Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A nagyszüleim nem fogadnak...

A nagyszüleim nem fogadnak el. Lehet tenni ezért valamit?

Figyelt kérdés

16 éves lány vagyok. Rossz családból jöttem, apám részeges,anyám pedig számitógépfüggő,aki nem foglalkozik a két gyerekével. Lassan egy éve már,hogy együtt vagyok párommal,ő 28 éves. A korkülönbség miatt senki nem akart elfogadni. Anyámnak nem lett volna baja,addig amig nagyszüleim meg nem fenyegették,hogy feljelentik ha nem szed minket szét. Ez volt tavasszal.Nyáron pedig elköltöztem,mert anyámmal annyira megromlott a viszonyunk,hogy elhordott minden rühes k*rvának,vagy pedig nemis beszéltünk egymással. Mindannyian ismerik páromat,anyám még hamarabb is ismerte mint én,őnála lakott,mikor elköltöztünk apámtól és járt fel a városba munkát keresni. Messzire jöttünk a régi városunktól.

Nagyszüleim szerint ebből rossz fog kisülni,hoyg mi együtt vagyunk.gyakran hivom őket telefonon, beszélek velük sokat,de páromról mindig rosszat mondanak. pedig ő még akkor is kiállt mellettem,mikor apám idejött megverni,és feljelentéssel,veréssel,börtönnel fenyegették. Épp most beszéltem nagyapámmal,aki szerint ez az ember egy bohóc, neki ennyi idősen már gyereket kellett volna vállalni. Nagyon szerettem volna odamenni karácsonykor,egy napra. 270kmre laknak tőlünk,és lassan fél éve nem láttam őket. Viszont párommal együtt,hogy megismerjék,ki is ő. csak szidják ismeretlenül,pedig ő bevállalta,hogy felelősséget vállal értem, és tényleg vigyáz rám,szeretjük egymást. Mondogatják,hogy ugyis szétmegyünk,közbe mi ugy vagyunk együtt,ha vége lesz akkor vége,lesz majd másképpen. páromnak én vagyok élete szerelme,előttem egy megromlott 7 éves kapcsolatból lépett ki,tehát mégsem lehet olyan rossz ember...

Hiányoznak a nagyszüleim. ők voltak végülis azok,akik segitettek nekem mikor bajban voltam,kimentettek apámtól,éps mindig ott voltak ha szükség volt rájuk.Viszont páromat csak szidják,miszerint lesz ez még büdös is. nem értik meg az álláspontomat,szerelem vak cimszóval ütnek lelkileg, de ők nem tudják,hogy mi jóval előtte legjobb barátok lettünk, és csak később jöttünk össze. Azt mondogatják,hogy bizonyitani kell,de ha megkérdem miben,nem válaszolnak. Anyámmal is rossz a viszonyom,bár már többször rendeződött. Nyáron én vittem nekik kaját,mert nem volt mit enniük öcsémmel meg hapsijával,párom is segitett,kaptak kölcsönbe egy számitógépet,amit lenyultak. Kivittük őket szórakozni autóval,mikor nem volt pénzük,ugy hogy még nekünk sem volt...

Nagyszüleim pedig azt mondják,hogy én kérjek anyámtól bocsánatot,mert én vagyok a gyerek. Azt nem veszik figyelemba,anyám mi mindent tett ellenemre,ott rugott belém ahol lehetett,megfenyegetett hogy engem intézetbe ad,páromat meg börtönbe juttatja...és csak mert nem adtam haza a pár ezer forintos kis fizetésemet,és nem takarítottam,amig ő gépezett....

Lehet valamit tenni nagyszüleimért? Elfogadnak minket úgy ahogy vagyunk,valaha is?

2009. nov. 29. 16:25
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
Kérlek titeket,adjatok egy-két vigasztaló tanácsot,mert nagyon el vagyok keseredve....
2009. nov. 29. 16:27
 2/15 anonim ***** válasza:
64%
szia!figyelj ne haragudj mg de majdnem 30 éves pasid van és szerintem nem cak a kezeteket fogjátok meg.azért azt sem tudom elképzelni hogy a párod egyáltalán hogy mert feléd közeledni,nem fél hogy feljelentik kiskorú megrántásért?és te nem félsz?nem ismerlek titeket de szerintem nektek nem kéne együtt lennetek.anyud jogossan hívná ki rá a rendőrséget ugye azt tudod?főleg hogy együtt éltek.erre a kérdésre nem tudok mit reagálni de a vélemeényemet muszály volt leírnom már csak azért is hogy tudd anyud miket tehet meg ellenetek.én sem örülnék ha a lányom ilyen idős pasival jönne össze.de ha szeretitek egymást akkor legalább várnotok kellett volna míg 18 leszel.
2009. nov. 29. 16:36
 3/15 anonim ***** válasza:
43%

Nem tudom mit okoskodnak azok, pl. amyukád, akiknek egy nagy trutyi a házassága.

Úgyis egy nagy lutri az egész. Az én párommal közel egyidősek vagyunk, és? Ettől még ugyanolyan rizikó, mint a Te kapcsolatod. Majdnem mindegy, hogy az ember 16 évesen rontja el az életét vagy 30 éves korában. Minden párkapcsolat rizikóm, a nők már ott elrontják, mikor gyereket szülnek a férfinak. Onnan kezdve örök kiszolgáltatottságban leszel. És amúgyis el fog romlani persze a Te kapcsolatod is, mint minden ezen a világon.

