Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családi ebédnél ki alkalmazkod...

Családi ebédnél ki alkalmazkodik kihez?

Figyelt kérdés

Mondjuk az ételeknél, vagy az időpontnál. Ha én meghívok valakit, akkor az is számít, hogy nekem melyik időpont jó, nem? Például, hogyha én vega vagyok (nem vagyok az), akkor a vendégek tudják, hogy nem csinálok nekik húsos ételt.

A családi ebédet szülinap megünneplése céljából rendezik, és a vendéglátónak van a születésnapja. A tortának olyannak kell lennie, amit a vendégek megesznek, vagy ami a házigazda kedvence? Kinél hogy mennek ezek?

2009. nov. 28. 14:52
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Ha az anyagiak engednék, lehetne 2 torta, vagy több sütemény. Nem én szeretném, hogy jöjjenek, a vendégek erősködnek, hogy "legyen együtt a család".
2009. nov. 28. 15:36
 12/20 anonim ***** válasza:

Ha én hívok vendégeket, felkészülök minden eshetőségre, ha valaki vega az se maradjon éhen, ha szereti a húst, neki is legyen az ízlésének megfelelő (az egyik legjobb a majonézes saláták, azt lehet magában, hússal, hallal is enni), általában 2-3 fogás + sütemény, amiből szintén úgy készülök, hogy legyen sós és édes is, illetve ropiféle mindig van (ismerek valakit, aki a gyomra miatt nem ehet édeset), és üdítőből szénsavas és mentes, alkoholosból csak kevés.

Amiatt nem aggódok, hogy nem felel meg a vendégeknek, mert jól főzök és jól sütök, még senki nem mondta, hogy rossz, sőt, általában repetáznak.

Az időpont, ha én szervezek, természetesen elsősorban azt nézem, hogy milyen alkalomból szervezem, ha rendezvény is van, akkor mindenképpen utána van a nagy kajálás (ebéd vagy vacsora időpont), amennyire tudom, figyelembe veszem mások időbeosztását is, ha nincs rendezvénnyel összekötve, természetesen úgy könnyebb rugalmasnak lenni.

2009. nov. 28. 15:41
 13/20 anonim ***** válasza:
15.33 vagyok újra.A vendégeknek kell felköszönteni a szülinapost,és nekik kell olyan ajándékot vinniük,amivel a kedvében járnak.Elég furcsa lenne,ha valaki sajátmagát ünnepelné.Még családi körben sem szokták emlegetni:Szülinapom van,köszöntsetek fel és adjatok ajándékot!Ha a családtagoknak nem jut eszébe a szülinapost megünnepelni,ott már elég baj van a családban.
2009. nov. 28. 15:42
 14/20 anonim ***** válasza:
Újra a 15.33 vagyok.Az utolsó bejegyzésedet olvasva,ha nem te akarsz ebédet rendezni,akkor ezt mondd meg a családnak.Rendezze valaki más meg a közös ebédet,( valamelyik szülő pl.)és te legyél a meghívott "díszvendég".Ne kényszerítsen senki arra,hogy vendégésget rendezz,főleg,ha nem is álltok olyan jól anyagilag.
2009. nov. 28. 15:47
 15/20 A kérdező kommentje:
Szüleimmel lakom.:) És ők szervezik. Mert a nagyszülők akarják. Mi nem. Apukám a lába miatt nem tud a konyhában órákat ácsorogni, anyu takarít, meg én is, felváltva. van 2 kutyusunk, az ő hollétüket is meg kell oldani, mert a vendégek nem akarják itt látni őket. Ezért is "terhes" számomra ez az egész. Az ebédet is úgy főzzük, hogy mama adott pénzt, hogy be tudjunk vásárolni, hogy legyen miből főzni.
2009. nov. 28. 16:50
 16/20 anonim ***** válasza:
egyfajta torta bőven elég, legyen feketeerdő, azt általában megeszik. vagy nálunk volt olyan, hogy sima téglalap alakú torta, fele citromos, fele csokis. kívülről tejszín, meg díszítés. ez otthon is könnyen megcsinálható, csak 2féle krém kell. vagy egyféle torta van meg valami más jellegű süti. nem kell drága dolgokra gondolni, hidd el. amúgy szerintem az epreset is szokták szeretni, én pl a csokitortát utálom. de az sem szégyen, ha épp valaki nem szereti, egy vendég sem várhatja el, hogy mindent az ő ízlésének megfelelően csináljanak.
2009. nov. 28. 18:21
 17/20 anonim ***** válasza:

Hát, én ha vendéget hívnék, olyat főznék-sütnék, amit ők szeretnek. Magamnak főzhetek egész évben,amit én szeretek, nem azért hívom, hogy ne egyen egy jót, hanem hogy kitegyek magamért! Ha az időpont nem jó nekik, akkor nem fognak eljönni. Ha nekem nem jó, akkor meg nem hívom. Csak olyat beszélnék meg, ami mindenkinek megfelel.

Ha a szülinapos gyerek, akkor hozzá alkalmazkodnék, de lenne olyan süti, amiről tudom, hogy a vendég is kedveli. Ha felnőtt a szülinapos,, akkor természetesen a vendégek ízléséhez igazodnék.

2009. nov. 28. 23:12
 18/20 anonim ***** válasza:

hát, ha nem akarjátok, akkor minek hívjátok a vendégeket?

Másrészt, ha anyud neked főz káposztát, akkor miért fáj, hogy ők is kapnak, amit szeretnek?

Ebben az esetben nagyanyádnak kellett volna meghívnia titeket is meg a vendégeket is. Mivel ő szeretné. S főzne amit jónak lát.

2009. nov. 28. 23:16
 19/20 anonim ***** válasza:
Mindig a vendégekhez kell alkalmazkodni. A tortát pedig az ünnepelt igénye szerint kell elkészíteni hiszen róla szól az ünnep.
2009. nov. 29. 07:59
 20/20 A kérdező kommentje:

A nagyszülők szeretnék, hogy együtt legyen a család. A mi 2,5 szobás lakásunk elég nagy, hogy 10 ember együtt lehessen.

Jobban örülnék, ha csak anyu-apu és a kedvesem lenne itt.

2009. nov. 29. 10:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!