Családi ebédnél ki alkalmazkodik kihez?
Mondjuk az ételeknél, vagy az időpontnál. Ha én meghívok valakit, akkor az is számít, hogy nekem melyik időpont jó, nem? Például, hogyha én vega vagyok (nem vagyok az), akkor a vendégek tudják, hogy nem csinálok nekik húsos ételt.
A családi ebédet szülinap megünneplése céljából rendezik, és a vendéglátónak van a születésnapja. A tortának olyannak kell lennie, amit a vendégek megesznek, vagy ami a házigazda kedvence? Kinél hogy mennek ezek?
Ha én hívok vendégeket, felkészülök minden eshetőségre, ha valaki vega az se maradjon éhen, ha szereti a húst, neki is legyen az ízlésének megfelelő (az egyik legjobb a majonézes saláták, azt lehet magában, hússal, hallal is enni), általában 2-3 fogás + sütemény, amiből szintén úgy készülök, hogy legyen sós és édes is, illetve ropiféle mindig van (ismerek valakit, aki a gyomra miatt nem ehet édeset), és üdítőből szénsavas és mentes, alkoholosból csak kevés.
Amiatt nem aggódok, hogy nem felel meg a vendégeknek, mert jól főzök és jól sütök, még senki nem mondta, hogy rossz, sőt, általában repetáznak.
Az időpont, ha én szervezek, természetesen elsősorban azt nézem, hogy milyen alkalomból szervezem, ha rendezvény is van, akkor mindenképpen utána van a nagy kajálás (ebéd vagy vacsora időpont), amennyire tudom, figyelembe veszem mások időbeosztását is, ha nincs rendezvénnyel összekötve, természetesen úgy könnyebb rugalmasnak lenni.
Hát, én ha vendéget hívnék, olyat főznék-sütnék, amit ők szeretnek. Magamnak főzhetek egész évben,amit én szeretek, nem azért hívom, hogy ne egyen egy jót, hanem hogy kitegyek magamért! Ha az időpont nem jó nekik, akkor nem fognak eljönni. Ha nekem nem jó, akkor meg nem hívom. Csak olyat beszélnék meg, ami mindenkinek megfelel.
Ha a szülinapos gyerek, akkor hozzá alkalmazkodnék, de lenne olyan süti, amiről tudom, hogy a vendég is kedveli. Ha felnőtt a szülinapos,, akkor természetesen a vendégek ízléséhez igazodnék.
hát, ha nem akarjátok, akkor minek hívjátok a vendégeket?
Másrészt, ha anyud neked főz káposztát, akkor miért fáj, hogy ők is kapnak, amit szeretnek?
Ebben az esetben nagyanyádnak kellett volna meghívnia titeket is meg a vendégeket is. Mivel ő szeretné. S főzne amit jónak lát.
A nagyszülők szeretnék, hogy együtt legyen a család. A mi 2,5 szobás lakásunk elég nagy, hogy 10 ember együtt lehessen.
Jobban örülnék, ha csak anyu-apu és a kedvesem lenne itt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!