Legyetek boldogok, de gyereket még jó ideig ne vállalj. Nagyszüleid meg ha szeretnek, el kell fogadjanak így is. Ha lehet, ne adj okot a viselkedéseddel támadásra, bizonyítsátok be ha elég érettek vagytok erre a kapcsolatra.

És nem kell minden férfinek 28 évesen gyereket vállalnia. A legtöbb még nem érett rá agyilag.

2009. nov. 29. 16:52
 4/15 anonim ***** válasza:
86%
Nagyszüleid hozzállása a te párkapcsolatodhoz csupán egy régi rossz beidegződés, meg persze féltés is. Teljesen megértelek még akkor is ha 16 éves vagy, hogy ebből a pokolból egy erős, megbizható férfihoz menekülsz, akit meg is szeretsz. Ha kitartasz mellette, előbb-utóbb mindenki el fogja fogadni ezt a helyzetet. Addig is irj nagyszüeidnek egy szép levelet, ami karácsonyig még meghozhatja az enyhülést. Ird meg, hogy nyugalmad van, a párod jó ember és megbizható, mellette biztonságban érzed magad. Dobd fel a labdát és kérd meg őket: tegyék őt próbára, hogy meggyőződjenek magbizhatóságáról. Ne felejtsd el hangsúlyozni, hogy nagyszüeidet mennyire szereted és mindig is szeretni fogod őket. Talán megenyhülnek. Jelezd, hogy szeretnétek őket meglátogatni és kérdezd meg, mire lenne szükségük.
2009. nov. 29. 16:55
 5/15 A kérdező kommentje:

már felhoztam többször is atémát,hogy szeretnénk látogatóba menni,de nagyapám is megmondta,egyedül mehetek,párommal ne....

pedig nagyon szerettem volna...

egyébként,kedves első: 16 éves koromtól elköltözhetek szülői aláirással.ezt kiharcoltuk mikor ugy-ahogy jóban voltam anyámmal,és éppen feljelentett a gyámhatóságnál,akik megmondták,hogy ne csinálja a feszkót,,mert nincs értelme,ő rontotta el.

és szexuális téren egyébkén 14 éves kortól szabad a pálya. szakembert kérdeztünk illetve jogszabályokat olvastunk heteken át,mielőtt lefeküdtünk volna egymással.

2009. nov. 29. 17:03
 6/15 anonim ***** válasza:

16 éves meg 28 omfg 12 év van köztetek !!ő már teljesen felnőtt férfi, te meg gyakorlatilag még egy gyerek .Lehet, h ha pl. egy 30 éves egy 42 évessel jön össze, az kicsit más, de aki 28 évesen 16 évessel akar párkapcsolatot, az nem normális, biztos h nem 100as!!!Nem tudok erre mást mondani, a nagyszüleidnek teljesen igazuk van, ha ellenzik ezt a kapcsolatot, akkor is ha nem ismerik személyesen.Ők biztos, h jót akarnak neked, ha ilyen nehezek a családi körülményeid, mint ahogyan írod, nem hiányzik neked még vki, aki nem egészen normális.Sztem nem fogják elfogadni, és jól is teszik, inkább keress vkit, aki korban jobban hozzád illik. Bocs, de én ezt gondolom erről.

25 /f

2009. nov. 29. 17:25
 7/15 A kérdező kommentje:
összeköltözni nem terveztünk ilyen hamar. szó szerint menekülnöm kellett egy fél éve,anyám annyira megháborodott,pasit fogott,aki oda is költözött,öcsémet szitotta ellenem.arról nemis beszélek,hogy nem volt ennivaló sem... azért nem biztos hogy ilyen rosszak lennénk...
2009. nov. 29. 17:30
 8/15 A kérdező kommentje:
ha lehet,akkor főként olyanok irjanak,akik a kecske is jóllakik káposzta is megmarad elven próbálnak segiteni! köszönöm!
2009. nov. 29. 17:31
 9/15 anonim ***** válasza:

'Kedves' 16:36-os, tudod nem muszá(ly), hoppá, azaz muszáj írnod addig, amíg nem vagy biztos abban amit írsz. Jogszabályt kellene vizsgálnod elsőnek, vagy legalábbis helyesen írni.

Kedves Kérdező, tudod a nagyszülők egy régi rendszer megrögzött alkalmazói. Beleszülettek ebbe a nagy világba, kaptam egy rossz képet, amit a mai napig is használnak. Ő önmagukból indulnak ki. Fogalmam sincs miért hiszik azt hogy a párod rossz ember (de ki mint él úgy ítél). Nem hiszem, hogy sok mindent meg tudsz változtatni bennük, hisz ők már leélték életük nagy részét, s nem tudsz mást mint türelmesen, megértéssel közeledni feléjük. A levelezés, egy kedves szó bármit is mondanak az segít, de nem feladva önmagad, hisz nem ők élik a Te életed.

Valóban nem ideális élet az, hogy Nálad 12 évvel idősebb férfival élsz. Valószínűleg nem csak szerelemről szól, hanem mint nagy gyerek keresed a biztonságot, amit eddig nem kaptál meg. A párod meg akar védeni, óv a rossz dolgoktól, s ez a mai világban nagyszerű dolog. Ha normális életet éltek a körülményeitekhez képest is, akkor nem lehet kifogása senkinek sem bármilyen feljelentés ellenére sem.

2009. nov. 29. 17:33
 10/15 anonim ***** válasza:

'kaptam egy rossz képet' helyett kaptak egy rossz képet

Elnézést a hibáért, de a gépelés már csak ilyen! :)

2009. nov. 29. 17:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!