosszat mondanak. pedig ő még akkor is kiállt mellettem,mikor apám idejött megverni,és feljelentéssel,veréssel,börtönnel fenyegették. Épp most beszéltem nagyapámmal,aki szerint ez az ember egy bohóc, neki ennyi idősen már gyereket kellett volna vállalni. Nagyon szerettem volna odamenni karácsonykor,egy napra. 270kmre laknak tőlünk,és lassan fél éve nem láttam őket. Viszont párommal együtt,hogy megismerjék,ki is ő. csak szidják ismeretlenül,pedig ő bevállalta,hogy felelősséget vállal értem, és tényleg vigyáz rám,szeretjük egymást. Mondogatják,hogy ugyis szétmegyünk,közbe mi ugy vagyunk együtt,ha vége lesz akkor vége,lesz majd másképpen. páromnak én vagyok élete szerelme,előttem egy megromlott 7 éves kapcsolatból lépett ki,tehát mégsem lehet olyan rossz ember...

Hiányoznak a nagyszüleim. ők voltak végülis azok,akik segitettek nekem mikor bajban voltam,kimentettek apámtól,éps mindig ott voltak ha szükség volt rájuk.Viszont páromat csak szidják,miszerint lesz ez még büdös is. nem értik meg az álláspontomat,szerelem vak cimszóval ütnek lelkileg, de ők nem tudják,hogy mi jóval előtte legjobb barátok lettünk, és csak később jöttünk össze. Azt mondogatják,hogy bizonyitani kell,de ha megkérdem miben,nem válaszolnak. Anyámmal is rossz a viszonyom,bár már többször rendeződött. Nyáron én vittem nekik kaját,mert nem volt mit enniük öcsémmel meg hapsijával,párom is segitett,kaptak kölcsönbe egy számitógépet,amit lenyultak. Kivittük őket szórakozni autóval,mikor nem volt pénzük,ugy hogy még nekünk sem volt...

Nagyszüleim pedig azt mondják,hogy én kérjek anyámtól bocsánatot,mert én vagyok a gyerek. Azt nem veszik figyelemba,anyám mi mindent tett ellenemre,ott rugott belém ahol lehetett,megfenyegetett hogy engem intézetbe ad,páromat meg börtönbe juttatja...és csak mert nem adtam haza a pár ezer forintos kis fizetésemet,és nem takarítottam,amig ő gépezett....

Lehet valamit tenni nagyszüleimért? Elfogadnak minket úgy ahogy vagyunk,valaha is?

2009. nov. 29. 16:25
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
köszönöm utolsó. nagyon szeretnénk leutazni hozzájuk két ünnep közt,de ugy látszik nem lehetséges...pedig nagyon jó lett volna...párom is rendben lett volna,viszont van egy olyan tulajdonsága,ha valaki beszól,akkor ő keményen visszaszól nekik.... és nem elkerülhető a beszólás nagyanyámék részéről...
2009. nov. 29. 17:50
 12/15 anonim ***** válasza:

És mi a helyzet az iskolával? 18 éves korig tanköteles vagy!A párod ezt is biztosítja? Egyébként az én véleményem is az,hogy a kor miatt ilyen ellenségesek a kapcsolatod miatt..Ez ellen nem tudsz mit tenni..Ha nagyon hiányoznak a nagyszüleid,akkor menj el csak te,és vigyél sok fényképet kettőtökről,mesélj jókat róla...(bár szerintem ez se fogja feloldani a feszültséget)..Tényleg nagyon nagy a korkülönbség köztetek,és később nem is a pároddal hanem veled lesz majd gond...Gondolj bele amikor te 35 éves fiatal nő leszel a párod 50 éves lesz...

De ha ennyi ideig is együtt maradtok jóban-rosszban akkor a nagyszüleid is meg fogják érteni,és elfogják fogadni...Idő és türelem kérdése az egész.

2009. nov. 29. 18:30
 13/15 A kérdező kommentje:
igen,az iskolát is.ha pedig van valami kisebb munka,akkor vállalom én.
2009. nov. 29. 18:33
 14/15 anonim ***** válasza:
16 évesen még kislány vagy szinte. 28 éves ember meg...jézusom. mármint..van, ahol 16 évesek még gyerekek, hülyülnek, élik a kamaszkorukat, máshol pedig már felnőtt emberekkel hemperegnek. ne mondja senki, hogy a kor nem számít, mert ebben az esetben igenis számít. örülj, hogy nem hozatott haza anyukád rendőrökkel. illetve ne örülj, mert ezt egy gyerekre odafigyelő, normális családban megtették volna. nem semmi 16 éves gyerekként elköltözni otthonról, minden elismerésem.
2009. nov. 29. 20:45
 15/15 anonim válasza:
Hasonlítsák össze: te jól érzed magad így, tudsz iskolába járni, van mit enned; viszont mi lenne az ő megoldásuk? Nem elég azt mondani, hogy valami nem jó, hanem konstruktívan, a lehetőségekhez képest a legjobbat kell választani. Ők felajánlották, hogy a fiuk/lányuk helyett eltartanak téged? Az egy éves együttélés bizonyíték, hogy te egy élhető megoldást választottál. Ugye nem akarnak rosszat neked? Ha te állítod, hogy szerelmes beléd, rendes veled, egyáltalán nem él vissza a helyzetével, barátod aki jót tesz neked, azt ellenkező tapasztalatuk hiányában kénytelenek elfogadni. Hivatkozz a te érdekedre. Neked akarnak jót, vagy elvont eszméknek? Mi kellene ahhoz, hogy elfogadják? Az, hogy nem mentek szét? Ha egy éve együtt lesztek, akkor onnantól elfogadják?
2009. nov. 29. 23:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!