Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családi ebédnél ki alkalmazkod...

Családi ebédnél ki alkalmazkodik kihez?

Figyelt kérdés

Mondjuk az ételeknél, vagy az időpontnál. Ha én meghívok valakit, akkor az is számít, hogy nekem melyik időpont jó, nem? Például, hogyha én vega vagyok (nem vagyok az), akkor a vendégek tudják, hogy nem csinálok nekik húsos ételt.

A családi ebédet szülinap megünneplése céljából rendezik, és a vendéglátónak van a születésnapja. A tortának olyannak kell lennie, amit a vendégek megesznek, vagy ami a házigazda kedvence? Kinél hogy mennek ezek?

2009. nov. 28. 14:52
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

ha vega lennék, azért csinálnék húst a vendégeknek, azt nem várnám el, hogy ők is csak zöldséget egyenek.

a torta viszont olyan lenne, amit én szeretek, hiszen azt úgysem tudom ellenőrizni, hogy ki milyet szeret, nyilván mindenki mást. én pl túrótortát csinálnék, mivel semmilyen más tortát nem eszek meg, de ezt általában szeretni szokták mások is.

az időpontot meg egyeztetném, abban lehet kompromisszumot kötni.

2009. nov. 28. 14:59
 2/20 anonim ***** válasza:
62%
En alkalmazkodom.Nem fingok,rofogok az asztalnal.Hiaba noh,a neveltetes az neveltetes!XD
2009. nov. 28. 15:00
 3/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha valaki vendéget hív,olyant is illik főzni,amit megesznek a meghívottak.

A torta olyan amilyent az ünnepelt szeret.Mellé egyfajta süti,ha valaki nem szereti a tortát tudjon enni ,ha azt se szereti kap egy kávét/bort,ha az se jön be vessen magára.

2009. nov. 28. 15:02
 4/20 A kérdező kommentje:
Nálunk úgy megy, hogy mi alkalmazkodunk a vendégekhez. Ha a vendégeknek jobb a vasárnap, akkor lesz a családi ebéd annak ellenére, hogy nekünk a szombat jobb, mert vasárnapra más programunk lenne. Az ebédnél is olyat főzünk, amit a vendégek megesznek, plusz valami olyat amit én megeszek (sajnos elég válogatós vagyok!). A torta miatt nagy veszekedés volt, milyen ízű legyen. Legyen csokitorta, mert azt mindenki szereti, de az ünnepelt epreset akar. De ne legen epres mert mi van ha a többiek nem szeretik.
2009. nov. 28. 15:06
 5/20 anonim ***** válasza:
szerintem meg mindenki igazodjon hozzád.
2009. nov. 28. 15:14
 6/20 A kérdező kommentje:
Én is így gondolom. Arra lennék kíváncsi, másnál hogy megy.
2009. nov. 28. 15:15
 7/20 anonim ***** válasza:

Én például utálom a csokitortát.

Ha szülinapról van szó, akkor azért az ünnepelt kedvében illene járni. Az időpontot lehet egyeztetni, hiszen nem árt ha a vendég el is tud jönni, a kajában szerintem egy normális ebédben sok dolog van, mindenki talál valamit amit megeszik. A torta viszont az ünnepelté, az olyan amilyet ő szeret. Úgyis van melette sütemény, sós, aki nem szereti a tortát ehet azt.

2009. nov. 28. 15:16
 8/20 A kérdező kommentje:

Azt is mondták, legyen gesztenyés, mert azt mindenki szereti, csak az ünnepelt nem.

Rántott gomba, rántott máj stb lesz az ebéd, egyiket sem eszem meg. Szerencsére mamám csinált töltött káposztát,a 4-5 fogásból ez az egyetlen amit megeszek.

2009. nov. 28. 15:22
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

Csokitorta tetejére eper díszítésnek? Epres csokitorta?

Vagy 2 kis torta / kisebb emeletes torta és az egyik része csokis másik epres?

2009. nov. 28. 15:28
 10/20 anonim ***** válasza:

Az illemszabályok szerint aki vendéget hív,az nem a saját ízlése szerint készíti el az étrendet,hanem a vendégeknek megfelelően.Ez vonatkozik a tortára is.Saját kedve szerint egyen akkor,ha nincsenek meghívott vendégei,vagy ha nem akar a vendégek kedvében járni,ne hívjon vendégeket.( A váratlan vendégekre ez nem vonatkozik)

Legokosabb,ha többféle étel és esetleg többféle sütemény szerepel az étlapon.Lehet pl.csokitorta,és epres,habos piskóta szelet.Egy kis odafigyeléssel

és kreativitással mindent meglehet oldani.Van egy régi mondás: Mindenütt a vendég az úr!

2009. nov. 28. 15:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!